Follow Viruspadu

Wednesday, February 01, 2012

Mum knows best

Susah kot nak tukar susu anak. Memang susah sangat. Lebih-lebih lagi kalau anak dah serasi dengan susu lama. Susu sedap ada rasa manis semua kan. Tapi saya udah berjaya. Hew hew hewww....


Sebenarnya mak bapak je kena kuat semangat. Jangan cepat mengalah. Kena cekalkan hati. Tanam azam dalam hati yang kita nak buat yang terbaik untuk anak. Kita nak berikan anak yang terbaik. Kita nak anak membesar dengan SIHAT. Kita nak anak kita perlukan benda yang diperlukan aje. Katakan TAKNAK pada GULA yang tak patut ada dalam susu anak. Anmum Essential ni bukan je takde gula tambahan malah ada nutrisi macam Gangliosida dan DHA untuk membantu perkembangan otak anak kita tau.



Memula:
1. Minggu pertama. Kalau 5 kali bancuh susu sehari. 4 kali susu sedia ada, 1 kali anmum
2. Minggu kedua: 2 kali bancuh susu anmum
3. Minggu ketiga: Kalau tengok anak dah tak tolak langsung. Terus tukar susu.

Tapi masa ni bergantung kepada penerimaan anak la. Mungkin boleh panjangkan masa atau pendekkan.

Saya suka masuk ANMUM fan page pastu baca pengalaman orang kat sana. Kat sana ada banyak ibu bapa share problem anak-anak. Maybe sama dengan masalah yang kita alami. Saya rasa bagus sangat la. Sebab hal-hal mendidik anak ni. Walau anak kita 10 orang sekalipun. Ilmu parenting tak pernah cukup pun sebenarnya. Kena banyak baca. Setiap anak berbeza.



 Antara ads kat paper yang saya nak share dengan korang. Sebab artikel ni bagus saya rasa. Kita semua memang tahu yang gula tambahan yang berlebihan sangat tak baik untuk kanak-kanak. Gula berlebihan tak baik untuk orang dewasa macam kita kan. Apatah lagi untuk kanak-kanak. Ini pengalaman Nurul Huda


Saya ingat lagi dulu lepas bersalinkan anoi, masa saya keluar hospital pun. Doktor saya sajeskan anmum juga :p ... Suzanne buat keputusan yang bijak bila terus tanya pandangan doktor :)


 Dan sekarang... ANMUM juga untuk acicot dan benonoi hehehe...


Yummeh!

So saya sajes korang klik ANMUM fan page untuk dapatkan lebih banyak info.


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

5 komen[s]:

Nanak said... [Reply to Comments]

rambut anoi lebat! comel sungguh anak2 dara ni!

sayazakiah said... [Reply to Comments]

nk tnye, nisa ke dlm iklan kt tv tu? lupa lak iklan apa.. td mcm nisa la...

Love Razila said... [Reply to Comments]

Huhuhu... dah try xmenjadi so pusing semula pada jenama asal =)

Cik FaRiZaM said... [Reply to Comments]

nice entry. salam perkenalan

follow ur blog, follow i balik k

el said... [Reply to Comments]

anak saya pun mnm anmum..hehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^