Follow Viruspadu

Monday, September 05, 2011

Dua Kali Tukar Baju

So macam mana raya korang??

Ada syiok kah? Banyak makan rendang ketupat kuih muih dan sebagainya?

Jeles dengan korang woooooooo... Raya saya tahun ni agak kureng sikit. Kureng dan juga membohsankan. Ya boleh dikatakan begitu. #sentap

Tak kisah la kan bosan-bosan pun. Yang penting raya pertama vogue ok. hahahaha. boleh gitewwww?

Tahun ni, tak macam tahun tahun lepas. Sebabnya biasanya saya terikat dengan satu tema warna je. Tapi tahun ni ada dua tema warna. Biasanya family cheras je kalut bertema2 ni hahaha. Tapi kali ni belah en.laloque pun bertema sudehhh. Maka kita ikutkan sajoo. Baru la meriah ye tak.

Cheras temanya kelabu+putih dan rantau plak bertemakan kuning bersih kekekeke.

Dan raya tahun ni jugak adelah lain sebab tahun ni kan kitorang bukak booth kat shah alam kan, makanya memang tak punya masa nak beli baju raya. sendiri jual, sendiri beli tempat lain hahaha. sangat menrugikan kan kan. patut boleh beli harga kos hahaha. hetchu! Maka baju raya beli last minit, tudung raya juga saya beli ni malam raya. Nice sangat kan.

Pagi raya, saya bangun agak lewat jugak sebenarnya, dalam kul namsetengah kot. Sebab namsetengah tu la baru nak gosok baju, baru nak kemas beg, baru nak capai segala benda kan. So rasa la macam lewat. Perjalanan dari seremban ke rantau, dalam 45 minit jugak. Nak kejarkan solat raya tu. so nak taknak angkut bebudak tak mandi2 pun lagi. Nak suh depa mandi kat rumah dengan nak bergurau2 senda dalam toilet dah makan masa sejam jugak. So cancel. Busuk2 la korang pegi rumah nenek. yang penting mama ko vogue keeehhhh hahaha.


Baju kuning kesayangan hamba. Lembut je kan warna dia :) #sukemelampau

 Harus ada gambar famili eceh. Sebenarnya baju budak2 ni pun kuning jugak, tapi disebabkan pakteh sponser baju sama semua dengan anak buah, terus tukar baju memasing. Comel je saya tengok :p


Lepas setel beraya di rantau. Salam-salam, ambil gambar segala. Terus pecut ke cheras pulak. Baju2 untuk kat cheras mmg dah sedia dah dalam kereta. Kitorang sampai cheras baru tukar baju kelabu plak. Pehhh.... mana nak carikkkkk... satu hari sampai dua kali tukau baju ok.

Macam biasa, raya kat cheras adalah kecoh terlebih. Pantang la nampak kamera. Tetiba semua orang ready je senyum hahahaha. perbuatan yang comel.

Saya bergambar dengan idola anoi. iaitu ajai. dulu ajai ni kuat nangis gilerrrrrrrrrrrr ok. sampai bengang2 saya dibuatnya. sekarang ilmu menangisan ajai dan diturunkan kat anoi plak. sabo aje la acik. tapi anoi lagi heibatttt sebab menangis dengan efek muntah2 bagai. anoi overrrr :p


dengan kaklang, anah buah saya paling sulong sekali. SPM kot tahun ni. Alahai dulu makdak yang cuci berak ko kaklong hahaha motip?. rasa lain je tetiba ko dah nak amik SPM dah. Nampaklah makdak dah tua tsk tsk tsk

uteh dan sepet (bujang tak laku.... lariksssssssssssss)

sebenarnya gambar adelah banyak, tapi sebab saya dah upload kat fesbuk malas dah plak saya nak letak bebanyak kat blog ni kan. so amik yang saya feeling gojes sahajok kekeke.


 famili :)


pengantin lama :p 
Dato' dan Datin Wanabe (perasannya kau)


Lepas tu, kitorang beraya rumah2 jiran yang wajib, dan lepas tu saya terus balik seremban untuk acara golek-golek atas katil.

Maka itulah cerita saya di raya pertama. Raya kedua ketiga keempat. Usah di tanya. hahahaha nanti sentaphatimaknak. :p

Ok tu je. tata.




Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

5 komen[s]:

mrs_nazir said... [Reply to Comments]

slamat hari ry kt sis....hanggun sungguh di pagi ry...

Suzila said... [Reply to Comments]

Cantik...nhehehehe

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

selamat hari raya kat akk.wah, semuanya gojes2 di pagi raya ehhh..

pRincESs_N said... [Reply to Comments]

selamat ari raya kak vp & family!

antalya said... [Reply to Comments]

iyer mmg ada pon aura datuk datin nya pd kalian berdua.aminnnnnn







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^