Follow Viruspadu

Friday, December 30, 2011

Hotlink IDD and Roaming

Zaman sekarang semuanya dah mudah-mudah kan.

Ingat lagi zaman saya belajar dulu, tahun 1999. Masa tu zaman surat-surat lagi. Masih ingat lagi kitorang habis kelas je masing-masing bekejar ke pejabat nak check surat. Masa tu surat banyak giler kot. Dorang main longgok je depan pejabat. Pastu kitorang yang ramai2 ni bertolak2 lah check ada tak surat masing-masing. Siapa dapat surat tu konfem bangga giler lah hikssssss...

Kenangan sangat!

Tu pun kira dah susah sangat nak berhubung dengan rakan. Tu ok lagi kot dalam Malaysia jugak kat. Bayangkan lah kalau member yang rezeki lebih sikit dalam belajar kat luar negara. Menangis berlagu-lagu nak kontek, memang lagi susah kot. Kalau dapat kontek pakai surat pun maybe 6 bulan sekali. Sedey.

Sekarang takyah sedih-sedih macam dulu lagi dah. Banyak sangat kemudahan dah ada kan. Hotlink dah ada kemudahan IDD. Boleh call kawan-kawan or family kat Indonesia, Sri Lanka dan Saudi Arabia. Dan juga Network Partner Hotlink juga Aircel (India), Axis (Indonesia), Mobitel &; Sri Lanka Telecom (Sri Lanka) dan Saudi Telekom (Saudi Arabia).... sekarang kita dah boleh enjoy kadar terendah sepanjang hari. BEST.



Senang je... Cuma dail 00 [county code] [area code/mobile prefix] [no tel]

Contohnya kalau nak call australia
Country Code: 61
Area Code: 2
Number: xxxxx

Dail: 00612xxxxx

Ya begitu... mudah kannnn


Ini Normal Rate dan Promotional Rate untuk rujukan korang. Klik sini untuk maklumat lanjut

*Rates to Indonesia Telkomsel is only applicable to Kangen, EM & Basic Plan


Masih korang ingat lagi tika saya di Bali? 7 Hari saya kat sana. Saya update semua aktiviti saya menggunakan Hotlink prepaid data roaming.




Saya tweet, saya update facebook, saya update blog menggunakan Hotlink prepaid data roaming :)

Sekarang samada korang kat Australia atau pun Vietnam. Korang dah boleh gunakan hotlink untuk menghubungi orang yang disayangi dengan call atau SMS je. Hotlink sekarang ada roaming services cover 190 destinasi.

Promosi untuk prepaid data roaming untuk 10 negara sekarang hanya RM0.10/10kb SAHAJA... wehuuuuuuuuuuu



Macam mana nak start roam... Tekan *120* dan Easy Roaming. Lepas tu dah boleh surt internet dah. Dah boleh update twitter dah. :) ...Malaysia's first prepaid data roaming service!


Contoh:
Kalau korang masa tu kat Australia dan nak call Omma kat Malaysia:
Dial *120*00[Fixed or mobile line number]#
E.g To call a fixed line – 603 2330 7889 in Malaysia: *120*00603233 7889

Simple je kan. Seingat saya la. Masa saya kat Bali ritu. Saya ada dapat SMS macam mana nak call semua. So jangan bimbang lupa ke apa. :) Hotlink akan sentiasa bantu anda  :p

Banyak sangat info Hotlink IDD dan Roaming ni. Kalau nak dapatkan maklumat lanjut klik:

(Ada 2 tab satu IDD satu lagi ROAMING, so korang kena click tab tau)


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

Zarul said... [Reply to Comments]

dunia makin berubah dari zaman ke zaman

ajumohit said... [Reply to Comments]

Chop tu rancangan 5 minit je, yang saya tgk tu pukul 6.55pm tu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^