Follow Viruspadu

Friday, January 14, 2011

Kongsi Pengalaman: Alfatihah buat Siti Nurul Khadijah

salam vp,

saya silent reader vp..sorry kalau email saya mengganggu vp. tapi niat saya nak lepaskan perasaan saya. perasaan sayu saya. nak meluahkan pada seseorang. saya baru kehilangan kawan baik ofis. rasa mcm tak percaya dan rasa sangat terkilan. saya cerikan sedikit hari2 terakhir bersamanya…

jumaat 7/1/2011-saya ajak dia teman saya jumpa kakak saya di usj. dia setuju dan ikut saja..

isnin 10/1/2011- pagi2 dtg ofis saya dah intercom dia tanya pasal nak pg mkn tgh tak?(bukan apa.kadang2 dia puasa..sbb dia kata dia nak abiskan puasa ganti dia..takut tak sempat kata nya. tapi saya tahu..dia dah abis ganti minggu lepas). dia cakap ok boleh. saya cakap, saya lapar sangat ni.pagi ni tak sempat beli sarapan. tgh kami keluat bersama. dia cakap dia mcm nak demam. saya kata..ehh jangkit dgn saya ke? sbb saya depan minggu lepas. dia cakap tak kot…sbb dia kene hujan kot smlm…ooo…so..hr tu dia mkn mcm biasa…dan dia kerap rehat kat surau sbb dia seram sejuk..so..esok dia niat nk mc…so saya cakap dgn dia..okla..elokla esok mc..saya cakap dgn dia…dah takdela kawan mkn saya esok…(sbb time tgh kami selalu keluar bersama)..

selasa-dia mc

rabu- saya dapat tahu dia cakap dia mcm suspek denggi. so saya nak cakap dgn dia…minum air banyak2….makan sup ketam tapi hp dia off. mlm saya call br adik dia cakap dia masuk wad ..masuk icu sbb tekanan darah dia very low…dia lemah…dan mlm tu di pindahkan dr hosp private di s alam ke hosp serdang.

khamis-pagi saya dapat sms dr adik dia yang dia tenat..sangat lemah.saya banyak keje hr ni..so nak pegi melawat tak sempat.jd saya ingat nak pegi lepas balik keje. kebetulan rumah saya di seri kembangan..dekat la dgn hosp serdang. ptg pkul 6.30pm saaya sampai hosp…jumpa parents dia dtg dr kelantan. dia dah masuk wad ccu..nak masuk wad dia kene gilir2 2 org..bila sampai turn saya.. sy tengok muka dia lain sangat…kaki dan tangan sejuk aja…masuk kali pertama saya tak cakap apa2..sbb doc tak galakkan kita bercakap dgn dia.(waktu saya tgk dia…dia di bius.sbb dok nak rehatkan jantung dia…jantung dia sangat lemah). saya keluar cakap2 dgn mak dia..mak dia cakap…sblm di bius…dia boleh cakap…dia tak sakit…cuma dia rasa tak larat….cakap pon pelan2….saya tak puas hati…sblm balik…saya masuk lagi skali dan tgk muka dia….kali ni saya nak cakap jugak…saya tak puas hati….saya sempat cakap…"cat(nama samaran)..insyaallah takde ape2.. saya tak nak cakap banyak sbb tak nak bagi dia fikir…menurut doc…dia dengar apa yang kita cakap…tapi dia tak boleh respon…saya tgk kelopak mata dia bergerak…ya Allah…waktu tu saya terfikir….besarnya kuasa mu……saya balik rumah sbb dah abis waktu melawat 7.30pm. tapi mlm tadi.. dapat sms dalam pukul 1 pagi…dia dah meninggal…meninggal dalam keadaan bius. nurse masuk…tengok2 nadi dah takde…ya allah…cepat betul dia pegi dan mudah betul dia pegi….

buat pengetahuan vp…arwah kawan saya seorang yang baik hati…kalau kita mintak tolong..tak pernah dia merungut.dia depatment it dan saya engineering. anak yanag baik (dia sanggup dtg keje tumpang org…sedangkan lepas grad dia beli kereta bagi parents dia guna..dia bayar bulan2.).dan org2 ofia pon menggelarakan dia wanita terbaik di….(company saya). dan…. dia bakal melangsungkan perkahwinan lagi 2 minggguuuuuu. kami dapat bonus hujung tahun ni..dia cakap dgn saya, dia nak pegi beli beg dan kasut mahal2..dia tak pernah merasa semua tu..nak jadikan hantaran kawin…kesian tgk family dia..tunang dia..

