Follow Viruspadu

Tuesday, March 15, 2011

Bandung Part BerPart Part

Hari ke dua dibandung :)

pagi yang tak berapa ceria, sebab badan nisa dah keluar bintik2 merah sampai ke leher. malam tu anoi muntah sampai habis cadar katil semua kena muntah dia. bayangkan kitorang tido dalam bilik hotel berkepam bau muntah. nak mintak tukar cadar baru pun dah tak larat mengantuk sangat. so mendapat la tido dengan perfume original kan. hahaha.

so, baju2 yang kitorang shopping semalam tu langsung tak boleh pakai sebab badan nisa gatal. terpaksa la pakai baju lembut2 kainnya. padahal baju tu plan nak buat baju tido. belasah aje la. janji rock. ceh tetiba sangat rock kan :P

anoi adalah belum mandi dan sarapan dulu. nisa dah siap2 mandi dah. kitorang sarapan ni kul 7 ni. tp dia punya cerah mcm kul 9 pg ok. tido sampai tak larat tido nunggu siang.

sarapan kat sukajadi ni ok-ok aje. tak berapa banyak makanan jugak la. jadi lah untuk sarapan. dalam banyak2 tekak saya lalu makan nasi goreng ngan keropok je. yang lain saya tak kenan. padahal sy tgk orang lain makan sedap je. biasalah tekak demand sikit haha. i kan jutawan. hahaha dush!


janji dengan pak jami kul 8 pagi gerak ke destinasi pertama. makan sarapannya kejap je. pasal si nisa dah nampak bendalah ni kan.



baju mandi nisa bawak. mcm mana baju mandi anoi tertinggal. adoiyaii... mencik tau. terpaksa la anoi mandi pakai apa yang patut di pakai je ahak ahak ahak. sori ye anoinoiii

air dia bapak sejukkkkkkkkk... tak menahan. budak2 masuk dalam tu 10 minit dah gigil dah.

lepas tu terus balik bilik. salin2 baju bagai. terus ke destinasi pertama iaitu tengkuban perahu, bandung. tengkuban perahu ni atas gunung. so jalan dia mcm nak pegi cameron highland tau.


nak masuk dalam tengkuban perahu ni kena bayaran. kalau rakyat tempatan murah je. tp sebab dia nampak en.laloque pegang kamera godang2 terus dia cakap

"dari malaysia?"

so bayaran bukan warganegara adalah lain la. sy tak igt sgt. dlm 100 ribu rupiah lebih2 sikit mcm tu, ke kurang2 sikit (semua tau, bukan satu kepala). sebab bukan kitorang bayar. pak jami yang bayar. kitorang kan amik pakej. :)

update:
laloque said: Mama... entrance fee ke tangkuban perahu hanya Rp100,000 sahaja utk kita semua (3 dewasa (termasuk pak jami) + 2 kanak-kanak + 1 kereta)

kat tengkuban perahu ni kan. memang banyakkkkkkk sangat kereta. ramaiii sangat orang tau. sampai2 je sana. peniaga adalah sangat ramai. ko sampai2 je dah ada peniaga yang merapati suruh beli itu ini.

pemandangan tengkuban perahu. sejukkkkkkkkk... angin kuat sangat



kat sini kalau tak pandai tawar menawar memang ko kena bayar mahal. nak2 saya memang tak pandai tawar menawar pun. nak speking2 bahasa dorang dan pura2 nak dpt murah punya pasal pun tak berjaya ok. hahaha.

mak saya pesan (bila dah balik dari sana), kalau pegi sana. kalau nak tawar harga. kena mintak 1/3 daripada harga yang dia bukak.

macam dia bukak harga 35ribu kan. ko kena tawar terus 10ribu. begitu.

saya punya bijak tuari. dorang bukak harga 35ribu. saya tawar 30ribu je hahahaha. itu pun rasa bangga sebab mcm dah untung 5ribu kekeke. so pepandai la korang kalau nanti korang pegi sana. tp siyes la barang sana cantik2 tau. kualiti pun boleh tahan la.


anoi adalah tido.

berat anoi adalah 11.5kg harap maklum. senget2 tangan saya dukung anoi tido ahaks

ramaiiiiiiiiiii kan.


kat sana, orang sana baik2. ramai yang suka nak bantu kitorang. mcm gambar ni la. kitorang tengah amik2 gambar. tetiba dorang offer nak snapkan gambar. yeayyy... so inilah gambar kitorang complete kat sana :)


kat bawah tu tempat shopping tu. ada baju beg mcm2 ada...



muka kemek kak jemah

panas tp sejuk ;)

angin kuat ni.


tengah tawar harga. dorang suka la orang malaysia datang beli. sebab sekali beli banyak kan.



