Follow Viruspadu

Thursday, July 28, 2011

Bali Day 2 - Water Rafting

So ini aktiviti kedua saya yang dirikues dari anda... Yezzaaaaaaa... semua aktiviti saya kat Bali ni bukan saya saje-saje plan sebab saya nak pegi tapi semuanya sebab korang tau. Korang dah vote kan nak tengok kakjem buat apa kat Bali. So saya dah dapat listnya dan saya kena buat semuanya. Memang agak banyak jugak.

Water Rafting yooo...

Siapa yang kenal saya udah lama dari saya di UUM dulu. Mungkin tahu yang aktiviti water rafting ni memang saya dah selalu bikin dulu. Dan memang saya suka gile. Saya penah turun  pakai cyclone white water sorang-sorang dulu. Haaaaaa berani giler tak? dengan air deras giler. Tapi Bestttt... i likeeeeeee.

Macam ni la rupa cyclone white water, tapi gambar ni saya google la.


Saya enjoy giler lah pegi Bali untuk aktiviti adventure ni. Yelah sebab dah lama giler tak mengadventurekan diri ok. Asik melembikkan diri aje hahahaha... Ni masa otw nak pegi water rafting ni. Harus twit dulu okeh. Wajibbbbbbbb...

Cea kakjem... pakai helmet pun kena orang pakaikan ke? hahahaha... Takde la ini mungkin dorang punya servis untuk customer kan. (siap ekplen hahaha)

Ok dah ready :) Saya sebenarnya adalah giler punya xcited okeh tapi saya tak tunjuk lah kat orang saya adalah super gumbira kan. Rileks2 aja. Rasa macam... oh rindunya water rafting

Oh rindunya pegang padel
Oh rindunya air sungai
Oh rindunya basah2 dan berpakaian selekeh dan muka takde mekap

ya i miss everything okeh


Muka adalah bulat kembali. Marry France.... Komengaaaaaaaaa.... yea... lepas habis treatment hari tu, saya adalah makan dengan banyak sekali hahaaha. Saje nak makan banyak sebab nak bulan puasa ni kan haha

Air kat sini santai je. Kalau korang nak takut air deras pun tak sampai 5-10 saat pun. Then cool balik. Air dia tenang betul. Tapi pemandangan dia memang super cantik ok. Berbaloi la ko bayar mahal2 buat water rafting yang cool ni sebab memang cun giler sebab kat dinding2 batu tu siap ada ukiran tau. Siyes cantik. Jadi korang kalau visit Bali memang wajib try water rafting tau
 Andrew n Me :)



Apa macam? bagus ngak?
Ya... Bagussssss sekalik...



Saya kagum giler dengan andrew sebab dia bisa berbahasa indonesia fasih giler ok. Kiranya saya adalah kalah sama sekali lah berbanding dia. When he sembang2 dengan orang kat sini (bali) macam fasih giler, suka je saya dengar. Then bila saya yang sembang, dorang (orang bali) terkebil2 tak faham hahaha... saya kena cakap omputih baru dorang faham.  hahaha.Mencik!

Merenung masa hadapan

Setel Aktiviti ke 2 saya di Bali. Water Rafting :)




Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

4 komen[s]:

laloque said... [Reply to Comments]

rindunya nak turun kayak balik... ingat tahun ni kita gi balik Bali... kita rafting sampai biru!!!

A.I said... [Reply to Comments]

eeee..kau ni lembut, tp suka xtvt lasak. yg aku ni kasar, tp penakot giler buat benda2 tu. haiyooo..terbalik sudah!

pRincESs_N said... [Reply to Comments]

wahh...en laloque da ajk tuuu....

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply to Comments]

tak pernah cuba water rafting tapi 3 hari berkayak dari sungai ke laut pernah la :)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^