Follow Viruspadu

Monday, July 11, 2011

Gula Terlebih?? Nanak... Puyau!

Jumaat lepas, saya hadir event Sugar Session with Fonterra. Event ni santai je, lokasi di Bora Asmara, Jalan Damansara. Kalau ikutkan daripada office saya dekat sajork. Tapi dicampur dengan sesat-sesat jadi jauh jugak haha. Yelah tak pernah sampai kan, harus la sesat2 dulu.

Bora Asmara ni cantik, berkonsepkan BALI... vavava... saya nak pegi bali........... hehe

Masuk-masuk je dalam, orang pertama yang saya nampakkkkkkk dari jauh adalah Nicholas Nuffnang hehehe lama betul tak jumpa dia. Oyye rindu micheal jugak, lamaaa tak jumpa dia :(

Bersalaman dengan Pakar-pakar nutrisi daripada Fontera

Gamber kenangan dengan Pakar-pakar dari Fontera
Yang baju putih tu Thara Nuffnang :) ... Lama jugak tak jumpa dia, last jumpa masa Event Mas traveler huhuhu... Pendek kata memang dah lama tak roger2 sama dorang hehe.
Banyak jugak tip tip yang kitorang dapat bila sembang2 dengan orang yang pakar ni. Lebih2 lagi anak-anak saya adalah penggemar gula tegar (salahkan ibu bapa dia huhuhuh)

Antara tips yang saya ingat adalah: Ajar anak jgn makan gula daripada baby. Jangan simpan jajan or gula2 dalam rumah. Nanti lama2 budak pun kalau kita bg benda manis, dorang pun taknak :p . Saya dulu kat rumah, siap ada balang gula2 ok. Dah macam kedai runcit hahaha. Sebab tu kesan dia kat anak-anak. Sekarang dah nyesal dah. tsk tsk

Ceera, Nic dan Thara

Cantik kan view :)



Bersembang dengan pakar selalu membuatkan kita leka dan berfikir :)

Korang dah rasa ke susu anak korang manis ke tidak????

Suasana malam lagi cantik di Bora Asmara


Makanan pun boleh tahan sedap. Cuma air dia je saya tak berapa nak "in" sebab dia bagi air serai huhuhuhu

Sebelum pulang :) tetiba mek rasa pendek. Cemana?

Ok tu je pengalaman saya dalam event kali ni. Event yang sememangnya santai dan tak stress. Dan saya rasa daripada dengar ceramah, event ala2 sembang macam ni lebih terkesan dalam hati sebab kita rasa "dekat" dengan mereka kan.


sekali lagi.
Korang dah rasa susu anak korang?
manis ke idok?



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply to Comments]

entah la nak cakap apa psal gula dalam susu. janji anak membesar dengan sihat dan cargas.lepas ni fully bf laa lagi selamat. dumex pun ada keluarkan kenyataan dia jugak psl gula dlm susu ni.byk sgt pendapat bercanggah sama2 pengeluar susu ni.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^