Follow Viruspadu

Sunday, March 18, 2012

Santai-santai hari Ahad

Kalau tidak ahad ni saya kena pergi Melaka. Kalau taklah. Untunglah ada officemate yang sudi pegi. Kalau tak mesti pening jugak memikirkannya.

Maka ahad ni, memang plan nak berehat semata je. Maksudnya bukan duduk dalam rumah baring-baring tengok tv je. Tapi istilah berehat adelah kalau nak keluar jenjalan pun yang dekat-dekat rumah aje la. Kalau takat pegi jasko ni takpe la. Sekangkang kera sangat dengan rumah saya. Nak pegi kedai runcit lagi jauh daripada pegi jasko keh keh keh.

So pagi tadi dah senamrobik. Lepas tu balik rumah terus bukak 393 ahaksss... 4 beranak baring depan tv. Siap bentang tilam selimut bagai. Siap bukak ekon. Siap tertido-tido. Lupakan pasal rumah bersepah apabende semua. Janji happy kan. HAHAHA. Masa ni lah anak-anak nak panjat2 badan mak ayah dia. Kalau saya sibuk mengemas je mesti dorang pun bosan. Ecewah.

Pastu dalam kul 1 kitorang pun siap-siap. Nak pegi makan. Lagipun en.Badang ajak tgk wayang sekali. So layankan je lah. Nisa ajak makan sushi. Tapi ramai sangat la plak orang. Terus pegi chicken rice shop je


Nisa jeles tadi saya edit gambar saya dengan anoi siap pakai spek bagai kan. So dia nak jugak. Layankan je.
Kitorang makan kat chicken rice ni. Memula si anoi tepis gelas air. Tumpah. Basah abis semua meja2 kerusi la. Adoi malu sungguh. Tak sampai 5 minit lagi lepas tu. Anoi jugak tumpahkan air lagi satu gelas... grrrrrrr... Tengok muka adik yang lap tu macam tensen je. Tapi dia senyum jugak la. hehe. baik adik tu. Anoi dah ketakutan dah terus menangis-nangis.

Saya tak terbayang kalau dia tumpahkan air kali ketiga. Mungkin kitorang terus kena halau hahaha.

Kitorang dah siap makan dan nak naik tingkat 2. Nak pegi tengok wayang lol


Kalau baik dorang lari keliling macam je. Kalau time melasak. Dah sampai ke mana larinya. Berpeluh mengejar


 Kitorang tengok cerita SeeFood. Kemain xcited lagi nisa dengan anoi ni ha.


Kitorang semua xcited sebenarnya hehe.

So masuk2 je dalam wayang, si anoi terus tido. Saya pun tertido HAHAHA. So en.Badang dengan Nisa je kot yang tengok dari awal sampai habis. Saya terbangun dan tengah2 cerita lah. Hujung2 je saya tengok. Boleh tahan best jugak la. Tapi macam tak logik sangat. Tapi takpelah. Cite kartun memang la tak logik kan. Asalkan nisa suka dah la.

So lepas tu kitorang terus balik rumah.

Dan sekarang saya terbayang sushi plak dah. Aiyooooo.



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

3 komen[s]:

perjalanan hidup seorang wanita said... [Reply to Comments]

cumill la nisa ngn anoi..
cian nisa jth..tp cute lh plk tgk nye.,,hiihih

vidalsisah said... [Reply to Comments]

Memang best kan kalu dpt bersantai2 ngan kluarge...tumpang gembira jer laa.

Love Razila said... [Reply to Comments]

HAHAHHA pandai jeles erk...hebatlah.kakakaka so kene adillah yer sbb ank dah dua XD
kalau sorang dapat sure yg sorang lagi pon nk jugak. hahahaha







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^