tapi kematian dia buat saya insaf….dia meninggal dengan senang sekali. takde sakit2 terlantar..dia cuma demam dan jantung nya lemah sbb doc kata virus dlm darah dia menyerang ke jantung. doc bius dia ptg semalam sbb nk bagi dia rehat.sbb jantung dia terlalu lemah. tapi sblm tu dia ada cakap kat mak dia…dia tak sakit…cuma dia tak larat….

smlm 13/1/2011 dia meninggalkan saya …semoga roh SITI NURUL KHADIJAH YAAKUB di cucuri rahmat.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

30 komen[s]:

melatizumia said... [Reply to Comments]

sangat tersentuh.. semoga rohnya dicucuri rahmat. al-fatihah..

Anem arnamee said... [Reply to Comments]

Al-fatihah. ya ALLAH,sebaknyer pengalaman pengirimemail ni kak:(

ArELeEz said... [Reply to Comments]

semoga rohnye ditempatkan di kalangan org2 yg b'iman.. amin..

al fatihah..

CPI said... [Reply to Comments]

ok.. airmata dah macam hujan nih..perlu stop skang

gurlz.sinderella said... [Reply to Comments]

semoga rohnya dicucuri rahmat...i.allh..al-fatehah :,(

Nama Saya Azimah said... [Reply to Comments]

sedih..

My Life My World said... [Reply to Comments]

Alfatihah untuk Siti Nurul Khadijah Yaakub dan Salam Takziah untuk keluarganya.

Sebak akak baca catatan ni Jemah.Terima kasih Silent Reader VP sebab share this

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

sedihnye... kawan baik... saya x berkomunikasi 2 hari dgn kwn baik pun rasa cam lost gila2... nikan pulak pergi selama2nya... sedih!
semoga roh dicucuri rahmat

atty's said... [Reply to Comments]

Alfatihah utk arwah siti nurul khadijah semoga arwah dtmptkan dikalangan org2 yg beriman .amin.

atty's said... [Reply to Comments]

Alfatihah utk arwah siti nurul khadijah semoga arwah dtmptkan dikalangan org2 yg beriman .amin.

@e_da said... [Reply to Comments]

sayu hati baca.. nangis juga saya... moga rohnya dicucuri rahmat

Amieynna Amin said... [Reply to Comments]

Ya Allah, sedihnya kak..
bergenang airmata baca..
semoga rohnya ditempatkan dikalangan org beriman..
cara die pergi bgitu..
kite ni xtaw lg mcmana kan..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to Comments]

sedihnya.apa pun moga rohnya tenang dan dicucuri rahmat.

Arin said... [Reply to Comments]

al fatihah. semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan mereka yang beriman .

~ SRI BRIDAL ~ HOUSE BOUTIQUE, KAJANG , SELANGOR.~ said... [Reply to Comments]

sedihnyer
:(

Lieya said... [Reply to Comments]

Sedihnya.. semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah..

Mommy Lyna said... [Reply to Comments]

Al Fatihah buat arwah

Senior sekolah saya ni kak VP. smg rohnya ditempatkan di kekasih2-Nya..

suzzsuzie said... [Reply to Comments]

alFatihah untuk arwah...org yg baik selalunya cepat meninggalkan kita dn pergi dgn cara yg mudah

mommy otai said... [Reply to Comments]

merupakan xskoolmate saya juge..sgt2 sedih..semua warga smach sedih dgn pemergiannya..beliau seorg yg sgt baik..semua pasti akan teringatkan die smpai bila2..moga arwah aman di sana..amin ya rabbalalamin..

-Misztake- said... [Reply to Comments]

alfatihah untuk arwah..
semoga ditempatkan di kalangan orang beriman..

utk penulis, tabahkan hati..

rohaadam said... [Reply to Comments]

Salam,
AlFatihah untuk arwah.
Saya pun silent reader VP.
Apa yg buat saya tertarik utk memberi comment....kisah ni mengingatkan saya kepada arwah sahabat saya yg bernama Siti Khatijah juga(panggilan yg selalu sy gelarkan arwah Cat).
Juga seorg yg sgt berhati mulia,pergi meninggalkan dunia ni dalam keadaan yg sungguh memeranjatkan semua (kemalangan jalan raya) arwah pergi bersama2 suami, ibu mentua & anak pertama yg sdg dikandung.
Apapun yg berlaku,kita yg masih hidup ni,perlu meneruskan kehidupan kita ..hanya doa yg mampu diucapkan semoga mereka2 yg kita sayangi digolongkan dalan org2 beriman di sana.

