Follow Viruspadu

Saturday, October 15, 2011

Kopi luwak lagi? Siapa berani menerai?

Hari tu saya pernah publishkan pasal kopi luwak ni kan. Pastu ramai la cakap kopi ni tak halal. Ntah la ada yang kata halal, ada yang kata tak halal. konfius. Saya memang tak try la kan. Dengar salasilah dia pun dah kembang-kembang dah tekak saya. Takpat acik dooo. Tapi sebab kali ni pegi dengan en.laloque dan dia adelah keteringinan nak tengok jugak kopi luwak tu. So pegi la sekali lagi. Rugi pulak dah sampai Bali tapi tak tengok kannn...

Ini lah dia, kopi yang keluar daripada musang itu. Musang tu makan kopi, pastu berak (ayat direct) pastu mcm ni la rupa dia.

daripada kopi ni, dorang kopek amik bahagian dalam je. Then proses la. cuci bagai apa semua. Macam tu la yang dorang cakap.

Cubaan mengacau kopi. Macamkan kat rumah tak pernah masak. Sama je pun feeling dia hahaha. Takpe. Gaya kena ada.

Ini kopi luwak ni, lepas dorang masak, pastu tumbuk2, pastu tapis. kasik halussss


Macam biasalah. lepas tu masa untuk test kopi. 
 Sedap sangat ke jemah? HAHAHA over sangat muka kau!

Saya beli kopi coklat :)

Lepas tu kitorang jalan-jalan aje la. aih nampak sangat kakjem malas nak taip dah HAHAHA. Ini kat gunung berapi tu. Semalam korang tengok berita tak??? Takuit kan... Mujur lah saya dah balik ke tanah air Syukur.


Makan tengahari. buffet. Sorang Rp100,000. Mahal kot :p  Dah la makanan tak kena dengan tekak guwe. :( So makan sikit je. So rasa tak berbaloi la bayar mcm tu tp makan sejemput. Nasib pemandangan cantik. Nasib.

Ok sampai sini dulu :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

4 komen[s]:

Nanak said... [Reply to Comments]

kak jem minum ke kopi tu? ehehe..

Cindyrina (The Princess) said... [Reply to Comments]

Hi! luwak coffee have different taste than usual coffee. Not bad for me since I am coffee lover! :)

Rina277 said... [Reply to Comments]

Rindunyer saya dgn ladang kopi n view gunung batur tu..kene plan lagi nak pegi thn depan ni.. :)

pRincESs_N said... [Reply to Comments]

alamak..kopi luwak ni mmg kombang tokak dgr asal usul nyer..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^