Follow Viruspadu

Saturday, January 08, 2011

Friso GUT Flaunt It! Contest

[ini iklan berbayar melekat selama 48 jam, entry baru di bawah entry ini]

Saya suka contest

wutt wutttttttt (sambil buat mulut moncong ~sila bayangkan)

Lebih-lebih lagi masuk kontest melibatkan anak, pastu menang, fuyooooooooo... kempas kempis ok lobang hidung. Rasa macam nak lari 500meter pasing baten haha tetiba. Tu gambaran betapa gumbiranya hati ini la tu hahaha.

Lebih-lebih-lebih best lagi kalau dapat masuk contest anak yang melibatkan mak-mak. harus la lagi hoverrrrrr kan kekeke

Macam Friso ni. Eh korang tahu tak Friso tu apa? Friso ni susu lah. Ish. Friso ni salah satu product daripada Dutch Lady tau. Kenapa tetiba ahkak Jemah cakap Friso kan. Apa kena mengena Friso pulak, kita kan tengah ceita pasal contest.

Korang nak tahu... wutttttttt wuttttttttt (tetiba hati berdebar nak cerita, canne tu hahaha)

Friso salah satu product daripada Dutch Lady Malaysia akan melancarkan contest bergambar di Facebook untuk IBU. Maksudnya kita boleh join lah... huhuhuh Ini maciammm baru syiokkkkk.

*sambil belek album lama-lama nak cari wajah terpaling vogue*

nama contest itu adalah Flaunt It! Contest

contest ni kan terbahagi kepada dua kategori:

Kategori 1 : Flaunt your bump (untuk Ibu Mengandung) ~kalau perut ala2 mcm mengandung 3 bulan macam saya adalah tak aci ok hahaha, sila pakai koset haha. Kalau korang ada gambar mengandung dari 1 Jan 2009. So boleh join contest ni. Samada tengah mengandung atau pun ada gambar mengandung daripada tarikh 1 Jan 2009 buleh lah join. BEST kannnnnnnn.

Kategori 2: Flaunt your moment (untuk mak dan anak-anak)

So bila dah buat kategori macam ni baru la kita semua dapat sama-sama peluang nak join kan. Kot la ibu yang tengah mengandung takde la anak lagi tapi nak join kan. So boleh la masuk yang kategori 1 tu.

**masih berdebar fikir gambar mana paling jambu**

Moms are given the opportunity to show off their new curves or capture their best moments with their children.

Flaunt It! contest bermula pada 28 December 2010 – 28 January 2011

(BERITA BAIK untuk kita semua, lalalala tarikh dah dipanjangkan ke 28 Februari 2011 yahooooooooo)

kakJemah, kakjemah, nak joingggggggg (feeling ganu kita)

boleh... boleh... cara-cara dia adalah sonang baitu. Macam ni ye

- Mula-mula korang (ibu, mak, mama, ummi, eomeoni kalau feeling korea) kena register sebagai Fan Friso Growing Up together Malaysia Facebook page. Lepas tu klik Banner untuk join contest. Mula-mula korang kena pilih katogori yang korang nak (kategori 1 atau 2 tu). Lepas tu upload lah gambar feveret korang dan letak lah caption yang paling kreatif.

- Peserta/gambar/entry yang dipilih menjadi 10 terbaik akan ke peringkat seterusnya. Last round la kiranya, nak cari pemenang kedua-dua kategori.

- top 10 ni plak kalau nak menang, kena kena mintak rakan-rakan taulan, family, sahabat handai, mahupun orang yang tak dikenali tapi ada dalam facebook frenlist untuk vote gambar/entry terbaik korang tu hehe. Cara dia memang la senang, Klik je Gallery Tab, pastu cari gambar, pastu klik VOTE HERE [hanya dibenarkan vote berapa banyak gambar yang korang suka, tapi satu kali klik untuk satu gambar/entry untuk satu hari. ha paham idak?]

- Pemenang (daripada top ten) yang mendapat vote yang paling tinggi / banyak akan memenangi

Flaunt your bump = RM 2,000 cash + Friso Mum Gold Products Top ten entries = Friso Mum Gold Products worth RM150 Flaunt your moment = RM 2,000 cash + Friso Mum Gold Products Top ten entries = Friso Gold Products worth RM150

Pengumuman pemenang akan diwar-warkan pada 2 minggu selepas tarikh akhir iaitu pada 15 Februari 2011


Baiklah, setelah berdebar beberapa ketika tadi (poyo haha), jadi ini lah beberapa gambar yang saya rasa macam... ok boleh masuk kategori Kategori 2: Flaunt your moment (untuk mak dan anak-anak) lalalalala

Masa ni baru balik kerja, disebabkan dah berjanji dengan anak-anak nak pegi playground. Maka janji mesti ditunaikan walau letih macam mana pun kan. Tu pasal la sampai bersila tu hehe


Ini keadaan bersantai-santai kat rumah. Sebenarnya lepak rumah adalah moment yang paling indah dalam hidup kan :)


Beriadah pagi dengan keluarga. Pagi-pagi keluar joging.


Percutian keluarga di Melaka.


Mandi manda.


Tak kira kat mana sekali pun sebenarnya, kalau ada anak-anak, suami, keluarga ada bersama. Moment tu adalah yang terpaling BEST saya rasa dan diabadikan dalam bentuk gambar kan.

Jadi, gambar-gambar ni, kita masuk contest. Untung-untung boleh menang BESAR :)

http://www.facebook.com/FrisoGrowingUpTogether
http://www.growinguptogether.com.my/

eh belum habis lagi.

Bapa / Papa / Ayah jangan la susah hati. Korang pun dah boleh join contest ni tau. Bagi kategori Flaunt your moment, ayah-ayah dah boleh submit gambar dia dengan anak-anak. Tak kisah la siapa yang register pun. Contohnya saya register tapi saya submit gambar suami dengan anak. Aci jeeeee....

I LIKE lah.

Love Friso Flaunt It! Contest



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

5 komen[s]:

Ummi AmnaAmzar said... [Reply to Comments]

join..jgn xjoin ye..suke2!!!

Haa Fakihah said... [Reply to Comments]

comel la anak3 akak/ :)

Abu Mansur said... [Reply to Comments]

bile leh pandai berenang nie huk..tgok seronik je mandi kolam

strawberi said... [Reply to Comments]

sy masuk jugak>asmah bt abdullah..hehe

Ummi Hanie said... [Reply to Comments]

sy sudah join tp vote masih sikitt..kalah jauh dgn chinese punye pic..bese la kan...

p.s: thanx 4 picking me as one of winners (kat blog GTO aritu,entry pasal blog kak jemah)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^