Follow Viruspadu

Saturday, April 21, 2012

Nak Pergi London?

Nak? Nak?

Pergi London tak yah bayar seposen pun.

Nak? Nak?
Saya kalau dapatla pergi London takyah bayar pape atau dengan kata lainnya Free Free Free . Memang setahun tidor tersenyum kata ko. Best giler kan. Nak pergi sendiri memang tak mampu lah. Bak kata member saya tuari, kalau pegi London nak beli mineral water pun fikir patploh kali okeh. Minum sampai rasa nak gigit botol air sekali. Taknak membazir mahal tuuuuuu... Ahak ahak ahak. Beli air mineral dah macam harga stik kambing kan. Ajenyeyeko!


Saya baru dapat tahu pasal kontes yang senang ni tapi hadiah dia adalah Win a trip to London 2012 as a Samsung Global Blogger.

Kenapa saya cakap senang? Sebab korang kena buat video 30 saat je. Pastu berpeluang nak menang. Bukan ke best?

Ala lagipun korang memang suka buat video kan kan kan. Henset sekarang pun semua bajet canggih-canggih belaka. Kamera pun kualiti gambar dah macam DSLR dah. Buat video pun terang kan. Tapi kalau korang ada DSLR memang lagi bagus lah. Kelebihan korang la tu. Terbahek la kan.

Apa-apa hal, sila klik link ni dulu sebelum kak tomomi korang ni terangkan dengan lebih lanjut:


Cemana nak join? Boleh ke saya nak join? Macam mana saya nak tahu yang saya ni boleh join ek ek ek?

Memula tanyakan sama pokok apa sebab goyang nanti jawab pokok tanyalah awan hahaha... ok sengalubi. HAHA... gurau kasar. Ok memula tanyakan pada diri korang dulu, adekah korang seorang yang suka amik gambar amik video kat telefon korang. Dan jawapannya YA.

Pastu adekah korang suka kongsi apa-apa je dalam laman sosial pasal apa je yang berlaku? Suka update blog, update fesbuk, update twitter, update foursquare, update ntah hape kebenda ntah lagi. Dan jawapannya YA

Adakah korang juga suka baca blog orang, twit orang dan apa kebenda je lah yang kawan2 korang, kawan lama dan kawan baru di alam maya? Dan jawapannya YA

Ok kalau semua jawapannya YA. Maka korang boleh dah join. Sebab korang dah boleh menjadi Samsung Global Blogger. #tepuktepuktepuk

Samsung sekarang tengah mencari orang yang mempunyai sifat ingin tahu, berdaya imaginasi tinggi dan bermotivasi untuk dibawa ke London dan mengalami sendiri mengalaman Sukan Olimpik London 2012. vavavaaaaaaaaaa

So kalau korang terpilih. Masa kat London nanti korang boleh share berita sukan kat sana melalui video, gambar dan catatan dalam blog. Aduhai saya betul-betul teringin nak pegi. Kalau takat update benda2 tu semua memang kepakaran saya kan. Hehehe. Bukan pakar sangat la. Tapi benda kesukaan saya lah mengeshare cerita yang saya suka kan :)

Jamie Oliver tolong cecite cecite sikit kat dorang cemana? :p


So untuk menang trip ke London masa Olympic Games macam ni ek:

Macam saya cakap tadi, korang kena buat satu video 30 saat dalam bahasa inggeris ye. Sila la bercakap omputeh dalam video tersebut. Sebab kalau cakap melayu orang Malaysia je paham. Abis tu canne nak pegi London kan. Neves plak kakjemah nak buat video spiking ni kan.





Dalam video tersebut korang boleh jadi kreatif cemana2 lah, cakap yang korang boleh cerita yang best2 pasal olimpik kat london nanti. Korang boleh buat yang terbaik lah.


Maka silalah berkeyakinan depan kamera, tunjukkan korang ada style tersendiri, korang ada unsur2 superspontan dalam diri kekekeke. Kiranya macam tu lah.

Kiranya kalau korang di pilih utk pegi London, apa yang korang plan nak buat. Begitu. Kalau penerangan saya ni korang masih rasa konfius. Sila klik SINI

Kat link tu button ENTER NOW. So bila dah ada video semua, korang submit kat situ ek. Tarikh akhir submit video adalah pada 29 April 2012. Tak lama dah.


Kakjemah hantar video tak?
Mesti!!!!! Saya nak pun pegi London uols. Tunggu ek nanti saya share video saya kat sini tau. Korang jangan gelakkan ahkak ek. Nanti akak sentap ahak ahak ahak


Maklumat lanjut dan contoh-contoh video korang boleh tengok kat link ni:

Caiyokkk!!!
Fightingg!!

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu






Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^