Follow Viruspadu

Wednesday, January 26, 2011

Twitter vs facebook

Sekarang banyak opis dah block fesbuk kan.

So waktu-waktu stress dan apabila kepenatan otak berlaku bila asik ngadap keje seharian seperti menyiapkan paperwork, tgk nombor2, tgk coding, bla bla bla bila nak santai2 bukak fesbuk dah tak boleh... oh bertambah2 tensen bila tgk ada skrin biru depan mata...

"kita block fesbuk, sape bukak, IP korang kita simpan, padan muka"

hahaha tak la, bukan mesej tu yang keluar kat skrin biru tp ayat dia makna macam tu la, cuma tukar ayat formal je keh keh keh

jadi sebab tu semua pakat-pakat register twitter hahaha

actually twitter lagi best sembang daripada fesbuk eceh. siyes! sape takde twitter padan muka muahahaha. tapi biasanya kalau fesbuk kena block twitter pun kena punyaaaaaaaaaaa. percayalah :p

oleh itu install la tweetdeck ye. tweetdeck penyelamat ok. alah contohnya tak boleh bukan web yahoo mail chat, tp nasib baik dah install yahoo mesenger kan. gituu.

jadi bila dah ada twitter, terus malas hapdet belog boleh wakakaka

jom twitt twit twitt

www.twitter.com/viruspadu



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

15 komen[s]:

AzuraNizam said... [Reply to Comments]

kak jem..nanti bg tutorial camno nak guna twitter ni..zura ada acc..tp xfaham sangat..thank you..nanti follow kita yek..kita dah follow kak jem..

♥ BIRU ♥ PINK ♥ said... [Reply to Comments]

kt sini pun mcm dah kena block.. sesetengah department baru lah..hahaha dorang bukan block terus eh tapi dorang mcm track lah kita punya IP kot...huuu

yaTy ♥ said... [Reply to Comments]

betul kak..
twitter lagik best.
masalahnya da install tweetdeck pun ttp kena block dedua tue..
jalan penyelamat adalah guna BB utk melepaskan ketagihan gitu..
hahahhaha..
=)

shiela said... [Reply to Comments]

dah install dah tweetdeck..hehe..tq for info kak :D

nurulhudaresad said... [Reply to Comments]

ada twitter tp lom ramai kawan..

yunz_02 said... [Reply to Comments]

haaa benci la. sb ofc ni twitter pn block. bengong btl.. :(

oneyani said... [Reply to Comments]

owh patot la entry pon cotet2 je skrg eh

yani sejak twitter mengong a.k.a yani sndr y mengong tak reti nk gune aritu teros xlayan..

psst:fb ngan blog kat tempat yani pon kene blok..tp pandai2 la bukak cara lain kan..kate org IT wawawawa

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

dh regist tweeter..tp xreti nk guna..boleh?

Suliana said... [Reply to Comments]

kat JKR ni plak, waktu petang dalam kul 2-3 dia kasi chance tgk FB. selebihnya block.. twitter plak ta de akaun, susahla nak control byk2 ni kak vp.. kang klu kat umah, laki bising asyik ngadap laptop je. siap ckp "kadar penceraian mkin tgi tau disebabkan main FB".. haha

strawberi said... [Reply to Comments]

bestla..yeaa...tq

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply to Comments]

belog lagi best :p tak sempat nak hadap lama2 fb dan twitter sebenarnya :p

p R i n c E S s _ N said... [Reply to Comments]

N jgk yg xde tweet2 nih...

Nana Aziz said... [Reply to Comments]

kak jemah, sy pun ade acc twitter, tp xbrp expert. dh explore pun xpandai2. cdgn sy, pe kate kak jemah wat tutorial psl twitter..hee..serius ni..

shadowz said... [Reply to Comments]

twit sana, twit sini.. jadik burung sume orang.. hehehe

ohcerita.com said... [Reply to Comments]

jangan sampai kantoi..nanti kena blok twitter pulak :p







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^