Follow Viruspadu

Tuesday, April 03, 2012

Panggil aku kiah

Tapi nama kau jemah kan :p

Itu novel yang saya baru beli jumaat lepas. Dan dah selesai baca dah sabtu lepas.

Cerita ni simple. Bahasa dia simple dan cara penyampaian agak unik sikit. Saya la rasa unik mungkin sbb dah lama tak membaca hehehe.

Jalan cerita biasa-biasa. Menceritakan pasal anak orang kaya suka hina-hina orang miskin. Pastu tetiba dia anak angkat. Pastu insaf. Pastu harta kena rampas la apa semua. Pastu dia berusaha dptkan balik harta arwah ayah dia.

Ok very the drama melayu kan. Masa baca pun dah tahu ending dia cemana. Tapi saya tetap baca sampai habis :p

Kalau korang nak beli n baca pun ok lah saya rasa. Berbaloi. Tak menghampakan.

Novel apa yang tengah in sekarang ek? Cecite cecite...




5 komen[s]:

Alida Ali said... [Reply to Comments]

Sy pun baru menceburi blk hobi membaca novel..cuba kak jemah cari Andai Itu Takdirnya...mmg meraung bila baca..itu sy la org lain baca tak tau la nangis ke tak..boleh tgk review2 novel yg sy baca rasa best kat sini...http://cutechubby82.blogspot.com/search/label/Novel

cik ain azahar... said... [Reply to Comments]

kak jemah cube bukak laman web kaki novel..novel bulan april sume superb2..:)

::cik asha:: said... [Reply to Comments]

tajuk novel sempoi giler "Panggil Aku Kiah"...kak VP minat baca novel jugak ye..huhu

Aziah said... [Reply to Comments]

Novel "Sebenarnya, Saya Isteri Dia" dan "Andai Itu Takdirnya"...memang daebak!! dua-dua novel nie...Andai Itu Takdirnya memang boleh buatkan orang menangis..sbb sy baru je nangis malam td baca novel tu..hahahahahaha...Sebenarnya, Saya Isteri Dia pula x de sedih2 tapi mmg best walaupun m/s dia hampir cecah 900...mmg meleleh air mata masa 1st time nak beli..tapi bila dah start baca..seronok!!!!

NadyaBubble said... [Reply to Comments]

Kiah oh Kiah ! Haha :D







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^