Follow Viruspadu

Thursday, May 19, 2011

Mia dan Iyad

Dek kerana kegigihan nak mintak anonoi keluar gak dari spital sabtu petang sobab ni la uols. Sebab ado kenduri kat rumah mak saya kat cheras ni ha.

Kenduri Aqiqah dan Cukur Jambul Mia dengan qayyum :)

Kenduri ni kan. Punya la saya sengal ok. Sebab saya adalah keterlupaan dan ketakingatanlangsung tau.

Tetiba je baca status kakcik saya kat fesbuk kata minggu ni tema dia pink dan biru. Apa kes tetiba bertema-tema lak ni kan. takkan balik rumah mak pun nak bertema-tema. Sengal ke apa memasing.

Pastu baca pulak komen-komen. bertambah lah acik pelik. apahal semua ni. lepas tu baru teringat. aisemen kenduri aqiqah lahhhhhhhhhh. Terus tanya itu ini itu ini. Tapi sebenarnya konfemkan tema ngan hari je hahaha. Pastu lupa nak tanya kenduri start kul berapa. heiii la kakjem oi

Kan anoi baru kuar spital. Lepas kuar spital, kitorang terus balik rantau dulu. So daripada rantau balik keseremban dah malam dah. Plan nak balik malam tu jugak ke cheras pun cancel sebab en.laloque dah kepenatan melampau. Kang tertido lak masa drive kan. So saya sms abah saya bgtau esok je lah saya balik.


pastu esok pepagi. dalam kul berapa kot. dalam kul 8.30 pagi kot. saya golek2 atas katil. giler badan penat sangat ok. yelah malam duk spital badan memang penat sangat kot kan. tido asik kena kaco kan. kejap2 kang nurse datang, kejap2 kang doktor datang, tido kat kerusi lak tu kan. osah badan sakit2. en.laloque gerak2 suruh bangun pun saya buat dek je

"lambat lagi la papa, lepas zohor agaknya"

hahaha main bantai je. saya bajet dalam hati, mesti lepas zohor punya, sebab biasanya macam tu la kan. tapi dalam pada tu terus call kaklang

"kaklang, kenduri start kul berapa"
"dah start la ni"
"yelah pukul berapa"
"berzanji kul 11 bla bla bla"
"oh ok bai bai bai"

terus melompat dari atas katil

maunya tak. baju semua tak kemas lagi tsk. anak2 semua tido lagi.

zas zas zas zas zas.

dalam kul 9.30 kot kitorang keluar rumah, sampai rumah mak dalam kul 10 lelebih sikit. legaaaaaaaaaaaa

balik rumah tengok pelamin pengantin kecik ni lawaaaaaaaaaa sangat la kan

bab2 ni semua kakak ipar saya yang setelkan lah.
dia memang terer bab2 ni. minat dia kot. cunnnnn sangat.
berapa semua kena ni, saya tak tahu pulak. kot la korang bekenan jugak, kena tanya ngan dia lah ye.

ini ode saya. anak dia adalah si comel mia.

dan si tembam qayyum.

kakcik dan abangcik.

aik kakjemah. dah malas nak taip ke? hahaha. nampaknya macam tu lah

ode dan ida. (ida ni lah kakak ipar saya tu, cun tak? cun tak?)

mak saya dah sihat kan. Alhamdulilah. Tapi sihat2 pun dalam rumah aje lah dia boleh berjalan. luar pada tu takleh lagi.



saya dan pakwe terbaru saya kekeke. (anak buah saya lah, ajai)

dengan ceera.

dengan abah kesayangan

i laf u mother.

dua pengantin kecik yang dirai ahaks. sepasang uolsss.

kitorang yang gedik-gedik




untuk pengetahuan korang, ini semua masak sendiri ok. masak gotong royong lah. kira tolong nolong antara jiran tetangga. dannnnnnnnnn sambal belacan tu memang air tangan sepet hahaha. kelasssssss ko sepet sekejapan licin sambal ko kan.

air tangan saya dengan ceera apa?
kitorang amik kontrak bancuh air hehehe.

tetamu batch pertama

alhamdulilah. tetamu agak ramai jugak. mujur lauk ngam ngam :)

saya ngan sepet pembuat sambal belacan yang berjaya

harus ada gambar romantis ini =)

dan kaklang pun nak feeling romantik jugak hahahaha.

maka, bila semorang tengah makan, kitorang adik beradik memang takde keje lain selain dari bergambar =)


hehehe.

lepas tetamu dah makan, kitorang pulang mengelupur makan. lapar wokkkkkkkk...

ok macam dah panjang sangat, maka bersambunggggggggg...

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

6 komen[s]:

Jiejah @ Iza said... [Reply to Comments]

kenapa gmbr semua sebelah jek jemah? hihihi

ct N honey said... [Reply to Comments]

cantik sungguh buaiannya..mmg kretif..bila ada kenduri macam nilah baru dpt berkumpul adik-beradikkan..mesti seronok

program realiti popular dunia kini di Malaysia

lily lotus said... [Reply to Comments]

memang kebabom punya meriah!

Asiah Termizi said... [Reply to Comments]

cantik. sekarang kalau kenduri cukur jambul pun nak buat mcm pelamin tu kan.. hehe..

zino said... [Reply to Comments]

meriah nya....

shark said... [Reply to Comments]

kcik2 dh ada pelamin nie..
siap ada tema kaler pink nie..
ehehe
1st time tgk cukur jambul ada tema..
mmg terbaekk~







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^