Follow Viruspadu

Friday, March 23, 2012

Forum Emak-Emak Mesti Tahu


Ye, emak-emak mesti kena tahu forum ni. Sebab forum ni bagus untuk emak-emak. Banyak info untuk emak-emak pasal anak-anak ada kat situ. kat situ boleh tanya soalan. nak share pengalaman pun aci.



Tahniah pada ibu-ibu yang dah sedar betapa sugar added tak elok untuk anak.
Tahniah pada ibu-ibu yang sedar yang kena check label sebelum membeli makanan dan minuman
Tahniah pada ibu-ibu yang risau kesihatan anak lalu tanya dekat doktor apa yang terbaik untuk anak.

Saya rasa kalau orang kebanyakan cakap pasal added sugar dalam susu (macam saya ni), orang pun macam percaya mata bukak sebelah je kan hikhikhik. Maka jangan percaya cakap saya, sebab ini pandangan saya je. Takde ilmu perubatan ke apa. Maka lebih baik tanya doktor yang lebih pakar pasal benda ni kan. Macam suzanne :)


Anak-anak yang merelakan susu dia ditukar untuk kebaikan bersama.

Sebenarnya itu susu anoi hehe :p

Saya tak tahu lah ini kali ke berapa saya bercakap pasal gula dalam susu anak-anak. Dan saya pasti korang pun dah alert pasal ni. Ada yang baca buat tak baca sebab malas nak tukar-tukar susu. Sebab malas sebab pandangan masing-masing tak sama. Tapi ketahuilah memang tak sama. Sebab saya dulu pun fikir macam tu. Asalkan susu cukup la kan. Maka memang kena tanya doktor tau. Jangan ragu-ragu ok.

Lepas tukar susu, saya nampak la perubahan yang positif dekat anak-anak saya. Dari segi brain development memang nampak bezanya. Gigi anak-anak la paling nampak perubahan, kalau dulu nampak macam nak rosak sangat dah. Nisa selalu komplain sakit gigi dulu. Sekarang takde dah komplen.

Benda ni korang kena alami sendiri tau. Baca cerita saya macam tak logik. Tapi memang tu la hakikat dia. Memang ibu tu sendiri boleh nampak beza perkembangan anak. Macam kalau kita ajar dia cepat tangkap lah.

Macam suzanne lah (refer gambar kat atas), saya setuju pandangan dia. Saya perasan dah ramai yang bertukar ke Anmum Essential sebab dia the only growing up milk tanpa added sugar dan ada Gangliosides/DHA yang baik utk perkembangan otak :). Sel-sel otak berhubung gitu.

Antara benda yang mesti korang ingat:
CHECK LABEL kat belakang tin/kotak susu / makanan / minuman ok.

Jom kita berdiskusi kat sini jom.
http://www.facebook.com/AnmumClub

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

Love Razila said... [Reply to Comments]

Anak saya dh start alergik susu lembu...emmm :(

Sha said... [Reply to Comments]

anak sha pun minum anmum. bagus !!!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^