Follow Viruspadu

Monday, April 04, 2011

Pendakian Bermula

Seperti yang saya dah kecoh2 ritu. Siap buat entry pakai blekberi kata ko. eksaited bebenor kan naik gunung bhahaha.

Ini adalah aktiviti opis saya ekceli. Saya nengok iklan nak naik gunung ni lama dah. langsung tak terfikir lah nak join ke apa ke kan. korang tahu. saya dulu, pernah nak naik bukit kat klang gate tu pun tak lepas tau. hahaha. separuh jalan dah semput dah. terus turun balik. ini kan pulak naik gunung kan.

tetiba satu hari en.laloque cakap dengan saya

"ma, cakap ngan poji, papa nak join gunung datuk"
"nak ikutttttttttttttttttttttt"
"ma boleh ke?"
"ala nak ikut jugak"

ngada kan... padahal tahu dah kemampuan diri. dengan masalah semput tu semua. gilerrrrrr la. semangat kental kohnonnn...

so lepas tu gigih la isi borang, bayar seploh hengget sorang.


jumaat lepas pulak, sebenarnya adalah dugaan yang hebat woo. kira macam2 hal terjadik la membuatkan saya dengan en.laloque macam hampir2 terkensel nak join daki gunung. tapi alhamdulilah semua dapat disetelkan dengan tenang chewah.

so pagi2 sabtu tu. kul 5 pagi dah bangun ko siapkan diri mental dan fizikal gitu.

dan pagi tu nafas saya adalah pendek lain macam membuatkan saya risauuuuuuuuuuu sangat. rasa macam nak tarik diri disaat akhir pun ada.


sementara menunggu semua datang. ini hafiz. yang baju merah tu.


geng opismate saya yang berjiwa kental nak naik gunung ahak ahak ahak

kak awin, za, nurul, hafiz dan kakjem :p
(tembamnya ko kakjem hahahah)

masa ni dengar taklimat





masa taklimat ni.

"siapa yang ada masalah semput, boleh ikut belakang sekali, bersama pasukan pertahanan awam"

haaa... bagus bagus.

"papa kita jalan belakang sekali tau, papehal kang sonang"

kitorang mula bergerak naik mendaki lebih kurang pada jam 9.15 pagi.

dan pendakian pun bermula.





adakah kakjem berjaya hingga ke puncak?

bersambung...


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

5 komen[s]:

KAMIHIDUP said... [Reply to Comments]

wah, gunung datuk ni dekat je dgn rumah KAMI, 15 minit je. :)

yantz-yeem said... [Reply to Comments]

best nya dpt panjat2 gini...dah lama nya x join aktiviti gini..kalo ada mmg akan ku join...alahai...x kan semput VP?hahahaha rse2 leh smape ke puncak tu..caiyuks!!!u can do it!!!

aLeen aVriL said... [Reply to Comments]

Mesti sampai punya sbb sy tahu kak sorang yg jenis xsuka bputus asa…


Benarkah tekaan sy ni????

joijoi80 said... [Reply to Comments]

wa..gunung ni mmg saya dah daki..letih la juga..tp best..siap tido sana lg.

shah said... [Reply to Comments]

wah,terang benor gambo.dslr la ni..


ada hantu abp malam tadi







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^