Follow Viruspadu

Monday, March 14, 2011

Pisang Bakar Keju

Episode bandung banyak lagi wei, tak habis-habis :p

well atas alasan yang sama mar, masa yilek. eceh padahal pemalash lipash haha

hari pertama. lepas saya bershoppingan dengan seronok sebab best giler murah murah murah. sepanjang perjalanan kat sana asik la nampak pisang bakar keju ni. pastu tanya la dengan pak jami tu. camne rupa pisang bakar ni

"pisang bakar ni mcm mana? dia bakar dengan kulit ke?"
"ngak, dibuang kulitnya"
"oooo kena try ni"
"iya, rasa-in nanti"

beh kurang gitu la pak jami jawab. saya tak pandai spiking bahasa indonesia sangat.

so malam lepas pak jami hantar kitorang ke hotel. awal sangat lagi tau. so kul 9 malam kitorang keluar balik. jalan kaki je pegi gerai-gerai tepi jalan. nak jugak rasa-in pisang bakar :)

muka nisa yang ceria, padahal satu badan gatal-gatal :)




pisang bakar ni ada mcm2 perasa. pilih je. murah plak tu. tp lupa plak berapa harga dia. dalam 3,000 rupiah kot.

dan terai jagung sekali. jagung bakar perasa manis + masin.


Ini la dia jagung bakar keju. TERBAIK.


banyak ok pisang dia, Keju pun banyak.

memang berbaloi-baloi :)

kitorang memula plan nak makan situ je. pastu tetiba takut sbb malam kan pastu kereta banyakkkk sangat. lagipun tempat orang. last2 terus tapau. makan kat bilik je. anak2 pun seronok makan sambil lompat2 atas katil :)

ok sambung nanti.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

4 komen[s]:

Nazirul said... [Reply to Comments]

megg keju takde kak?

=p

KAMIHIDUP said... [Reply to Comments]

fuh, malaysia cm xde je psg bakar ni. sedap! :)

ZanaNordin said... [Reply to Comments]

shedaaappp
pisang keju nie...
kami tak berani nak makan kat gerai2 tepi jalan tu coz' was2 dgn tahap kebersihan dia...tp sebenarnya teringin coz' tengok mcm2 ada jual kat tepi tu....nak2 pergi sumer pompuan kan...mana ler berani.....tp kot2 nanti pergi lagi ngan hubby...harus ku seret hubby ku try makan kat gerai2 mcm nie...lagi murah lagi byk pilihan...

huish....teringat2 pisang keju nie..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said... [Reply to Comments]

cam besh jer keju nge pisang tuhh..mak yong nak skit leh x?? adess!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^