Follow Viruspadu

Wednesday, February 09, 2011

Testimonial Iklan di viruspaduDOTcom

Saya kopipes sikit. Original entry klik sana ye http://nini3posen.com/?p=10527

Memula aku deal dengan dia.. atau dengan kata lain.. dari mula deal sampai ke akhir tu.. memang very the smooth la flownya, ok. Yang tak smoothnya aku yang lambat sket kekadang tuh kasi feedback. Ye la kan sibuk dengan anak kecik.. tapi ada ati nak bukak kedai online jugak (hahaha hati mesti kena ada laaaaaa tak kira ko seorang yang bz ke tak ke.. kalo ada kemahuan.. kat situ la ado jalan eh.)

So kita boleh pilih.. nak dia sendiri yang buat entry untuk promote tu ataupun kita sendiri buat, then copy.

1. dia sangat bertolak ansur. dari banyak segi la.. contoh: ko lambat bagi feedback pun dia ok je hahaa. Takde marah-marah memaksa cepat ke ape ke. eh aku bagitau nih jangan plak ada yang nak soh dia iklan pape pun bagi feedback lambat gak haha.

2. first day entry tuh diiklankan.. aku dapat ramaiiiiiiiii customer baru. suka gile, okkkkkk. Sebab memula kedai3posen bukak.. tak banyak promo aku buat nak-nak blog gua bukan femes amos pun kan.. so gitu-gitu je la orang tau pun. so bila dia iklankan.. ramai la yang tau. sukeeeeee. ALHAMDULILLAH.

3. ramaiiiiiiii members yang mendaftar kat kedai3posen. walaupun jadi member je takde membeli lagi.. aku tetap suka. bukan semua benda yang kita jual tu orang berkenan atau jadi sesuatu yang patut semua orang beli kan? semua ada taste masing-masing dan tugas kita sebagai online seller.. cuba untuk pelbagaikan item yang dijual dan aku masih cuba untuk semua tu.

4. since VP ramai blog readersnya.. so benda macam ni lebih senang disebarkan. hingga skang… hampir 60% rasanya members dan customer kedai3posen adalah readers viruspadu.com.

5. dia gak tak kisah untuk promotekan kedai3posen time lain jugak.. maksud aku bukannya time dia iklankan tuh je then trus senyap. takde. lepas-lepas tuh pun tetap dia promote, tak kira la kat FB ke blog ke.. so tak berbabaloi-baloi lagi tuh? hehe.

6. dan hingga skang pun.. kalau dia ada beli pape dari kedai3posen.. dia akan publishkan gambo dia/anak-anak dia menggayakan item yang dibeli tuh. so lagi additional merits for my online business.

    Tu baru 6.. in fact banyak lagi yang kecik-kecik la.. tu the major ones.

    Aku gak letakkan iklan kat sidebar blog http://viruspadu.com

    Apa yang besttttt…

    k333
    Selain letakkan banner blogshop kita berserta link, dia gak ada letakkan link untuk recent updates dari kedai3posen. Maksud aku.. once ko ada update stok baru ke apa.. akan appear la link untuk recent updates tu kat sidebar blog viruspadu.com ni, which I think is very effective for those yang iklankan pape kat blog diorang.

    Tidak sekadar letak link je.. skali ngan recent updates so that customer ko yang lain akan sentiasa dapat update terbaru dengan blog ko. Bukan sekadar customer lama.. customer baru pun. Ye la macam aku cakap tadi.. dia ramai readers.. so reader yang hari-hari masuk blog dia.. tetibe sorang reader ni tertengok kat sidebar dia ada update terbaru kat kedai3posen. Then dia klik link entry latest tu.. tetibe berkenan kat item terbaru tu then.. trus beli. Hahhhh untung tak tuan kedai3posen? Hehe sebab tu aku cakap besttttttt.

    Tu adalah salah satu cara yang kakjem buat untuk membantu iklan yang dia letak kat blog dia tu lebih efektif dan dapat sambutan bebetul.Tapiii jangan anggap blogger lain yang letak iklan kat blog diorang gak tak buat cara efektif, ok. Diorang ada cara masing-masing.. sama ada buat camtu atau promote sekali lalu kat blog atau facebook / twitter diorang pada bila-bila masa yang lain.Understand? Tetibe speaking haha.

    [Baca Lagi]



    Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

    0 komen[s]:







    Related Posts with Thumbnails

    Penafian @ Pemberitahuan

    Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

    Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

    apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

    ^_^