Follow Viruspadu

Friday, August 26, 2011

Drama sungguh semalam

Adakah korang dah menjangkakan saya akan tulis pengalaman saya semalam?

keh keh keh. mencik!

Ye, saya nak cerita la ni. Tragis ok. Drama sangat. Bila difikirkan balik. Takde la apa sangat pun hahaha.

Semalam, saya memang teruja yang melampau nak pegi rumah kebajikan kat taman setapak indah. Jam 4.15 saya dah siap mekap-mekap dah. Yelahkan takkan nak pegi sana dengan muka hantu kaklimahbalikrumah kau tu kan hahaha. tak seswaiii okeh. Then en.laloque cakap, dia dah bertolak apa semua. So saya ok ok lah. lepak tunggu.

Tetiba dia call

"Ma, kereta kembara ni, minyak leaking la, papa tak berani nak bawak, papa dah call ali dah suh datang resq" ~ali tu adik dia

"ok takpe takpe, nnt ma call uteh" ~wahhh kakjem cool abis la ko

sebab saya tahu en.laloque lebih cemas di sana dengan dua orang anaknya. Lagipun saya ada plan B katanya. Kalau en.laloque ada hal, saya akan call uteh untuk jemput saya. Terus sederap call uteh

"teh, andak ni"
"nape ndak"
"ko ada hal hari ni?"
"a ah ada jamuan department kite"
"oo ok ok takpe"


termenung

Plan B tahek kuchenggggggg hahahaha

termenung

semua rakan-rakan cadangkan naik teksi. pengalaman lalu membuatkan saya agak serik nak naik teksi. pengalaman ni saya tak pernah cerita kat blog kan. hari tu saya dah taip masuk dlm draf, pastu last2 dia mmg duduk dalam draf je. tak sampai hati lak nak publish :p

termenung

aihh... terfikir, macam mana nak cakap dengan teksi ni. kalau teksi tu tahu yang saya x tahu jalan takut kena tipu pulak.

"papa, tolong bbm cara-cara nak pegi sana. senang nak ckp kalau driver teksi tanya mama nanti"

hahahaha ini adalah teknik teknik lakonan macam terer katanya. Saya plan nnt kalau driver tanya nak ikut jalan mana, so saya baca je lah.

termenung lagi

5:30, saya turun. pegang handbag. teringat semalam saya dah pakai duit bayar duit baju kurung. tu pun kebas duit en.laloque sekeping sbb tak cukup duit. OMG duit dah habis. terus saya pegi ke mesin ATM. mula2 pegi mebeng. rosak. terus pegi shimbeng. beratur panjang juga. sistem meps dia problem. Maka tak boleh keluarkan duit.

tsk.

termenung kat bas stop.

check balik dompet. mungkin cukup. gamble.

teksi plak takde. Apakah semua ini. Apakah.

bersambung...








Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

Wawa_Nadwa said... [Reply to Comments]

aduh kak jem ni main sambung sambung plak di orang dah eksited nk baca ni. hahahha!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^