Follow Viruspadu

Monday, January 24, 2011

Bantal itu Syiok Sekali

Ingat tak hari tu saya buat entry pasal bantal untuk kesihatan ni?



saya udah pakai seminggu ni dah?

nak tahu tak komen saya canne?

ok memula saya pelik. bantal ni untuk apa kan. sebab dia kan kecik macam bantal kaver kepala dalam kereta tu kan. so memang konpius apa ke tiba-tiba untuk kesihatan pulak bantal ni.

takpe kita kasik cuba dulu :)

cara2 pakai mcm ni

1. ok memula kena panaskan dulu. cucuk je plag kat belakang bantal ni. panas kan dia kejap je tau. dalam 10-15 minit gitu dah la. kang panas sangat pulak. sebelum panaskan tu. pakaikan sarung dia dulu. jangan plak dah panaskan baru nak pakai sarung, tak daya ko nak memegang bantal tu kang. panasssshhhh...

ha macam ni rupa dia, cucuk kat sini lah


kalau tengah cas, ada lampu menyala :)


2. lepas tu boleh letak la kat mana ko nak letak muahahaha...

mcm pelik pulak apa kakjemah ajar ni. tak paham haku :p



ok sebenarnya macam ni.

fungsi bantal ni adalah macam tungku ok. siapa yang nak bersalin tapi belum beli tungku besi ke apa semua tu. takyah la beli tungku besi weiiiiiiiiii... payah nak bakar atas api semua. baik beli bantal ni je kekekeke. siyessss senang. fungsi pun sama. tp kalau nak beli tungku besi jugak sukati lah, hehehe...

saya ingat lagi, masa saya dalam pantang saya adalah tak bertungku. langsung tak bertungku ok. yelah kalau pantang kat rumah mak saya, mak saya memang akan bakarkan tungku utk saya. tp saya pantang rumah mertua, jadi saya adalah malas nak bakar tungku sendiri hahaha dasar pemalas kan.

kalau lah saya dah beli bantal ni awal2 kan best.

ok lepas panaskan bantal tadi

saya akan letakkan
1. di atas perut
2. atas peha
3. bawah peha
4. belakang (sambil meniarap)
5. bawah leher (kalau leher rasa sengal2 ke apa)

utk bakar2 lemak kat bahagian tu lah. kat kan area tu adalah tempat lemak berkumpul kan. kalau nak lagi cepat kurus, sapukan air limau purut+kapur. memang terbaik. sebijik macam masa dalam pantang :p

memang melegakannnnnnnn

dan panas dia adalah lama. seingat saya kan. saya panaskan kul 9.00mlm mcm tu la, then saya terjaga kul 2 pagi, bantal masih suam2 kuku la. so lama jugak. punya saya tersedap leka sampai tertido kan.

memula saya sorang je pakai. pastu sekali tu saya suh la en.laloque try.

eh eh lepas tu acik plak tak merasa ok. hover sangat pakcik tu. boleh pulak ada sekali tu saya masuk2 bilik je, nampak pakcik tu tido ditemani bantal ku di lehernya hahahaha. sedap sangat la tu kan

pakai tungku memang elok kan. nak-nak untuk siapa yang nak kuruskan perut boncet tu kan.

macam saya, siangkan dah pakai PB kan, harus malam letak bantal panas pulak atas perut. memang terbaik ahhhh... I LIKE.


ha betul, ngadap pc tetiap hari kat opis 8-5, pastu balik rumah ngadap pc hapdet blog main fesbuk lagi kan. Osah tak sakit tengkuk kauuu... haha



ha makcik nini pun setuju bantal panas ni seswai dipakai masa dalam pantang dan dalam masa tak pantang. enitaim bebeh



bantal ni ada macam-macam corak, ikut suka korang nak corak mana satu. :) saya tak kisah corak pape, sbb nanti pakai dengan sarung biru tu jugak hahaha

coklat


hijau+hitam


kuning kot


ok harga dia hanya RM50 sahaja.
..

kalau korang nak beli boleh kontek 012-486 2546 (Julia) atau boleh emel ke j_liea79@yahoo.com untuk order atau nak tanya pape soklan lah ;p

atau juga boleh cari beliau di fesbuk Julia Abd. Hamid

Harga - RM50 sahaja
Pos - RM10
Waranty - 1 bulan
Kalau area putrajaya - penghantaran by hand sajork


ok gedit :p



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

10 komen[s]:

izyanty collection said... [Reply to Comments]

nak try gak lah, cam best je..lenguh2 badan

mummy_ayu said... [Reply to Comments]

pernah try adik punya time dia dlm pantang ari tu..bagus ek? mcm nak carijugak la satu..ma acih sbb sharing... :-)

CikSembang said... [Reply to Comments]

blogger cam kita ni mmg kena jaga kesihatan.. belikat pun sakit mah oi..

Bulan Bintang said... [Reply to Comments]

ok gedit. akan beli. utk lenguh2x

p R i n c E S s _ N said... [Reply to Comments]

menariks...td br nmpk kt koop ofis ni...xto hrga same ke dok..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said... [Reply to Comments]

eeee.!! cam besh jerkk..bleh try ni lagipun xlama lagi mau pantang sudehh!!~~

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

50 jer kak..murah gilok..

CikSembang said... [Reply to Comments]

blogger cam kita ni mesti jaga kesihatan Mah.. akak ni smpi sakit2 belikat

Lenny said... [Reply to Comments]

menarik nieh.. nak beli buh kat opis.. saper pinjam.. 10 minit cas RM2.. ahahahha..aci tak? hahahahhahahaha....

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

yeahhh saya dah ada satu bantal yg kaler kuning tu!

memang best bantal nie panas2







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^