Follow Viruspadu

Friday, March 11, 2011

Bandung Part Dua

Sesampai kat airport bandung, pak jami dah siap2 tunggu sambil pegang nama kitorang.

Oyye, kitorang pegi bandung ni ikut pakej uols. Pakej daripada Nusa Travel. RM3150 bagi 4 orang kitorang la. Anoi masih belum masuk 2 tahun lagi. Dan flite plak dpt naik MAS. gituuu. Dan kiranya ini bukan ikut rombongan ke apa. Ini kiranya private punya percutianlah. Depa khaskan sorang guide untuk bawak kitorang kehuluhilir. So senang nak pegi mana, berapa lama ikut sukatik kitorang. Kalau dalam perjalanan nak suh depa benti kejap nak amik gambar tepi jalan pun aci je :)

So senang betul la.

Masa saya deal dengan Nusa. Depa bagi saya beberapa pilihan hotel. Tapi sebab gambar sukajadi hotel dalam website dia betapa menggoda mata. Terus pilih yang itu.

So ni lah dia hotel sukajadi. memang cantik seperti dalam gambar. :) tp dalam gambar nampak mcm beso. real dia x lah beso. sederhana aja :)








cantikkan :)

saje pilih hotel ada feeling2 indonesia sikit. kalau pilih hotel style moden dah rasa mcm kat hotel biasa pulak kan :)

bilik kitorang. double + single.

kalau lepak bilik. kitorang tak tengok sgt cerita drama2. tp pakat tgk iklan je. hahaha rasa lain je kan :)

lepas dah checkin hotel. letak2 barang. lepak2. terus keluar balik. jalan-jalan yoooooo


kitorang jalan-jalan kat jalan riau. ada factory outlet, heritage, dan ada macam-macam lah kedai untuk dishoppingkan :)

hasil pertama. beli baju sejuk nisa ngan anoi. sbb baju kitorang bawak sorang 3 helai je. maka sampai2 je kena beli baju dulu lah.



makan adalah semua under pakej yoo... kitorang tahu duduk dan makan saje :)


tengah jalan jalan tetiba nisa mengadu badan dia gatal-gatal.

sekali tengok badan nisa dah merah-merah bintik bintik. kusangkakan kena gatal. tu yang kitorang singgah farmasi cari ubat sapu.


kat bandung ni. jam dia lewat sejam dengan kat malaysia. kalau kita kul 3, depa kul 2. pastu dorang ni kul 5 dah nak gelap ok. memang cepat malam dia. masa ni baru kul 7 kot. tp mcm dah kul 10 saya rasa hehe.

ok sambung nanti.




Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

6 komen[s]:

Kancilbiru said... [Reply to Comments]

best betul kak jemah....all inclusive la kiranya...siap makan semua..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to Comments]

hihi...mmg rasa cepat je malam klu ada kat sana.

nasaoji said... [Reply to Comments]

haha..kebetulan lak..member kt, pun reader kak vp, bru pas blk dr bandung gak!..pun sama, p sana, tak bwk baju sgt, p beli baju kat sana sampai2 sana...hehe..

next..

awEEN said... [Reply to Comments]

trip g bandung gan dak kelas xjadi.. tengok trip kak jemah g bandung pon jadiklah sob..sob...

Suliana said... [Reply to Comments]

dulu sy pun duk sukajadi!! best gi bandung, bawa berapa juta pun blh habis dan tak cukup.. hehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said... [Reply to Comments]

Wahhh..!! hotel tu nampak eksklusiff!! mmg besh jr nampakkk..jelessss!!! nak pi jugakkk!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^