Follow Viruspadu

Thursday, August 18, 2011

Lain kali kalau pergi Cherating


Sori, lambat sangat saya update pasal percutian cherating saya. Maaf jugak pada yang bertanya saya lepak homestay mana. Sori naik lori (ok tak lawak hehehe).

Cerita penuh beserta gambar, nanti saya cite ek, nak mengedit gambar letak watermark pun dah rasa nak nangis dah hahaha. So utk tidak tertunggu2 pada yang bertanya.

Ini antara salah satu tips ye, kalau nak bercuti. Pada saya kalau nak duduk hotel adalah mahal. Dan dah la tak boleh nak masak segala. Apa pun tak bleyyyyyyyyy. Makanya kita cari homestay gitewww.

Rancang percutian korang, supaya ianya best dan juga ekonomi dan selalu diingati. Ok yang paling ekonomi adalah terpenting. Balik bercuti poket kosong apa kisahnya pulak kan hehe

Ok ini homestay yang saya lepak. Diperkenalkan oleh xofficemate saya, Hazry pengantin baru :p

Avenir Cherating Holiday Home
curi gambar ceera.

Semua kemudahan ada. Selimut. Tuala. Toto. Kuali. Pinggan mangkuk. Mesin basuh.

Macam kau pergi bercuri bawak rumah kau dalam kereta hahaha. Semua ada.
Kalau nak tempah pun senang sbb ada kalender kat situ. Kalau dah ada orang, maka kat situ ada nama. So senang la kalau korang nak plan bercuti kan.

Nak raya ni. Memang sesuai berjalan kat cherating. jalan2 pantai dengan family. 
Rasanya 3-4 family memang selesa.



Kadar Bayaran:

  • RM 150/hari pada hari biasa 
  • RM 200/hari pada hari cuti umum dan kelepasan am
  • Bayaran booking dikenakan sebanyak RM100 dan bayaran penuh harus dilangsaikan pada hari pertama.
     

Pertanyaan / Tempahan:
» Hamidi (017-9696916)
» Nolee (012-2816463)
» avenircherating[at]gmail.com





Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

6 komen[s]:

POSH76 said... [Reply to Comments]

bagus ni

fazilzura said... [Reply to Comments]

wahh besh ni ... aritu ado jgk pi cherating.. suke sgt homestay sanun

Asiah Termizi said... [Reply to Comments]

jimat, murah dan selesa.

Pn. Sheila said... [Reply to Comments]

waahh... bestnyer bercuti...

::ienafazlyna:: said... [Reply to Comments]

besar lah kan kalo boleh muat 3-4 family..harga pun murah plak tu

Sharinginfoz said... [Reply to Comments]

boleh gak since bulan depan nak pi cherating







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^