Follow Viruspadu

Tuesday, June 07, 2011

Macam mana makjemah balik?

Beg ku. Huhuhu tsk tsk tsk

Dah 2 hari cerita pasal pengalaman naik bas tapi balik naik bas belum cerita lagi kan.

Semalam takleh cerita sobab eh makjemah balik semalam en.laloque jemput, kena pegi OU sebab ada blogjob huhuhu

So hari ni debaran adalah lebih sebab 1st day la kan balik kena naik bas.

Persoalannya balik bas jemput tempat lain ok. Kalau hantar dan jemput tempat yang sama takpe jugak. Tapi tempat lain2 uols. U noe la makjemah ni buta jalan. Kalau dah tukar signboard pun saya boleh sesat kan, inikan pulak bertukar landmark hahahaha. Mencik!

So, bayangkan berapa kali saya call akak dalam bas ni, igtkan dia jgn tinggalkan saya hahaha. Giler cuak tak boleh blah. Terbayang saya tersesat ke apa kan.

Sbb akak tu cakap, biasanya bas akan gerak kul 4.40 huhuhu. Dah lah punch card tu mcm lewat 5 minit (refer jam saya hahaha), dah tinggal 5 minit utk kejar bas. Dannnnnnnnnnnn jauh ok antara bangunan dengan bas stop tu uwaaaaa.

Bangunan jauh + takut sesat + tak jumpa bas stop = gelabah nok.

So petang tadi. Kul 4.20 saya dah terpacak depan punch card. Dengan harapan jam dia boleh laju sikit hahaha Punya hover. Bunyi je saya terus ketip.

Pandang luar.

OMG

HUJAN LEBAT

Sangat sangat lebat kot.

Payung tarak.

Memang dugaan.

Termenung 10 saat.

Ada 2 pilihan:
1. Kering dan tertinggal bas
2, Basah tp berjaya balik dengan vangganya

Maka. "Hujan yang turun bagaikan permatalah jawapnya". Takde la istilah "tunggu sekejap wahai kasih, kerana hujan masih lebattttt..." Hahahaha

Maka saya berlari dalam hujan yang LEBAT itu tanpa memikirkan dengan hati dan perasaan henbeg saya, jiwa saya lebih penting wakakaka #tetiba.


Sampai2 pintu guard. Toleh kiri kanan. TAKDE PUN BAS. Aku kena tingggaaalllll ke???? UwaaaaaaAaaaaaa.


Call akak tu balik.

"Ada sini, jalan depan lagi, kat bas stop sini"

Hahahaha sengal kan. Risau kemain. Padahal bas belum sampai pun lagi hahahahaa mencik

Ok itu pengalaman saya balik menaiki bas dari jalan duta ke seremban



Dan sekarang saya masih dalam bas.

;)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

11 komen[s]:

Epix's Daniel said... [Reply to Comments]

sayangnya..... beg coach tu...

strawberi said... [Reply to Comments]

sadis btol pengalaman kak jem kt tmpt baru..kalo saya pun cuak kan...tkde readers keje sana ke..mana la tau..dorg baca blog..sambil gelak kan kak jem..hiks..sabo yer..sok bwk bekal ok...kalo malu nk turun makan

Pn. Zana said... [Reply to Comments]

huhu. cuak kak jemah kan. biasala 1st time nak naik bus kan? mesti penat kan naik bus..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to Comments]

alahai vp..siannyer.pengalaman pertama tu.takpe lah..moga tiap langkah dan kebasahan tu memberi pahala yg besar buat diri vp.blk dr kerja kan..

mamafarah said... [Reply to Comments]

hehehe..blajar dr pengalaman ye..tu la selalu manja2 ngan en laloque gi mane2 skrg kene gi dan lik sendiri..semoga berjaya ye jemah..kih!kih!..ala..jemah kalo kene ujan lebatker,basah kuyup tetap maintain AYU gitu..

kinna said... [Reply to Comments]

kak jemah, jln duta kt mana? alahai siannya..sy pon keje jln duta gak..kalo terlepas bas tu leh la sy antar smp kl sentral (sbb amek anak2 dan suami) kt sana..

BigMouth said... [Reply to Comments]

alah,cian adik alang ni...

nabihah said... [Reply to Comments]

as-salam kak. hehe...sy pon ulang alik cam akak jgak dr semban..tp sy laluan dmansara. sy nyer 1st day naik bus pon sy ade sorg kakak tu jd guide sy..hiks.pastu slaloo amik sit org lain..sbb xtau dorg ade mothly pass n sit sndri. skunk brg wajb dlm beg sy payung kalo ujan..& pashmina kalo driver kulit biawak..dorang mmg kasi beku lah aircond tuh.pape pon TC kak...

Kancilbiru said... [Reply to Comments]

kak jemah kena tukar pegi mana?

si tuan putri kiUt said... [Reply to Comments]

hik hik hik gelak sopan...

takpe jemahh.....best pengalaman tu... tak cam den ni haaa hari2 nek moto laki amek...tingin gak nak nek bas....hahaha

Adibah said... [Reply to Comments]

Oh jemah naik bas pegi jalan duta ye. Akak naik bas ke klcc, pukul 6.30. Awalnya bas jalan kol 6..kalau subuh masuk lambat cemana??







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^