Follow Viruspadu

Thursday, March 10, 2011

Bandung Part Satu

Plan nak pegi bandung ni bukan plan tahun lepas tp tahun berlepas-lepas. pastu terplan nak pegi sebab duit dah cukup ahaks. Cuba kalau duit tak cukup, plan seploh tahun pun tak pegi-pegi jugak kekdahnya hikhikhik. Tapi tiap kali pegi matta fair tiap kali tu terplan nak pegi bandung tapi tak pegi-pegi kekeke. Jadi takboleh plan beria2 nnt tak jadi. Bila dah bulatkan hati terus bayar. senang. kalau tunggu2 lg nnt tak jadi. Tetiba teringat plan nak jalan-jalan terengganu sampai sekarang tak dapat-dapat lagi pegi. mencik tau :p

Malam tu berkemas baju dengan perasaan yang. XCITED giler wuhuuuuuuuuuuu... nisa korang tahu dah memang xcited tak boleh blah. cuma yang takde perasaan adalah ANOI kekeke... dia buat paham mende pun.

Pagi tu, saya siap pakai baju baru okeh. Amik aura nak jalan-jalan. Jalan2 kena pakai baju baru ke wei hahaha... takpelah. amik feel.

Kitorang pegi KLIA naik teksi je. Memula igt nak mintak tolong sesape hantarkan. Pastu rasa mcm nyusahkan orang pulak. Last2 naik teksi je.

Sedang menunggu teksi :)


teksi adalah best giler. baru call tetiba dah sampai dah.

"Cepat abg sampai."
"Kebetulan nak ke Hospital Colombia, terdengar kata ade penumpang nak ke KLIA, cecepat abg U-Turn..."

teksi memang laju je kalau dengar penumpang nak pegi KLIA kan. sbb bayaran dia mahal sikit. cuba kalau takat ko nak pegi jasko. 10 minit tak tentu lg sampai hahaha.

so dalam 45 minit ke sejam mcm tu sampai la kitorang kat KLIA.

bermula lah episode berkeringat mengejar anoi yang tak reti duduk diam...


kalau dpt anak perempuan, memang senang giler ajak bergambar. Asal kata nak amik gambar je. Terus kasik pose maut punya haha.

tengok anoi. nak berlari je.


saya ada amik video yang anoi berkaki ayam berlari pusing2 pastu jerit-jerit. tp nanti kalau saya tak penat dan line tenet kat rumah ni elok saya memperyoutubekan video tu ek. Kalau tak memang takla...


Rest N Go.

best giler ok. biasanya pandang je kerusi urut ni tapi takde kesempatan langsung nak terai ke apa. dah alang2 en.laloque offer terus duduk. legaaaaaaaa... sini nisa ngan anoi duduk diam tu sbb tengah layan urut gak tu. habis singgit mintak singgit. janji ko diam disitu nak. :)

mcm mana papa dia, mcm tu lah dia tiru haha... adoiyai anoi anoiiiiiiiiii



dalam flite nampaknya tak susah sangat.

anoi dan nisa taklah meragam. dapat susu terus diam. ke-excited-an nisa memang nampak sangat. sebab dah lama dia mintak nak naik kapatebang. pengaruh cite agent oso ke apa ntah. tengok muka nisa seronok sangat :)

dalam flite :)


muka tensen nisa :p


dah nak mendarat :)




kejap2 nisa mintak nak pegi toilet. kejap2 sakit perut hahaha. lawak betul. boring kot. padahal dlm flite tu 2 jam setengah je. pegi la byk kali mana pun nisa. papa ko yang layan. kalau dengan mama dah kena buntang mata dah haha garangnya mama dia :p



Bandara Husein Sastranegara Bandung :)

Angin kuat banget. Syiokkkkk...

bersambung...

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

15 komen[s]:

vagg© said... [Reply to Comments]

cute gilakssssss 2 org cinonet itu, ok.

dlu saya ada student kat tadika yg 2 beradik pompuan jarak dekat gini. sweet gile tgk.

emm kak jem, NAK AIR BANDUNG. tetibe haha

ajumohit said... [Reply to Comments]

bestnya berjalan, saya and hubby gi Bandung tahun 2008, masa tu anak dua org jugak (perempuan), balik bandung terus pregnant anak ke 3 ni, boboy tu VP...awok jaga2 ye hehehehhe

KAMIHIDUP said... [Reply to Comments]

bilalah KAMI nak ke bandung ni.

Zana_MamaBatrice said... [Reply to Comments]

wah...jemah pun baru balik bandung yerk..
bila perginya...
we'll pergi 1 - 4hb hari tu.....

seronokkan bandung.....

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hehe. mmg boleh kurus main kejar2 ngan dorang ni eh

Kancilbiru said... [Reply to Comments]

nisa seriusss muka bosan..hahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply to Comments]

bestnya gi jalan2 naik flight :p

shiela said... [Reply to Comments]

bln 5 ni giliran sy lak g sana ngan familia..flight pn dah book..wee..nnt akak update le mane2 tpt yg must go ..hee

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said... [Reply to Comments]

wahhh..manyak jeless maa!! beshnya akak dapek pi sana!! eeeee..comelnyaa anak dara dua org tuhhhh!! sweet jerk!!


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

nasaoji said... [Reply to Comments]

yey yehh...next part.. :)

minggu ni matta fair kan..nak ushar2 dulu..then, bulan 9 ader lagi.. :) bru on.. kot.. :)

terserlah kecantikan nisa!

Faizaharis2 said... [Reply to Comments]

yeayyyyy ceta bandung dh start....heheheh

farah said... [Reply to Comments]

wah dah sampai dulu bandung sblm kita,huhu,x aci,hehe...akk cerita banyak2 ya pasal bandung,hotel mana akk duduk,tour mana akk amb,kat mana shopping.nanti boleh jadi panduan untuk kita...bln 5 ni kita nak g bandung juga...tiket dah beli,tour je blm booking....

mishungu said... [Reply to Comments]

kak jemah nnt tlg share akak g bandung guna pakej kt matta fair ke apa eh..tgh survey nak ke bandung jugak...dia kira skali tiket flight ke x??

su said... [Reply to Comments]

aduhh, best pulak tgk gambar2 zaimah gi bandung! rase nk gi gak nih..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to Comments]

baiknyer mereka dlm flight..bagus!!! anak baik,nnt mama bw jln2 doha pula ye nisa dan anoi.hihi







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^