Follow Viruspadu

Thursday, June 23, 2011

BenCinTa

Pagiiiiiiiiiii tadi berYM dengan adik (katanya) ady. Pasal "mabok berchenta". Terus teringat zaman dedolu bercinta dengan en.laloque (sampai sekarang jua cea cea)

Dulu kan, saya pakai phone alcatel tau.

Korang tahu tak charger alcatel ni bukan jenis cocok wayar tu tau. yang jenis letak atas stand dia tu. Macam telefon rumah wireless tu lah.

So saya sekali bergayut dengan en.laloque dulu bukan jenis seminit dua kan. Memang stock berejam2 gitu. Mesti la lama kan. Tiap kali sembang mesti lah complete pekej gitu. Gelak ketawa + merajuk + manja2 + marah2 sayang + ayat2 rindu hahahaha... PJJ kataaaanyaaaaaa... (takyah tanya bil, memang over 1k sebulan hahahaha)

So disebab tu, alcatel saya tu mana la tahan lama nau baterinya. So bila dah bunyi tet tet bagi tahu bateri tinggal sikit. Mula la kepala saya dah melekat ke dinding. Charger tu pegang sekali dengan fon. Cuba korang bayangkan. Telifon rumah tu pegang dengan charger2 sekali hahaha. Panas2 telinga. Kalau kena litar pintas memang hangus terus otak kau hahaha

Sekarang ni kan, en.laloque outstesen kan. Saya lepak rumah mak kat cheras. BB saya ni macam problem sikit. Adik saya cakap receiver dia longgar kot. (pastu dan dan marah meksis kan) So kalau kat cheras dalam rumah memang takde line langsung. Giler betul. Kalau kat seremban elok je siap dpt 3G bagai. Hurm entah la.

Malam tadi, punya la rindu nak call suami punya pasal. macam2 port kat rumah saya try nak call. tak puas hati lagi siap keluar rumah, naik atas bukit. Bila dapat line. call2 asik masuk voice mail je pulak. arghhhhhh frustnya. Baru nak feeling bercinta nak bergayut dengan suami 2 3 jam kan. hampa :(

pagi tadi dpt call. tu pun atas motor. dpt cakap seminit bgtau nak pegi keje. sampai2 opis. tipun ni problem balik takde line. hurm.

RINDU.


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

7 komen[s]:

yana2605 said... [Reply to Comments]

rindu dgn my husband gk...dia outstation kat MELAKA :(

Birufirus.com said... [Reply to Comments]

hahahaha...memang teringat gile..sama cam saya...siap angkat hp ngan charger..bila charger tak lekat dia akan bunyi tut..tapi tu lah kenangan namanya...hahahahaha

birufirus.blogspot.com

Nini Hartini said... [Reply to Comments]

1st hp saya pun alcatel. hehe..hampir terlupa hp jenama ni

Heart In A Cage
.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to Comments]

sabar ye vp..tak lama lg kan suami pulang.LM ni...huhu sebulan lg br jumpa hubby..

wahh sampai melekat kepala kat dinding ke zaman bercinta dulu2.hebat kan bercinta zaman dulu.terkenang lak kisah lama.

wildcutecat said... [Reply to Comments]

sweetnye kak jemah n encik laloque. tetibe rindu kat kak jemah. tsk tsk T_T

adel said... [Reply to Comments]

kelakar la kak jem ni..

AyangAizul said... [Reply to Comments]

asben ku pun outstesen kak... training kat gurun seminggu siap dia sgah kg dia lg mgu ni.
br mlm td gayut tp ngan kita tak lama sgt psl anak2 kkongker telepon ckp ngan abah dorg lg lama dr ummi...

sentap ummi tau....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^