Follow Viruspadu

Friday, May 20, 2011

Grapevine? Pernah Dengar?

Saya pernah :)

Masa tu kat metrik UUM rasanya, saya tak ingat pulak subjek apa semua. Tapi word GRAPEVINE tu memang saya ingat sangat hikhikhik.

Masa cikgu terangkan kat saya GRAPEVINE ni maksudnya macam gosip-gosip la. Maksudnya info atau berita yang kita dapat tu daripada sumber-sumber yang tak pasti kan. macam sembang2 dari mulut ke mulut gitu. Macam tengok rancangan gosip retis. Haaa... begitu

Kitorang sekelas rasa macam perkataan GRAPEVINE ni macam lucu lah. Yelakan tak pernah dengar, guna dan pakai pun selama hidup kan. tetiba belajar GRAPEVINE = GOSSIP. Ha lepas tu apa lagi. Jadi BAHAN la lepas tu hahahaha. Tiap kali berkumpul je, mesti pakai word tu

"apa grapevine kita hari ni?"
"ko ni asik grapevine je"

hahahaha tak seswaiiiiii ok hahaha. tapi tulah sebab susah bonar nak nyebut, perkataan tu tak kekal lama lah.

Tapi grapevine yang saya nak cecite cecite ni apa benda pulak kan. ini lain, ini konfem kekalll lama punya

Ye uols, saya baru aje baca dan memahamkan GRAPEVINE yang ini. Kedengaran macam BEST dan menguntungkan POKET jugak. Maka kena baca dan faham secara bersungguh-sungguh. Nak menabung beli benda yang menggembirakan hati la katakan.

Baheklah. Memperkenalkan... (bunyi drum)....


wahhh nuffnang dah pandai gosip sekarang hahaha. Eh tak! bukan macam tu maksud dia ahaks

Cerita dia macam ni.... (tolongjanganberdebarsangat)

Korang biasa nampak banner iklan nuffnang kat dalam blog kan. Kat atas, tepi, bawah entry semua lah. Macam-macam iklan ada kan. So kalau iklan tu menarik minat korang, maka korang pun klik la kan.

ok ni contoh la kan. Ada satu hari tu korang bukak blog ahkak jem (amboi contoh) pastu korang ternampak la banner iklan ni, percutian ke bandung RM99 per person (contoh eh ni, jgn tanya lak nanti betul ke iklan ni, akak starlite kang), pastu korang pun teruja. Pastu nak share dengan suami / pasangan ngan adik beradik ngan rakan2 semua kan. So macam susah jugak nak share, nak suruh dorang klik blog ahkak jem dulu ke kan, so mcm banyak keje lah, boleh memang la boleh. tapi leceh. kan senang kalau ada button SHARE kat banner iklan tu kan. Terus klik dah boleh share dengan kengkawan kan. begituuuuuuuuu.



Maka dengan itu, terciptalah Grapevine by Nuffnang clap clap clap

Rupa banner iklan tu macam ni lah. So senang. Misal kata korang nak share iklan ni.

Korang nampak tak :
STEP 1: korang boleh klik antara 4 button tu. Twitter, Facebook, Email or MSN. Senang kan, lepas klik tu terus boleh share dah. Tapi kalau korang nak link dia je klik kat SHARE tu :)

ok tu cara-cara nak share. Kalau nak redeem pulak mcm mana?

STEP2: Untuk redeem, masukkan address emel dan klik GO. Nanti korang akan dapat emel mcm mana korang nak redeem $$ yuhuuuu...



With Grapevine, all it takes is a couple of clicks to spread the word to your friends. What's cooler is that you get rewarded from it with cash and prizes.

Begituuu... Sementara korang share maklumat / info dengan kengkawan, disamping boleh dapat duit tambahan gitu. Untung2 boleh menang hadiah kan.

Saya rasa bendanya senang sangat kan, sebab kita pun biasa dah klik SHARE kan. So sapsapsoi kan. I likeeeeeee. Grapevine ni siapa2 pun boleh join. takde blog pun boleh join tau. Korang register Churpchurp ok. Klik je sini kalau nak register. Cara register dia senang giler lah, mcm korang register emel yahoo ke gmail gitu la. senang banget.

Bestkan, setiap unik klik korang akan dapat reward $$ fiwiittttt. Tapi tak aci lah kalau ko klik 100 juta kali pun, dia kira 1 jugak, sebab dari sumber yang sama kan. jadi takyah la korang klik banyak kali sebab igtkan klik banyak kali cepat kaya hehehehe. Jujur tau.

Senang tak?

Ok maklumat lanjut, korang klik http://www.churpchurp.com/grapevine/



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

0 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^