Follow Viruspadu

Wednesday, June 29, 2011

Treatment Ke-Tujuh Marie France Bodyline

Ok Next Treatment saya di Marie France Bodyline ehem ehem

Ok sebelum tu, ada yang tanya2 saya, Kalau berminat nak try treatment kat marie france ni cemana? berapa ongkosnya???

So ni dia, saya kopipes je promo dia kat fesbuk :)
RM58 :)

Tak silap saya kat seremban pun ada tau. Cea bagitahu kat seremban je haha. Sebab KL banyak kot. Negeri lain tak pasti pulak saya. Rasanya ada je.

Ok Entry kali ni saya akan ceritakan pengalaman saya buat 2 treatment dalam masa satu hari yang mana mengambil masa 3 jam :).I likeeeee. Ntah la saya bukan saje2 nak puji ke apa. Tapi memang treatment kat Marie France ni santai je. Buat kan kita tak rasa pun 3 jam tu.

Treatment pertama saya adalah Hot Blanket. Ok saya tak tahu apa nama dia, tp sama dengan treatment kali pertama saya tu. Yang memula balut badan, pastu urut2 perut, pastu pakai selimut tebal tu. Saya rasa treatment ni saya paling suka kot dalam banyak2 treatment tu, sebab hot blanket tu mcm best giler. Saya sampai tertido2 lah.

Masa ni je sempat snap gambar. Masa lain tak dapat sebab baring kan. Tangan semua duk bawah selimut, cemana pulak lah acik nak snap gambar.

Saya rasa muka saya dah kurus sikit kekekeke tp tetap la tembam


eh eh oyye lupa nak cerita yang... sebelum saya start treatment ni. Dorang amik semula ukuran badan saya. Nak compare lah, masa mula2 datang dengan skrg ada beza ke idok kan.

Yezzaaaaaaaaa... Alhamdulilah. Perut je dah beza 1.5cm okeh. Ada lagi, kaki lengan punggung semua dia ukur, semua turun la sikit2, tp lupa la plak. apa2 punnnn Vangga mak nok! dan berat turun daripada 135 paun ke 125.8 paun... yahooooooooooo yariba.

Saya rasa kalau saya allout ikut diet dia bebetul, mesti banyak berat saya boleh turun. Ini makan macamkan takde esok. Haiyaaaaaaaaa kakjem ni kannnnnnnnnn

ok,

Treatment seterusnya ini adalah Treatment pertama kali bikin. Makanya yang ini saya cerita detail sikit lah. Cuma masa treatment tu saya memang takde peluang nak snap gambar langsung ok. Harap memahami keadaan masa tu :p


Naturopathic Lipolysis Therapy atau lagi senang di panggil NLT

Treatment NLT ni mengambil masa sejam 15 minit gitu

dan fokus saya adalah dibahagian perut sahaja.


Itu antara kebaikan2 NLT. Saya tak kopipes satu2 ayat dalam gambar sebab saya rasa ayat dia memang direct je. Mesti korang faham je kan :)

1. Ceramic Infrared kalau tak silap saya nama dia. Pakai satu mesin yang agak suam2 jugak. Mula2 disapukan satu minyak namanya Ginger Mask with green tea extracts dalam 15 minit macam tu. Mesin tu mcm stick, pastu sapu2 dalam bentuk bulat2 dekat perut (sbb saya kan fokus perut je). Rasa dia suam. Masa ni kan saya tertido ok hahaha. 


2. Deep Tummy Massage. Urut ni memang urut dekat bahagian perut je. Urutan manual pakai tangan. Yelahkan kalau bab2 urut ni kalau pakai tangan lagi puas kot drp pakai mesin kan. Terasa kat urat2 semua. Ini pun saya tertidor2. Urut ni pun salah satu dia nak buang angin dalam badan. Tahu tak masa mula2 dia pegang perut saya terus krokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk bunyi. kuat giler. bunyi perut saya ada angin hahaha maluewwwwww. So urut ni adalah 20 minit.

3. Thermo Ray (kot), ntah la nama saintifik dia. buat gegirl keliru hahaha. tp yang pasti mcm ni la rupa dia. Memula letak mask kat perut, lepas tu saya kena duduk bawah lampu macam ni. ok mcm ni la perasaan anak2 saya masa kena jaundis dulu hahaha. Tapi idak lah macam dalam gambar tu tak berbaju. Tapi kita memang cove la semua, kecuali tang perut sahajork



Memang puas hati.
Keluar2 marie france terus makan tutifruti haha. yummmmmmm.

ok esok ada apoinment dengan marie france lagi. 
Jumpa lagi Next Entry :)




Bloggers 30 Day Challenge

KakJem dengan rasa rendah diri nak mintak korang VOTE kan KAKJEM aka VIRUSPADU kat page MARIE FRANCE ye
Dia boleh Vote sorang sekali je tau. Sebab tu korang semuaaaaaaaaaa kena vote tau hehehe
Langkah-langkah
1. LIKE page Marie France
2. Klik Gambar VIRUSPADU
3. KLIK VOTE

Korang memangggggg baik.




Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

0 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^