Follow Viruspadu

Tuesday, June 07, 2011

tutiputi memang tedap

Selama ni dok baca twit retis-retis cakap tutti frutti ni sedap banget

pastu tengok belog2 update betapa kesedapan tutiputi ni melampau2. dan tiap kali saya tengok memang saya tertelan2 air liur dan membayangkannya. Memang mcm sedap.

Kebetulan dah sampai kat OU semalam. Dan jugak boleh ternampak itu tutiputi. Terus la ajak en.laloque menerai. Nak terai satu je la sebab orang kata mahal la. Takut gak la nak makan takut tak mampu lak acik nak bayar.

Saya termenung je depan tutiputi punya kaunter, sbb ada orang bayar pakai kad kedit ok. osah mahal kebenor ni. Saya berdiri terpacak bebudak ni tak tanya pun saya nak apa. Saya pun pelik.

"dik, akak pestaim ni, nak buat apa ni"
"oooo haha patut la akak berdiri kat sini, kena amik sendiri kak kat situ, ni staff kita akan ajar akak"

ko tengok makjemah glamer sejak masuk maharajalawak ni, beli tutiputi pun ada guide okeh hahaha. sengal!


so adik tu ajar la saya. so memang senang rupanya. pilih je apa kau sokaaa. sebab harga dia ikut berat. kalau dah berat sgt tu mahal la kan.

sebab nak cuba2 rasa betul ke sedap, amik bekas kecik. pastu letak pun catu2 dalam hati ok. pastikan tak berat. saya terbayang saya punya ni konfem doploh lebih ni hahaha.

sekali timbang2, kena 7 hengget lebih je. ok la kot. tak seperti yang saya bayangkan mahal dia.

dan waktu untuk merasa.

wallawehhhhhhhhhhhhhhhh memang sedap weiiiiiiiiiii... dan sekarang teringin nak makan lagi. seb baik khamis ni saya pegi sana. so boleh beli lagi. yam yam yammmmmmmmmmm.



saya dapat makan 2-3 suap je
pastu nisa marah. dia nak bedal semua.
ohhhhhhhh sentaphatimaknak

nak lagi!
nak lagi!
nak lagi!
nak lagi!
nak lagi!

tak sabar tunggu khamis.


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

4 komen[s]:

MyLara Sarah Cullen said... [Reply to Comments]

ha, sy pun bese tgk org twit2 ckp mkn kt tutifruti nih.. tp tak penah terai lagik..

kamis ni kakjemah test full kan mangkok tu..tengok bape hengget kene :D

pRincESs_N said... [Reply to Comments]

tutti frutti ni mmg bhantu okeh..7 hengget..tbaekk laa kak jemah catu...

cik hani said... [Reply to Comments]

kak, orang penah makan tutti fruiti ni, kena 41 hengget.nasib baik ade kawan tersayang belanja.. hikhikhikhik. sape suh men bedal je hamekkkkk~ hamekkk ko. :P

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hehe sy ritu guna cup ijo tgi sket tu, amik2 sekali rm22.. hambekkk

sekali2 bleh la kan kak







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^