Follow Viruspadu

Monday, March 21, 2011

Bandung - Last day

Hari ni dah start sekolah kan. Osah jem... maka hadapilah dengan tenang :)


*****************

ok kita sambung la percutian ke bandung yang entry2 dia tak habis2 ni. bila dah part hujung ni. aura malas adalah sangat menebal di dada ok. Maka dengan itu, saya akan lebih banyak tepek gambar aje lah. pastu letak ayat sesikit ye. harap memahami keadaanku yang semakin hari semakin tembam pipi ni ceh tetiba.

kitorang bgn awal pagi. semangat nak balik ni. inilah percutian yang saya bersemangat sangat nak balik. maybe sebab tak tahan dengan keadaan yang tak proper ni kan. kesian kat anak2 dan suami yang tak sihat. tp tak sihat2 pun. makan tetap lalu seperti biasa ahaks


kalau nengok muka nisa dekat2. keliling mulut dia dah naik merah2


anoi rileks je :)


kitorang checkout agak awal jugak. jam 8 pagi mcm tu. kebetulan jam 8 pagi manade kedai bukak lagi. kebanyakkannya bukan jam 9 or 10 mcm tu. so kitorang dibawak jenjalan kat bandar dulu

ni toko satey. nampak ada satey kat atas dia tu


pastu korang tgk je la. tak pandai dah acik nak eksplen hahaha






ini kat toko anak kecil. tp tak beli pape. masuk dan blah.



ohyeah... ini lah kawasan shooping yang bagus sebelum pulang. tahu tak saya banyak yang tak beli ole2 utk keluarga pun lg. kat sini lah saya bedal semua benda. maksudnya saya cari ole2 utk siapa2 yang saya belum belikan lg. eh nampak tak baju pink yang patung pakai tu? yang tu saya punyaaaa...




cenderahati jugak... saya beli tak banyak. siapa yang dapat tu dapat la. kalau tak dapat tu maaf la ye.

sementara menunggu kat epot bandung. belikan budak2 ni buku. supaya tak berlari.




ok anoi memang over kan. hahaha. dia igt ni rumah atok dia ke nak menulis sambil meniarap mcm ni haha.

tu dia... leganyaaaaaaa... mau pulang ke malaysia




babai bandung. nanti saya datang shopping lagi :)




betapa indahnya di negara sendiri :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

11 komen[s]:

Myvitrd said... [Reply to Comments]

Tak sabar bulan 5 ni.. nak g sana juga..

Nur Hanani said... [Reply to Comments]

bestnya berjalan-jalan..tak tahan tu, siap landing atas lantai macam kat rumah. selesa macam tu kan..cute je tengok..

Entri Terkini: Menjahit, satu terapi minda yang baik..

shark said... [Reply to Comments]

bestnyer...
tgk gambar jer dh rasa meriah..

Jendela Hati said... [Reply to Comments]

hai seronok tgk org jenjalan... cantik semua pic.

Mama Hanim said... [Reply to Comments]

best tu..jeles nih..hehe..
Tiba Masa 7 BE Dicashout, Cek Ke 3 2011, Alhamdulillah

(Gambar) Majlis Pernikahan Kris Dayanti Raul Lemos

Tukang cerita said... [Reply to Comments]

sy pun baghu balik bandung 3 hari lepas...
tp sama situasi macam jemah...
wpun syok bershopping, tak sabar gila nk balik malaysia...
:)

Siti Nurhayati Dollah said... [Reply to Comments]

Khusyuk betul akak shopping. Alahai, anoi sampai meniarap bagai. Semangat betul hehe

pena rozie said... [Reply to Comments]

Bestnyer dapat g bandung

pena rozie said... [Reply to Comments]

Salam kenal... Best la. nanti nak g bercuti kat bandung gak la.

adrianiku said... [Reply to Comments]

FYI NEED DRIVER IN BANDUNG?

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
1 CAR FOR 2-5 PEOPLE

DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 425.000 / 133 RM / USD 42.5
INCLUSIVE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

LEMBANG AREA : RP 525.000 / 164 RM / USD 52.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

CIWIDEY AREA : RP 625.000 / 196 RM / USD 62.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

GARUT AREA : RP 775.000 / 243 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

DROP OFF JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 243 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

HOMESTAY + ONE DAY BANDUNG CITY TOUR: RP 900.000 / 282 RM / USD 90
INCLUSIVE:
> STAY 2D1N at PESONA BALI RESIDENCE FOR 4 ADULTS AND 2 KID UNDER 5 YEARS, 2 BEDROOM, EACH BEDROOM IS QUEEN BED)
> BREAKFAST FOR 4 PAX
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

KAMI ADA PULA MOBIL LAINNYA FOR 7 PAX, 10 PAX, 11 PAX, 14 PAX, 17 PAX, 29 PAX, 35 PAX, 45 PAX, 47 PAX, 55 PAX

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
LINE : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web :http://sopirdibandung.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
cp : aulia

Amsyahril Syahril said... [Reply to Comments]


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.








Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^