Follow Viruspadu

Tuesday, June 07, 2011

Scanning

Hari ni jadual bas sepatutnya bergerak dr seremban adalah jam 6 pagi. Dan saya sampai2 terminal agak awal jugak. 15minit sebelum pukul 6 dah terpacak dah.

"Papa x teman mama keluar ke?"
"Takpe, ma tgk je no bas kat board, terus naik, anak2 tido ni kesian"

Dalam langkah tak yakinnnnnn nya utk hari ke 2 ni, saya redah juga.

Saya tengok board kosong. PANIK.

Tengok keliling. TAK RAMAI MACAM SEMALAM.

Maybe sebab saya x biasa. Semua keadaan ni pelik. Saya cuba tengok keliling lagi kalau2 ternampak wajah2 yang saya kenal satu bas dengan saya. Masalahnya saya kenal satu kakak tu je.

Takpe tunggu lagi.

10 minit berlalu. MASIH KOSONG.

Arghhh risaunya. Kalau kena tinggal mcm mana niiiiii... Kalau orang x perasan aku mcm mana niiiiii...

Sms akak tu, tp dia x balas pulak. Hadoi. Ok call je lah.

Baru dial, nampak akak tu tepi bas tengah berdiri. Rupanya hari ni pakai bas baru :) sbb tu la tak update board.

Dan pagi ni, kerja saya adalah scanning setiap muka dalam bas ni. So esok senang kalau ada apa2 hal.

Ok, dia pakai cermin mata
Ok, dia ada tahi lalat di dagu
Ok, rambut dia kerinting
Ok, beg dia warna cekelat
Ok, muka dia mcm niiiii...

Hahahahaha




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 komen[s]:

si tuan putri kiUt said... [Reply to Comments]

huhu kelako laa ko mah...

tapi ni nanti dh seminggu dah jadi biasa laa tu kan....

balek lak camner? cer citer ce citer

MissAisyah said... [Reply to Comments]

haha. akak keje kat mana skrg? kesiannya kena bangun pagi2...

Nozie Yusof said... [Reply to Comments]

rutin sy selama 3 tahun mcm nie..kul 6 dh terpacak kat terminal 1. ptg2 menapak g CM pulak..tatau skang naik bs kat CM lg ke kalu balik

Wawa_Nadwa said... [Reply to Comments]

hehe mula2 tu mmg gitu kak.. tp lama2 biasa la tuh. apa2 pun tk care ye! :)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^