Follow Viruspadu

Monday, June 06, 2011

Bersiaran langsung atas bas

Sekarang jam 6 pagi kalau mata saya tak silap kekeke. Dan saya dah berada dalam bas. Tunggu bas bergerak je lagi. :)

Mulanya saya difahamkan yang bas akan bergerak jam 6.10 pagi. Yelah macam abang kat kaunter tu bagitahu la kot. So bajet keluar dr rumah kul 6 pun aci je kan. Dekat je pun.

Pagi tadi, en.laloque suruh cepat- cepat siap.

"Cepat sikit hari ni mama"
"Awal sangat kot"

Pastu terbayang kebongsangnang yang melanda kekekeke. Dah la nebes lebih katako. Bosan lagi. Memang pakej terbaik. Nyampas.

Pastu x tahu nak naik bas apa. Tsk tsk.

Rupanya sampai2 terminal. Ada board tulis no plate bas apa semua. Memang senang. Saya terbayangkan saya kena tanya orang bas mana saya kena naik. Mak kan malew uols hahaha. Dalam mulut ada emas kan. Hahaha. So ok la takyah tanya2.

Disebabkan hari pertama jugak, en.laloque, nisa dan anoi bersama-sama dengan mama mencari bas mana satu mama kena naik. Saya takut kena kacau #feelinggadisbelasantahun

Saya naik bas, cari seat, duduk. Sempat kenalan dengan sorang kakak. Ambil no fon semua. :)

"Dik, start minggu ni bas gerak kul 6 tau"

Phewwww... Nasib baik en.laloque suruh gerak awal tadi. Kalau tak first day dah kena tinggal bas hahahahahah

Jadinya, Hari ini akan menjadi hari yang pelik untuk saya, nisa, anoi dan en.laloque. Semuanya sangat berbeza. Rutin harian saya berbeza, en.laloque pasti akan lebih susah hari ini, tapi esok2 bila dah biasa. InsyaAllah semuanya ok

So kita nak shopping kat mana hari ni?

Bhahahaha.


(Patutla dia nak sangat pindah!, nak shopping rupanya hahahaha dush)




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 komen[s]:

pwincess Lov3y dOv3y said... [Reply to Comments]

awal nyer akk kena kuar uma..

cik gObu said... [Reply to Comments]

VP kena tukar mane?
sy dh lalui sume tue

even solat subuh kt terminal tu hehehe

dulu berulang dr labu ke putrajaya

ArELeEz said... [Reply to Comments]

mula2 jer macam luar bese. lama2 kang, dah bese2 jer. ;)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^