Follow Viruspadu

Tuesday, August 02, 2011

Bali Day 3 - Bungee Jump (4)

Masa berada kat atas tu, susah nak bagi tahu macam mana perasaan dia. Sebab pijak lantai dia pun rasa nak terkenc ok. Dah la berlubang-lubang. Saya sempat bersembang dengan Andrew sebelum naik kalau saya terber masa terjun tu macam mana hahahaha... Terus dia tak ngaku kawan ok. Mencik! Tapi tu lah... memang jantung tu toksah cakap la dia punya berdebor macam mana. Lutut gigil. Mulut krem.

Kitorang kan naik bertiga, mamat jepun dua orang dan saya. So lepas diskas2 siapa nak terjun dulu. Yang pakai bendera tu yang nak terjun dulu. Saya macam biasalahkan mesti la amik yang last sekali. Tengok dorang mcm berani giler lah hahaha. Sekali yang pakai bendera tu langsung tak boleh turun ok. Dia punya takut adalah melampau kot. Saya rasa sampai ke sudah dia tak terjun hahaha.

So, bila sampai turn saya. Saya tawakal je lah. Walaupun takut giler. Tapi saya dah janji dengan diri sendiri yang saya mesti buat. Yelah saya dah janji dengan korang semua kan. Kalau korang VOTE saya, maka saya kena tunaikan janji saya kan.

Sayang sangat sbb kat atas tu tak boleh snap gambar, kalau x saya boleh tunjuk kat korang dia pasangkan tali kat kaki semua. Sebab saya rasa kat atas tu lagi cemas keadaannya. Kalau kau bawah pun suara saya boleh bertukar jadi doraemon kalau kat atas tu suara saya maybe dah jadi donald duck hahaha...


Saat-saat mencemaskan. Masa ni saya cakap "jangan lepas tangan saya, jangan lepas tangan saya"




Tahu-tahu je dorang kira
"5, 4, 3, 2, 1 .............."

Masa dorang kira, saya dah pasrah dah. tahu dah akan kena tolak. Saya tutup aje mata masa tu. 







Ko mampu terjun bungee sambil tersenyum? hahahaha

Lepas tu takut hahahaha

ramai yang dah tengok video tu tanya saya, saya nangis ke lepas tu sbb saya tutup mata kan. Taklah saya tak nangis, tapi saya adalah takut giler ok.

memang dari kecik saya macam tu. Kalau saya takut aje saya akan tutup mata saya dengan tangan. Macam takut tengok cerita hantu. macam takut dengan bunyi guruh yang terlalu kuat hahaha. Dulu2 korang ingat tak kalau guruh berdentum yang kuat giler tu orang tak bagi tutup telinga sbb nanti jadi pekak???? sebab orang tak bg tutup telinga, dan saya tak tahu nak tutup apa. lalu saya pun tutup mata hahaha.

jadi perangai tu sampai sekarang la. kalau saya takut saya akan tutup mata dengan tangan hahaha.


Nah ini video-video kenangan manis saya dengan bungee jumping ni.

Pandangan dari atas



Pandangan dari bawah



Selepas bungee jumping


Pengalaman saya???
Saya rasa buat bungee ni, rasa takut dia masa nak terjun je. lepas ko dah turun then dia ok-ok la (cea cea ye ke tu ok ok). Memang gigil. tapi saya rasa macam best giler. Tapi kalau nak suruh saya buat lagi mmg tak la hahahaha.

Tapikan, slingshot lagi takut kot sbb dia laju giler kan. yang bungee ni dia tak laju sangat tp sbb sorang2 kena terjun kan. So takut dia kat situ lah.

