Follow Viruspadu

Tuesday, April 05, 2011

Menuju Puncak

masa saya melangkah mendaki setapak demi setapak

dalam hati saya cuma satu.

"mama kuat nisa, mama kuat anoi"

betul, saya cakap macam tu dalam hati. baru terasa ada kekuatan nak melangkah. siyes! kalau tak memang saya dah ajak en.laloque turun dah. memang nak give up sangat2.

akhirnya, daripada jam 9.15 sampai ke puncak jam 12++ tengahari. pehhhhhhhhhhhh... betapa gumbiranyaaaa hati beta muahahahah


yeayyyyyyyyyyyyyyyyyy BERJAYA.


yang pasti bila dah sampai puncak. tak lengkap kalau tak naik atas batu ni. en.laloque la yang cakap. saya ikutkan aje. sbb hilang dah semua penat tadi. hati gumbira je kan.


geng2 yang sampai dulu. cisss tak tunggu member. chewah ada hati nak suh tunggu kalau takat 2 3 langkah dah berhenti hahaha




lepak atas batu. sebenarnya batu yang saya lepak ni tak la yang paling tinggi. ada yang lagi tinggi tapi saya tak daya nak naik. kaki dah vibrate terlampau.


jejaka yang x tahu penat.


makan atas batu :)



makanan disediakan oleh pihak penganjur. tp kena bawak sendiri la kan dalam beg :) lepas makan tetiba rasa sakit perut ok hahaha. sengal. seb baik lepas tu sakit tu lega sendiri. kalau tak? mana plak nak cari tali pinggang berkelendar nabil. hahahaha

en.laloque nak naik atas batu tertinggi tu. saya snapkan gambar dari bawah je.



sempat update status tuuuuuu... giler lelaki ni hahahaha



tuuu saya kat bawah tu.... en.laloque snap gambar dari atas.


rehat2 dlm sejam mcm tu. saya dan en.laloque pun turun la balik.

turun saya rasa tak letih pun. tp mencabar sangat la. sbb kaki dah gigil terlampau. terpaksa pakai tongkat hahaha. siap tergelincir bagai.

akhirnya sampai jugak la. terus rendam kaki dalam air ahaks

perasaan gembira, toksah ckp la dia punya gembira mcm manaaaaaaaa...

huhuuuuuuuuuuuuu...

ok lepas ni taknak dah naik gunung wakakakakaka. bukan serik tp kalau nak naik biarlah dah bersedia fizikal ni. ini tak. praktis tak apa tak. tetiba naik je kan. bahayaaaa jugak saya rasa.

ok cerita penuh lain versi oleh en.laloque boleh klik sini. lawak betul entry beliau. hahaha
http://laloquee.blogspot.com/2011/04/laporan-penuh-ekspedisi-hujung-minggu.html

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

4 komen[s]:

cik hani said... [Reply to Comments]

bestnya dapat naik gunung~ hehe.

Suliana said... [Reply to Comments]

kak jemah, tak dapat masuk blog en laloque ada virus malware dari blog cekdet..

ArELeEz said... [Reply to Comments]

fuh! kental jugak jiwa vp nih! klu leez tu dah lama request helicopter, suh dtg amik. hu3..

missrivebell mumun said... [Reply to Comments]

hebat lah kak jemah.. bley jd wonderjemah! gunung kinabalu plak pasni.. ada berani? hek3...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^