Follow Viruspadu

Tuesday, December 27, 2011

Mee Ketam

Siapa pernah makan mee ketam?

Sabtu lepas bersamaan sabtu lepas hehe tarikh fikir sendiri. Saya dengan en.Badang adalah single minglekan sebab anak-anak ikut atok nenek gi bercuti. Apa lagi langkah panjang tak boleh blah lah. Lalu en.laloque pun mengajak isterinya ini makan yang tempatnya amat jauh sekali saya rasa la kalau dari seremban kan

"kita makan mee ketam nak? papa tengok hari tu sedap" ~sebenarnya lupa dialog dia, dia tengok kat tv ke orang bagi tahu dia
"kat mana tu?"
"kat shah alam"
"umangaihhh jauh ehhh... tapi jom la"

saya pada hari berkenaan :p

Lokasi nya en.laloque cakap dekat shah alam sek 7 dekat dengan unisel. Nak tahu lebih lanjut lagi sila lah gugel ye. Sebab kakjem memang tak tahu nak cerita bab2 jalan ni. Acik kan hampeh.

Rasa dia??

TERBAHEKKKKKKKKKKKKK


Saya order mee ketam. En.Badang order meehun sop ketam. Dia punya pun sedap weiiiiiii... Teringat2 sampai sekarang ha. 



Kitorang plan macam isnin nak gi makan lagi. Nasib la kau jauh kat shah alam nun. So isnin rasa mcm nak rehat2 plak terus tak jadi. Tapi siyes terbayang kesedapannya di hujung lidahku ini nom nom nom nom

Dannnnnnnnnnnnn

Dah alang2 sampai shah alam kan. Terserempak dengan jakel plak kan. Terpaksa la singgah. Bimbang jakel kecik hati dengan kakjem hikhikhik. Masa saya singgah tu tengah happy hour plak tu kan. Kain yang RM128  tu kan dia dah kasik less jadi RM88 kan. Sekali harga menjunam lagi 3 pasang RM150 ok. Giler tak giler la kat sana. Kena kuatkan iman sungguh lah. Maka saya balik dengan 5 pasang kain hehehe... Terbaik.


Kendian terus ke midValley sbb en.Badang nak beli baju keje dia dengan kasut keje. Kitorang sampai seremban malam jugaklah. Ngantuk sangat. Tapi anak takde kannn ehem ehem. Baiklah cerita sampai situ je. Sekian terima kasih hehehe

Tata.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

16 komen[s]:

farrah said... [Reply to Comments]

kami pun baruuuuuu je plan nak pergi makan mee ketam seksyen 7 ni weekend lepas. eeee tak sabarnya nak makan!

Alida Ali said... [Reply to Comments]

Sedapnya kak jem...sini la saya tgk kuar JJCM..nak pegi uwaaa....

Emy Omar said... [Reply to Comments]

Teringin la jugak nak try mee ketam tu..nampak sedap nyum..nyum

Rina Lia (◕‿◕)✿ said... [Reply to Comments]

haha..comel

Zuzilawati Othman said... [Reply to Comments]

Yeyiba terasa pula nk berbuka meehon kari ketam...camne ni???adoi =)

sweethOneY said... [Reply to Comments]

Terus teringinnnn nasib memang duduk shah alam bolehla makan mi ketam setiap minggu :P

Wak Gelas™ said... [Reply to Comments]

wak pon sukak mee ...,, eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

Zarul said... [Reply to Comments]

salam first comment ni...wah lazat je nampak mee ketam tu kan

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

Kat shah alam? Uwaaa cane org shah alam xtau nie??? Erkk weken nie nak ajak hubby pegi makan mee ketam lah..kak jem telah bikin guwe terliur!!!

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

halamak jemahhh.. dokek nye la hai ngan umah mentuo den.. harus aku pegi nie.. ko ckp terasa kat hujung lidah.. terus air liur haku yang nak bejejeh.. caner tu?

ArELeEz said... [Reply to Comments]

xpenah jumpa & makan mee ketam. tp, rupa paras dia mmg menggiurkan! owh..

Psylancer said... [Reply to Comments]

Jarang nampak mi ketam ni... mi udang banyak lah :D
Nampak bessss jer!!

mamamierul 'n' icha said... [Reply to Comments]

kat maner nih erk kak jemah...??kak kedai blakang jakel ker???terliur neh.....nak kene p rasa gak nih...

cik hijau purple VS nur faie said... [Reply to Comments]

ketam , ketam , ketam i love ketam , sedapnye , ,

Alyza Fisol said... [Reply to Comments]

terliur sungguh tengok mee ketam ni...tak leh jadi ni, kena gi cari gak ni...

Kancilbiru said... [Reply to Comments]

ketam dia fresh tak kak jem? my sis pegi makan haritu cakap ketam dia tak fresh..

spoil sket la tapi kuah dia sedap..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^