Follow Viruspadu

Tuesday, April 12, 2011

Kenapa dengan simbol itu?

Korang ingat lagi tak simbol yang tetiba muncul kat klcc ni... saya fikir tu mungkin perasaan saya je. tetiba saya jumpa banyak lagi simbol ni berleluasa kat blog-blog, kat surat khabar, kat tv? aik mengapakah begitu fofuler sekali simbol ni?


macam gambar ni. tetiba je simbol tu dah ada kat pokok ni kan.


apakah bendanya simbol-simbol ni weiiiiii...

simbol ni dah bikin saspen ok. sangat saspen tak boleh blah.

berdasarkan klu-klu sebelum ni dan entry lepas. web site kolony tu dah boleh bukak weiiiiiiiiiii... http://www.kolony.com.my/ ce korang klik. jawapan MISTERI tu dah terjawab dah. phewwwwwww.....

klik


ye inilah simbol yang kita carikkkkkkkkkkkkk

ye ini lah dia...

**yeayyyyyy**

misteri telah terjawab

-_____-

maknanya??????

itu simbol kolony???

kolony tu apakah??????????

Kolony ))K(( adalah satu social network yang berasaskan sms yang menghubungkan korang dengan kengkawan :p

best tak?
best tak?

macam mana nak join sekaki sebadan?

senangbaitu je beb.

cuma taip kat sms
1. send KOLONY [nama samaran] ke 25333.
senang kan? korang cuma perlu ada Xpac, U.O.X, S.O.S atau pun Celcom mobile number untuk join kolony ni :))

kalau takde? apa lagiiiiiiiiiiiiiiii pergi dapatkan sekarang jugakkkk...

2. ok lepas korang register nickname. ni pulak antara code yang korang boleh pakai:-



nak lagi code2 yang coolllll bebeh??

3. cuma taip KHELP dan hantar ke 25333


Jadi macam mana sebenarnya nak pakai ni??? tak paham lagi lah???

ok mcm ni. korang hanya perlukan KOINZ untuk join KOLONY ni. abis tu KOINZ ni nak dapat mcm mana pulak? simple je. nak dptkan KOINZ just buat panggilan je ke semua NEW XPAX PLAN :) setiap call yang dibuat ke NEW XPAX Plan akan mendapat free KOINZ.

- 1st - 5th call sehari = FREE 10 KOINZ per call

- 6th dan lebih sehari = FREE 20 KOINZ per call

- FREE KOINZ will be granted the next day

- atau, korang boleh beli KOINZ untuk enjoy servis KOLONY ni. hanya RM0.30 untuk 10 KOINZ, RM1.50 untuk 50 KOINZ dan RM3 untuk 100 KOINZ

untuk korang mudah lagi nak faham... klik laman web kolony tau
http://www.kolony.com.my/ atau meh kita tengok jadual kat bawah ni untuk mudah lagi difahami :)





Gedit?

Gedit?

Gedit?

nak tahu lebih lagi?

klik sini pulak
http://www.xpax.com.my/new_plan.html



oyye. lagi satu. kalau korang nak twit kolony kat twitter, korang bolah pakai hashtag #))K((


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

6 komen[s]:

Myvitrd said... [Reply to Comments]

Akhirnya terjawab sudah

viruspadu said... [Reply to Comments]

ya... akhirnya terjawab :)

lily lotus said... [Reply to Comments]

dah agak, mesti some sort of ads..hihi

viruspadu said... [Reply to Comments]

lily,
a ah la, iklan celcom :)

shark said... [Reply to Comments]

iklan pling gempak celcom stakat nie..
bikin suspek jerk.

viruspadu said... [Reply to Comments]

@shark

iklan paling kontroversi ok... hahaha







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^