Follow Viruspadu

Tuesday, May 29, 2012

Aku Sudirman. Betul.

Amacam sama tak? Macam sudirman tak? Kekekeke... Ini yang paling senang saya nak tiru sebab dia pakai baju warna pink. I kan bias pink kekeke




Kalau nak tiru gaya sudirman kena tiru kreatip macam ni... ahak ahak ahak... Tengah feeling nyanyi lagu balik kampung hohoho balik kampung ni :p

Siapa tak kenal dengan Allahyarham Sudirman Hj Arshad?

Saya sendiri?

Saya sendiri sangat kagum. Sangat minat dengan beliau.

Kerana disebabkan beliau dan lagu beliau. Baru saya boleh ingat bila Malaysia merdeka ko tahu HAHAHA. Kakjeng ni memang fail bab-bab sejarah ni. So tiap kali orang tanya bila negara kita mereka je saya pun mula la nyanyi dalam hati... "tanggal 31 bulan 8 57 merdeka merdeka" HAHAHA... hebak tak? Sebab tu saya sayang Allahyarham Sudirman Hj Arshad. Lagu dia, lakonan dia semuanya ada motip. ada pengajaran.

lagi satu paling saya igt adalah filem kami tu kan. Sumpah sedih giler kan. Tengok doploh juta kali pun boleh nangis sedu sedan hingus2 bagai. Sedih giler kot.

Pastu, Allahyarham Sudirman Hj Arshad ni seorang yang kreatif dan suka mencuba sesuatu yang baru kan. Kalau nak cerita semua memang tak habis pasal Allahyarham Sudirman Hj Arshad.

Tadi saya try cari kat youtube pasal Allahyarham Sudirman Hj Arshad,



On March 19, 1989, a diminutive Malaysian singer rocked the prestigious Royal Albert Hall, London, with one of the most stirring performances of the evening, and walked away as Asia's Best Performer at the inaugural Asian Music Awards. Pitted against more famous and accomplished singers from the region, Sudirman Arshad endearingly and artistically rendered an originally-composed number and mesmerised his audience, just as he had always done from the age of 12. Multi-talented Sudirman was a lawyer, television host, writer, cartoonist, actor, entrepreneur, and became the only Asian singer to record an English single at London's Abbey Road Studios, and have it released in Britain and the US. In 1985, Sudirman drew a massive 100,000-crowd to his concert on one of Kuala Lumpur's busiest roads. Dubbed the Chow Kit Road concert, the feat has never been matched or replicated. But in July 1991, Sudirman suddenly collapsed during a concert, and seven months later, was dead. He was only 37. By then, Sudirman had won every major music and entertainment award in Malaysia, and the hearts of thousands of fans from Singapore to Tokyo, from New Zealand to Hawaii. Through interviews, photos and clips from Sudirman's performances, we bring you the compelling story of one of Malaysia's most prolific singers who lived, worked and died for his craft, his country and his fans.

Saya tengok dari part 1 sampai part 5. Sedihnya. tsk tsk tsk.

Korang kena tengok jugak okeh. Allahyarham Sudirman Hj Arshad memang terbahek.

Astro ada buat satu Konsert demi mengingati Allahyarham Sudirman Hj Arshad. Baguskan. Maka korang LIKE page ni dulu




dan bukak website ni sekali http://www.astro.com.my/akusudirman/


Jom join contest Aku Sudirman.

Korang kan peminat Allahyarham Sudirman Hj Arshad. Korang mesti terer bab-bab tiru Allahyarham Sudirman Hj Arshad kan. Sebab saya takde baju-baju macam tu. Saya perempuan cemana nak pakai macam sudirman ek. Ke saya tak kreatif sebenarnya hehehe. So saya paling boleh tiru macam ni je lah hehehe.

Saya yakin korang adelah sangat kreatif sampai tak terfikir dek akal kan. So apa kata tiru. Meh saya kopipes beberapa gambar Allahyarham Sudirman Hj Arshad untuk tatapan korang.

Pakai bendera jalur gemilang paling fofuler kan.

Yuk kita join yuk.
Apa hadiah?

1. Facebook contest prizes :-
10 orang pemenang akan dapat  1 beads headphone dan a pair of tiket Hoore Hoore

2) Blogger with most followers
a. 1 digital camera – Nikon 1V1 with 10 -30 mm lense kit
b. 1 Backstage pass during concert to meet with performing artist
c. 10x hoore hoore movie ticket


Korang meh la kita tiru Allahyarham Sudirman Hj Arshad

:)


Lokasi: kat Stadium bola sepak Cheras,
Kita pakai baju pink pink pink sama-sama nak?
Kalau nak masuk team saya kena la pakai baju pink. Senang dari jauh saya dah boleh nampak.
Cun cun???
Kita jumpa kat sana okey... boleh laga-laga hidung gitu *kalau perempuan* Kalau lelaki, laga-laga senyuman cukup!

Jangan lupa uolsss


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu






Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^