Follow Viruspadu

Monday, September 12, 2011

Teringin nak makan banyak

Saya dah lama tak makan banyak, sebab tu maybe korang boleh perasan agak susutnya badan saya sekarang kan. Yelah, alasan yang sama kenapa saya tak makan sangat adalah takut sakit. Almaklumlah orang dah takde hempedu kan... nak buek canno kakjah oi. Hadapi aje la dengan tenang. Dah bahagian saya macam ini ye tak.

So balik dari kerja tadi, dari dalam bas terus terbayang macam nak makan dengan banyak. rindu nak makan banyak. teringin macam bila makan lepas tu makan lagi lepas tu makan lagi. siyes rindu.

terus BBM en.badang,

"ma nak makan kat luar"
"papa ada beli lauk tadi"
"klu cantu takpelah"
"takpe, kalau nak makan kat luar jom la, lauk ni papa boleh makan tengah malam nanti" ~cubaan menjaga hati bini
"ma teringin nak makan apa ke nasi ayam tu pa, apa nama dia pa?"
"chicken rice ke" ~ mcm sama je ayat chicken rice dengan nasi ayam
"a ah situ la, ma nak makan sup tu"

Peh... puas hati lah... lepas tu saya makan dengan banyak sekali (tipu) ~mana la berani makan banyak
Dah la makan dengan banyak, makan dengan tenang pulak tu #TDDMKA. Tenang sangat kan. Anak-anak baik la katakan. (mata ke atas lagi). kejap nak berak, kejap sudu terjatuh, kejap nak berdiri atas kerusi. #sukesangat. hahahaha...

Alhamdulilah.

ok tu je. tata.


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

8 komen[s]:

HadSha said... [Reply to Comments]

Kak, akak mmg kurussss.... Tp xpe, kurus n cun... Camne akak leh xde hempedu eh... Sorry tatau....

viruspadu said... [Reply to Comments]

@HadSha

akak dah operate buang hempedu dik. :p lama dah tahun 2008 kot

khairul akmal bin azman said... [Reply to Comments]

x ajak kay mam ker?
hahaha..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

sy suka TCRS ! suka curry laksa dia

Suliana said... [Reply to Comments]

klu buang hempedu tak leh mkn byk ke kak jem? sian akak tak pela, bagus utk kesihatan :-)

ella said... [Reply to Comments]

Bab2 makan kasi akk mesti menang.. Haha :p

pRincESs_N said... [Reply to Comments]

pandai en badang mjaga hati bini..hihihi..

Suzila said... [Reply to Comments]

Dah xde hempedu??owh dah buang erk??xperlah makan sikit utk jaga kesihatan ape salahnyer...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^