Follow Viruspadu

Sunday, May 22, 2011

Ke Genting Kiter Part 1

Baiklah. Hari ni ada kesempatan nak buat entry percutian ke genting highland. Tapi harus lah ada part2 gitu kan. Panjang tuuuu kalau nak sekali harung, lemah gemalai lah jari acik kang. Eceh.

Saya ada bgtau kan, yang kali ni bercuti adalah pakej2 yang saya dapat masa matta fair hari tu.

Hasil Matta Fair : "genting highlang je uols. hotel 1stworld tu RM48 satu malam. dan theme park tu RM80 = sorang dewasa dan sorang kanak2. so kitorang tambah lagi satu dewasa RM50. gituuuuuuuuuu."

ye macam tu lah rate dia. kalau tak pakai matta fair punya pakej, pepandai lah korang kira sendiri. harga hotel je pun dah ratusan dah kot. belum tiket themepark lagi. nangissssssssss ok.

kitorang pegi cuti selasa tuari uols, so isnin tu dah bagitau nisa ngan anoi dah. "esok kita nak pegi jenjalan kat genting highland tau, siapa bangun lambat, nanti dia bangun-bangun je, dah takde orang dah kat rumah. KENA TINGGAL" hahahaha... jahat tak dapat mama macam ni. kuat nyakat.

So bangun-bangun bagi, kemas-kemas baju. Kejut nisa ngan anoi kemain senang lagi hahaha. Takut betul bebudak ni kena tinggal. Tu pasal lah korang tengok, ni kul 5 pagi lebih ni. Cargas je memasing kan

Tapi masuk-masuk je kereta, semua zzzzzzzzzzzz termasuklah kakjem ekekekekeke. Tinggallah seorang jejaka gagah perkasa (terpaksa puji) memandu sesorang.


Pemandangan cantik, tapi penumpang semua tido

cemanalah driver ni snap gambar kan. gigih betul beliau


kitorang sampai awal jugak. dalam kul 8.30 pagi macam tu. nak daftar masuk pun tak boleh. awal sangat lagi

masa ni tengah tunggu en.laloque pegi kat parking sebab bb dia tertinggal dalam kereta. coiiiii

mujur lah, kitorang tak terus jenjalan, kitorang tengok jugak kaunter daftar tu kan. sekali kaunter amik nombor dorang dah bukak dah. siap kena beratur bagai la. tu dia aihhh... register bilik lambat lagi, tp kaunter nombor dah kena beratur dah. kitorang dapat nombor 2ratus lebih ok. bayangkan betapa ramaiiiiiii nya orang.

so lepas tu jenjalan kat taman bunga dulu. sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.



 lepas tu blur. nak buat apaaaa...

ok... jom main game indoor...

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

5 komen[s]:

nasaoji said... [Reply to Comments]

tak sabar nak bawak anik kicik kt naik genting.. :)

eh, anak kak jemah nih, mmg sorg ikut pak, sorg ikut mak eh.. :)

mama shifa said... [Reply to Comments]

bestnye klu anak da besar sikit
senang nak bwk jenjalan

Pnut said... [Reply to Comments]

akak pegi itu hari, hotel bayar terus masa book bilik kat internet. jadi masa sampai tak yah amek nombor terus register check in je... ahahha aku pon tatau....

tp mmg berbaloi beli masa matta fair, murah... harus aku terjah nanti

shaliza said... [Reply to Comments]

selamat jalan2..happy holiday:-)

Suliana said... [Reply to Comments]

best nya... comel anak2 dara pakai tudung :-)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^