Follow Viruspadu

Monday, May 09, 2011

Hang lepas upgrade

Ini bb en.laloque

Lepas upgrade bb terus hang. Ritu akak saya call saya, bgtau masalah yang sama. Sekarang en.laloque lak kena.

Saya ada google tadi cemana nak buat kalau jadi mcm ni. Tapi komplikated jugak la. Korang ada cara lain tak? apa mau bikin?. Macam terus format ke apa. Tapi cemana cara2 nak format ek?

Saya punya bb plak yang media card error tu pun saya tak setelkan lagi. Hei... Memacam la bb ni. Pakai bb best uols. Semua senang. Nak baca emel senang, nak tgk fb ke twit ke apa ke semua senang. Tapi ni plak masalahnya. Upgrade je pun pun boleh problem tsk. So kalau korang beli bb jgn upgrade ok hahahaha saya punya mediacard prob pun lepas upgrade jugek. Mencik!.

Apadaaaaaaa


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

11 komen[s]:

S!eZaN said... [Reply to Comments]

Nasib baik lum upgrade lg.kalau slalu hang susah le.dah la nk on pun lambt.

MAPPIAU said... [Reply to Comments]

errr errr, maksudnye upgrade ape kak?

atau hang tu berpunce lepas akak upgrade sumthing kat application blackberry dalam phone tu ker kak?

macam contoh ari tuh ade dapat notification suh hapdet bbm. tapi tak terai lagi sebab macam takut pulak nanti jadi ntah hape2. haishhh nak jugak tau ni kalo ade sape2 yang terer ade penyelesaian pasal tu kan hurmmm..

T_Chemineers said... [Reply to Comments]

masuk lowyat.net/forum..banyak discussion di situ..tuh upgrade sendiri ke kedai yg buatkan..

viruspadu said... [Reply to Comments]

@MAPPIAU

yang notification suh upgrade tu lah
mencik tau

viruspadu said... [Reply to Comments]

@T_Chemineers

upgrade sendiri... cemana ek

lily lotus said... [Reply to Comments]

seb baik saya masih setia pakai nokia 3310 :D

atty's said... [Reply to Comments]

bagus gak ..mah buat entry ni..mana le tau ada rezeki pakai bb.,dah tau jgn upgrade

ArELeEz said... [Reply to Comments]

hmm.. masalah besor nih! br verangan nak beli bb.. hu3.. tp, verangan jer la.. sbb verangan tu kan free! ;P

laloque said... [Reply to Comments]

masalah selesai... telah berjaya on balik setelah reset beberapa kali

MAPPIAU said... [Reply to Comments]

oooicccc susah jugak eh notification2 tuh isshhh

peej said... [Reply to Comments]

pija pernah kena macam ni sebab OS dia prob la. mula2 hang n lag. lepas tu terus takleh on. hampeh. pastu pija bawak gi lowyatt dia upgrade OS baru. alhamdulillah takda apa pulak lepas tu. dah nak dekat 2 tahun. tapi memang lepas tu takda upgrade apa2 la except ubersocial :D
try tanya kawan2 la yg reti. hantar kedai boleh tp hari tu pija kena rm50 x silap.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^