zailamohamad said... [Reply to Comments]

salam,sy juga merupakan salah seorang sahabat arwah, sepanjang 3 tahun mengenalinya, arwah memang seorang yang baik hati, seorang pendengar yang baik, tak ambil tahu hal orang, berdisiplin, pendiam, perahsia & paling penting dia memiliki ciri2 kawan yang sejati..walaupon arwah tua setahun dr saya, tp sy xpernah memanggilnya dengan panggilan kak sebab saya anggap arwah seperti kawan baik saya sendiri, paling menyedihkan apabila arwah xsempat untuk melihat bakal anak ke3 sy yg akan lahir dlm bulan Mac nanti..anak pertama & kedua sy sangat rapat dengan arwah (mereka memanggil arwah dengan panggilan kakak)kerana setiapkali husband saya bekerja outstation, arwah akan menemani saya & banyak menolong saya dalam menjaga anak2

sesungguhnya jasa arwah terlalu besar & sekarang bila arwah tiada, saya merasakan satu kehilangan yang amat-amat tapi sebagai seorang Islam, saya redha dengan ketentuan ALLAH. Alhamdulillah, arwah meninggal pada malam Jumaat & dikebumikan pada hari Jumaat bersama iringan doa-doa dari kami semua

Semoga roh arwah Siti NurulKhadijah akan tenang di sana & ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman & buat keluarga Nurul & tunang arwah, bersabarlah di atas setiap dugaan yang mendatang

ceera said... [Reply to Comments]

sekejapan je nyawa dia ambil. insap baca...

~H @ N i ~ said... [Reply to Comments]

cukup tersentuh..semoga arwah di tempat kan di kalangan orang2 beriman..al-fatihah..thanks to pengirim yg bkongsi cerita & kak jemah juga sebab adakn ruang ni

akmaliz@r said... [Reply to Comments]

semoga rohnya dicucuri rahmat..sesungguhnya insan yg baik..hanya sekejap saja tggl di dunia..amin...

mommy otai said... [Reply to Comments]

@zailamohamad

sedinye baca komen zaila ni..moga ingatan kite berterusan kepada arwah dgn sedekahkan al fatihah ya..

dayana said... [Reply to Comments]

air mata menitik lg...

alhamdulillah baru lps menziarah keluarga arwah nurul@kak long...byk yg dikongsikan dengan ibunya kerna kami saling mengenali antara satu sama lain...kami ex-smachian...

cuma apa yg terkesan di hati kaklong pernah ckp kpd ibunya yg beliau x mau kawen di usia 30 thn...mcm tau2 jer umo dia x pjg..dan arwah mmg tdk sempat meraikan hari bahagianya di samping bakal suami...

kaklong..
sahabat2 mu akan sentiasa mendoakan kebahagiaanmu...
senyumanmu akan sentiasa tersemat di hati dan ingatan kami...
moga rohmu tenang di sana...
amin....

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said... [Reply to Comments]

sedihnya...semoga rohnya dicucuri rahmat..so selagi kita hidup kejarlah kedua2nya..dunia dan akhirat..

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

Allah lebih menyayanginya...

Anak Tok Wan said... [Reply to Comments]

arwah siti nurul khatijah ..
one of my best friend & x-schoolmate.....

ntah le...setiap kali teringatkan arwah..sebak jer rs di dada ni...dlu ms kami sama2 keja area PJ & s.alam..selalu jmpa,mkn2,borak2 kt tasik s.alam,tido kt rmh arwah...bestnya time tu..happy sgt sbb arwah seorang yg sgt baik, suka tlg kwn2,pendengar yg baik & lemah lmbut orgnya...

last jumpa ms arwah & adik dtg kenduri sy nov 2009,tp xsmpat nk borak lama2..last borak2 via phone ckp ttg arwah yg dh tunang & akan kahwin...sy buat2 merajuk sbb arwah xbgtau dh tunang...last sms apbl arwah tanya address sbb nk pos kad kahwin..sy cuma bg alamat jer..xtanya apa2 & xtelefon pun...maybe busy sgt masa tu...terkilannya..

tp xsangka mlm jumaat tu lah sy dpt tahu arwah dh ada kt ccu & mlm tu juga sy dpt tahu dh meninggalkan kita buat selama-lamanya...hasrat nk p melawat kt hosp serdang juga xkesampaian...arwah dbawa blk ke kelantan pg tu juga...

semoga arwah tenang di sana & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...amin..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^