Follow Viruspadu

Wednesday, May 11, 2011

))K(( POPP BOMM DING

Itu bukan Bahasa Pengaturcaraan c++, java, PHP, Prolog dan sebagainya.

Itu bukan ok. Bukan.

Itu juga bukan simbol k-pop ke apa, walaupun dia ada hurup "k". hikhikhik. Amboi korang memantang minat erul AF9 terus k-pop tau ahak ahak ahak (tetiba)

Baiklah. ))K(( Ini adalah simbol Kolony uols. Masih ingat kah? ))K(( Masih ingat atau pun terlebih ingat sudah? Atau memang dah syiok sama ))K(( lalalala

Buat yang tak tahu apa itu KOLONY:

::Kolony ))K(( adalah satu social network yang berasaskan sms yang menghubungkan korang dengan kengkawan::

Kalau korang suka sms mesti korang sukewww punyeww (wah dah pandai eja macam tu kakjem ni hua hua hua)

Macam mana nak join?

1. send KOLONY [nama samaran] ke 25333


senang kan? korang cuma perlu ada Xpac, U.O.X, S.O.S atau pun Celcom mobile number untuk join kolony ni :))




memang awal-awal korang baca macam tak berapa paham sangat kan. Tapi bila korang udah terai mesti korang sukewww punyewww ihik. ala macam kita pakai twitter la. awal2 pakai osah nyampas kan sebab tak paham bijik butir, lepas tu memang tu je korang hadap (ayat ni kepada diri sendiri yang lebih) hahaha. oyye. lagi satu. kalau korang nak twit kolony kat twitter, korang bolah pakai hashtag #))K((


code lain yang korang perlu tahu:

DING
Berkomunikasi satu persatu dengan FRENs anda melalui pop up unik dan SMS riang! Hantar KDING ‹nickname› ‹mesej› ke 25333. - 10 KOINZ

FREN
Luaskan rangkaian Kolony anda dan dapatkan BOMMs FRENs untuk perkembangan terkini mereka. Hantar KFREN ‹nickname› ke 25333.

BOMM
Sebarkan pembaharuan dan kehangatan hidup anda ke semua FRENs KOLONY anda dengan hanya 1 BOMM! Hantar KBOMM ‹mesej› ke 25333. - 10 KOINZ

Receive BOMM
Dapatkan BOMM dari FRENs anda di KOLONY. - 1 KOINZ

POPP
Berkongsi fikiran anda dengan FRENs anda melalui BOMMs mereka. Hantar KPOPP ‹nickname› ‹mesej› ke 25333. - 10 KOINZ

WHO
Ketahui siapa di KOLONY dan FREN mereka untuk meluaskan rangkaian anda.

HELP
Senarai ciri-ciri dan keyword perintah supaya anda lebih seronok di KOLONY. Hantar KHELP ke 25333.

Check Balance
Ketahui baki KOINZ anda. Hantar KBAL ke 25333.

Share KOINZ
Tolong FREN anda yang kehabisan KOINZ. Hantar KSHARE ‹amaun› ‹nickname› ke 25333. - 10 KOINZ

STOP
Keluar dan tamatkan komunikasi dengan FRENs KOLONY anda. Akaun KOINZ anda akan ditamatkan juga. Hantar KSTOP ke 25333.

Beli Koinz
Hantar ‹KOINZ› ‹10/50/100›Kz ke 25333. 10/50/100 = amaun Koinz dibeli. Setiap 10Koinz=RM0.30. Ataupun buat panggilan dengan pelan Xpax Baru, U.O.X. dan S.O.X. untuk dapatk Koinz PERCUMA!



Macam mana nak dptkan KOINZ?? just buat panggilan ke semua NEW XPAX PLAN :) setiap call yang dibuat ke NEW XPAX Plan akan mendapat free KOINZ.

- 1st - 5th call sehari = FREE 10 KOINZ per call

- 6th dan lebih sehari = FREE 20 KOINZ per call

- FREE KOINZ will be granted the next day

- atau, korang boleh beli KOINZ untuk enjoy servis KOLONY ni. hanya RM0.30 untuk 10 KOINZ, RM1.50 untuk 50 KOINZ dan RM3 untuk 100 KOINZ


ok korang, selamat ber-KOLONY ya
yuk ajak rakan-rakan :p

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

0 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^