cantikkan pemandangan kat sini. cantik dan bersih :)




lepak2 minum air kelapa. nisa tgh moody sbb badan dia adalah gatal.










cakap dengan nisa. kalau dia minum air kelapa ni nanti dia cepat sihat. kemain bersungguh dia minum lepas tu. mcm megik je. hahaha lepas dia minum kelapa tu tetiba dia ceria hahaha. saikologi ok ahaks



nampak tak nisa makan stoberi?

masa minum air kepala tu, ada penjual datang jual stoberi. dia jual satu bekas tu 25ribu tau. sy rasa mcm harga dia ok la kan. tetiba jalan kedepan sikit. penjual lain cakap satu bekas tu 5 ribu je hahaha... sentap hati ku ok :p

so memang sebelum beli kena tgk2 dulu la. kalau untung dapat murah sikit. kalau tak, kena yang mahal sikit. ikut rejiki korang lah.



lepas dah habis round. ceh habis kemenda nya kan. jalan separuh je. terus blah je. tak larat dukung budak satu hal jugak tu.

sebelum tengahari, kitorang bergerak ke destinasi kedua :)

bersambung

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

15 komen[s]:

Kancilbiru said... [Reply to Comments]

sorga betoi ek kak jemah kalau pegi sana...org cakap kain baju murah2...kak jemah beli apa? :)

Faizaharis2 said... [Reply to Comments]

bessnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... x sabar nak terbangg ke sana ni

MAPPIAU said... [Reply to Comments]

alahai bertuahnyer akak, si anoi tuh sambil jalan boleh tertido jugak, kalau anak saye alahaiii, maybe seboleh2 semue bukit kat situ die terokai hahaha

wahh sorga membeli juga yea kak sane hiks

ZanaNordin said... [Reply to Comments]

wah...kat hotel sukajadi tu ada swimming pool erkk..best tu..esp kalau bawa anak2...

alahai..camne nisa leh jadi camtu..sian nisa..

wah...mahalnyer vp charge masuk tangkuban parahu tu...
kami cuma byr rp50,000 per head jer....rp 15,000 utk byran masuk then rp35,000 tu plak cm bayaran insuran ke apa....beh kurang ler....kot2 jadi apa2 kat sana kan...

amboi vp
kat tangkuban parahu pun byk shopping yerk....tp mmg kan..kat sana tu...mcm2 ada...tinggal pilih and pandai tawar jer lah....

Y u Z z 9071 said... [Reply to Comments]

uui cam best je tempat tu.

laloque said... [Reply to Comments]

Mama... entrance fee ke tangkuban perahu hanya Rp100,000 sahaja utk kita semua (3 dewasa (termasuk pak jami) + 2 kanak-kanak + 1 kereta)

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply to Comments]

bestnya :) eliss pun tak reti gak kalo nak tawar2 ni :p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to Comments]

jemah...kat tangkupan parahu tak perlu bayar la sayang..jemah terkena.memang ada kaunter tiket ..tp masa kami pergi tu , driver kata tak perlu bayar...huhu.nampak camera terus kena bayar ke.

~ BUTIK PENGANTIN SRI BRIDAL ~ SERDANG, SELANGOR.~ said... [Reply to Comments]

vp x cite pon psl kawah tu,bukit yg ade tangga kayu tu..huhuhu..sedih i x tau ape benda tu...

;p

btw,kawah tu gunung berapi aktif ke?

miss minn said... [Reply to Comments]

memang kena pandai tawar menawar kat sini... mak saya kena tipu harga tasbih 100,000 rupiah.

paling sentap bila ada org yg pegi dengan grup kitaorg tu dapat 10,000 rupiah jea. memang tak hangen laa kan...???

btw, rindu nak datang sini lagi. orgnya pun baik baik...tak macam jakarta..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said... [Reply to Comments]

beshnya kan akak!! banyak xshopimm?? aduss..kelabu mata tgk tuhhh...fuhh...itu diaa..papa dia kena dukung dua2..hehee!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

zoul said... [Reply to Comments]

boleh tanya kamoo ikut pakage ke...?
travel agency aper yea..?

shaqza said... [Reply to Comments]

nak tanya apa ye....tadi masa mula baca mcm nak tanya...ni lupa plk..

Amsyahril Syahril said... [Reply to Comments]


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


aziman omar said... [Reply to Comments]

Salam,
Saya ada menyediakan ground pakej ke Padang Bukittinggi dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
Pelbagai pakej ke Padang Bukittinggi untuk anda. Kami akan guide anda dari anda menjejakkan kaki ke bumi Padang sehinggalah anda meninggalkan bumi Minang.
Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp)
Sebarang pertanyaan akan kami layan.
Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info tentang Padang Bukittinggi:

http://freelancetour.blogspot.com/







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^