Sunday, May 06, 2012

Bunga Hari Ibu

Anoi demam hari ni

Start malam tadi, badan anoi dah suam-suam macam tu. Asik merengek je. Saya tidurkan anoi kat pangku saya. Anoi macam tido terjaga la. Macam ada benda yang tak kena. Pukul 4pagi anoi terjaga menangis2 lagi. Saya rasa badan dia panas. Terus saya ajak anoi mandi. Anoi agaknya sendiri tak tahan dengan suhu badan dia. Dia bangun dulu dari saya terus pegi bilik air nak mandi. Sedih pulak saya tengok dia. Menggigil2 badan dia, tapi dia still nak mandi. Lepas tu masa saya nak pakaikan baju dia baru saya perasan yang bibir anoi bengkak.

Rupanya gusi dia bengkak la. Alahai gusi bengkak adalah perkara yang paling sakit saya rasa. Sakit dan tak selesa. Sebab gusi saya yang belah dalam ni pun tengah bengkak. Tapi belah dalam takpe lagi kot. Anoi sakit belah depan tu. Adoii... konfem lagi sakit.

Mesti anoi dok menahan sakit dari siang.

Punca gusi dia sakit saya rasa sebab dia makan rambutan pagi tu. Saya tak pasti ada benda melekat kat gigi dia ke apa. Sbb sekarang mmg takleh sentuh langsung bibir dia yang bengkak tu. Terus dia nangis.

So pagi tadi en.Badang dah bawak gi klinik semua. Dan sekarang anoi tengah tido. Alahai siannya anak mama. Kalau esok anoi masih demam lagi terpaksa la mokcik EL. Habis tu nak buat canne lagi kan. Dah la sekarang saya dah rasa makin jauh dengan anak-anak. Dah tu semuanya apaknya yang uruskan. Memang dorang rapat giler dengan en.Badang la.


Semalam, Nisa dengan anoi tetiba mana ntah dia petik2 bunga ni. Sampai2 rumah terus bagi saya:

Mama... ini bunga untuk mama. Selamat hari ibu mama

Pandai amik hati mama nisa dan anoi ni tauuu... Tahu mama suka bunga. :)


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu
Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^