Follow Viruspadu

Friday, October 07, 2011

Cuti Bali II

Ok malas cerita banyak, maka sila la mentengok gambar sahaja ok. Dan kebanyakkannya adelah gambar saya bajet comel sahajo :p Nasib la ye ahak ahak ahak


Ini adelah dekat tempat tenunan apa ke benda ntah nama dia. First time la saya sampai kat sini. So kat luar ni tunjuk mcm mana dorang tenun kain, lukis batik segala. Ada la sorang pekerja yang akan terangkan kat kita. Begitu. Saya tengok mcm biasa je la. Sebab kat Malaysia pun dah biasa tengok. Tapi ini versi Bali harus lain sikit la kan.






Pastu depan dia ada la satu kedai khas utk kain2 tenun / batik ni. Tapi dalam tu dilarang snap gambar, sbb tu takde gambar. Saya masuk dalam tu. fuyoooooooooo... mahal kot saya rasa. Mahal pada pandangan mata saya la. Korang kalau rasa murah sila la beli :p

Tade yang puluh ribu rp tau, semua ratus ribu rp. pitam doploh kali kalau nak beli. Terasa lebih baik saya beli kain batik kat langkawi :p Tapi tu la. Pandangan orang tak sama gitu.

Kemudian terusssss ke salah satu destinasi pelancongan juga. Puri. Tapi lupa nama dia.







Angin sangat kuat menerbangkan kain. Beria2 kaver kain, padahal mmg tahu pakai seluar jeans kat dalam :p


Layan kan aje en.Badang nak snap gambo. I cuma senyum sajork :p

Kat sini tak dikenakan bayaran. Cuma  digalakkan menderma lah. Ada disediakan tabung kat tepi.

Ok sambung lagi nanti :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

5 komen[s]:

effa said... [Reply to Comments]

kak jemah..baju cantik sgt. i like.

strawberi said... [Reply to Comments]

gambar kt puri tu..cam dalam citer saus kacang..yg ashraf ngan BCL berlakon tu..

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

oh dah penah pegi yg dalam tu tak leh amik gamba tu.. memang mahal giler kan? haku pon tak beli apa dalam tu.. tapi terror woh dia lukis batik kan?

nisa_perasan_cun said... [Reply to Comments]

akak makin kurus...cun..

Suzila said... [Reply to Comments]

Eh!! Sy sukalah trademark baru...cop vp gitu.kelasssss.
Cantiknyer barli....ops bali ;D







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^