Ha gituuuuuuuuu...

memang sajes korang terai bungee jumping ni. dia akan jadi kenangan paling manis dalam hidup korang.

siyessssssssssssssssss

Terima kasih Hotlink Now You Can sbb bagi saya peluang untuk buat bungee jumping ni
Terima kasih Hotlink Prepaid Data roaming sbb saya dpt update aktiviti saya kat sana =)

Budget: Bungee - Rp 990.000/person


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

21 komen[s]:

atty's said... [Reply to Comments]

syabas mah..tgk video tu ..kty pn debor2..

pRincESs_N said... [Reply to Comments]

kecut perut den nengoknyerr...syabbas kak vp!

~finee~ said... [Reply to Comments]

cayalah sis! hebat tu..kalau I org upah I pun I xnak wuwuwu penakut...tabik sis jemah :)

si tuan putri kiUt said... [Reply to Comments]

tabikk springggggggggggg!!!!!....

Wawa_Nadwa said... [Reply to Comments]

SYabas kak!
walaupon takut akk ttp buat jgak.
hehehhe!

ceera said... [Reply to Comments]

fuhhh takut gilak kot
dan andak memang heibat terjun sambil senyum, hahaha

A.I said... [Reply to Comments]

andrew naik x? kalau aku, dh mampos jemah oiiii!! melayang jantung aku hilang ntah ke mana. ayoyoyo...

mak kagom nok! syabas3x...

A.I said... [Reply to Comments]

eh, sambung skit. ada part lawak..time kau merangkak2 masa nk bangun balik tu. hehehehe...ketaq kaki ye jem?

mekchu said... [Reply to Comments]

nasib baik benda yg atas air tu boleh bergerak.. fuhhh, nak diri tak larat tu tak menahan... gigil lutut....

good job lah kak jem..

Ciare Baha said... [Reply to Comments]

dasyat gile kakkkkkk..terkesima melihatnya..kalo sy muntah hijau kot masa kena tolak tu..haha..

bungee ni ibarat mcm org nak bunuh diri bezanya dia ada tali je kat kaki utk slmtkan..HAHA...

good job akak..u're a brave woman :D

MAPPIAU said... [Reply to Comments]

mase mule2 time kak jem nak kene tolak tuh saye pulak rase nak nanges sebab takut okeh hahahaha (suke tau hover).

Tapi memang respek kat kak jem sebab still boleh bangun jugak lepas tuh walaupun ketaq lutut.

kalau esei haaaa mau kene dukung lepas tu kot hahahaha (itupun kalau dieorang larat la :P)

My Life My World said... [Reply to Comments]

Kau memang HEBAT Jemah ... akak tabik spring 10 kali kat kau. Terasa bangga lah pulak tengok gambar gambar kau. Macam akak lah yang terjun... hahahaha. En. Laloque tak rasa tercabar ker ... hahahaha

makdara TERdiva said... [Reply to Comments]

hebat!
dgn ai sekali menjerit sama waktu VP terjun :D

Ross... said... [Reply to Comments]

hebat nyer k.vP....bangga nyer tgk k.VP berani...kalo saya..hurm...

Hunny Kitty said... [Reply to Comments]

bestnyer bunjeeeee

nisa_perasan_cun said... [Reply to Comments]

jatuh rahang nisa tgk...perh salute kat akk...terbaek..entry lepas2 pon..fuh...scary tp teror..caya lar kak <3

cik puan apel said... [Reply to Comments]

Tabiiiiiiiiiiiiiiiiiik!

Azzultokse@AuraApi said... [Reply to Comments]

pergh..kak jem hebat la..best la..

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

alahai jemah oiii... haku tgk video ni siap menjerit2 macam orang gila.. sampai laki mak pon hangin.. dia kata orang lain yang terjun ko menjerit kenapa? muahahaha.. seremmmm... tapi mcm best kan.. takut nak naik tangga tu pon suku je.. mak gayat! apa pon tahniah lah jemah yer.. lembut di luar keras di dalam ;) ahaks!!!

missrivebell mumun said... [Reply to Comments]

pergh!! seronok!!

Secret Drifter said... [Reply to Comments]

salam kak, la kalau adik tau akak buat bungee leh bagi pinjam headband kamikaze !!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^