Follow Viruspadu

Wednesday, June 06, 2012

Anmum untuk Mum :)

Anmum untuk Mum Mum yang macam ni. Mum mum yang mengandung dan nak mengandung. Mum yang kat bawah ni belum mengandung lagi. Sedang berusaha untuk mengandung, :p Mari doakan agar mum kat bawah ini juga berjaya hehehe :p


Pernah dengar pasal Probio DR10?

Tak pernah?

Kedengaran macam saintifik sangat?

Masa belajar sains tingkatan 3 dulu pun tak pernah dengar nama canggih macam ni sekali?

HAHAHA jangan nak over sangat ek HAHAHA

Sebenarnya Anmum Materna™ kini terkandung dengan Probio DR10 yang mana ianya menyokong penyerapan nutrien yang optimum maksimum mum mum mum. Baguih dak? Baguih noooo...


Mohon korang kenalpasti cemana kotak Anmum Materna™ ye. Sila cam betul2. Pastu pegi pasaraya terus scanning mata. Hikhikhik. Tapi senang sangat cari Anmum ni rasanya. sekilas pandang dah nampak dah :p tapi sekilas pandang bahagian susu la ye, Kalau korang gi kilas pandang bahagian pakaian wanita memang sampai subuh la tak nampak eceh eceh eceh.

Bila kita mengandung, biasanya kita ada satu ikatan antara ibu dan anak kan, macam ala-ala special connection la. Apa yang kita dengar dan rasa, baby dalam perut pun boleh rasa yang sama. Sebab tu orang tua2 selalu cakap yang masa mengandung kena jaga kelakuan, jaga makan pakai sebab semua dah efek dah kat baby.

So masa mengandung mengambilan makanan yang berkhasiat, vitamin tambahan ni dapat membantu tumbesaran baby kita. Tapi adakah kita pernah terfikir yang kita dapat khasiat yang secukupnya untuk baby kita? Kalau sistem penghadaman yang tak berapa bagus maka kita x dpt semua khasiat yang diperlukan. Sebab tu la kita perlukan sistem penghadaman yang sempurna untuk menyokong penyerapan khasiat yang sempurna.

Sebab tu la korang dan saya kena minum susu Anmum Materna™ yang baru ni ada Probio DR10 dan Prebiotic sebab ia dapat membantu sistem penghadaman ibu ibu untuk menyerap semua khasiat yang diperlukan. Anmum Materna™ kan pilihan susu pre-natal terbaik dan paling dipercayai oleh ibu-ibu di Malaysia.

Probiotic
• Probiotic are good bacteria which can provide us with digestive system benefits.
• A good digestive system supports optimal nutrient absorption.
• Probio DR10™ is a type of probiotic originated from yoghurt.

Prebiotic
• Prebiotic provide “food” for Probiotics (the good bacteria), which then supports their growth.
• Prebiotic like Inulin in Anmum Materna originated from plant is also a source of dietary fibre.
Saya tak berapas pandai nak terangkan pasal Probiotic dengan Prebiotic. Jadi saya kopipes artikel tu untuk tatapan ibu-ibu. Antara ilmu yang korang kena tahu :p

Untuk Ibu Mengandung
Minum 2 gelas sehari yang mana ia provide nutrient penting untuk menyokong perkembangan baby dan kesihatan ibu juga :p

Untuk ibu yang nak mengandung
Juga minum susu 2 gelas sehari untuk prepare badan korang untuk mengandung.

 Kesimpulan kalau mengandung dan nak mengandung sebaiknya minum susu Anmum Materna™
 Baik untuk ibu. Baik untuk baby dalam perut.



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

- dieyana - said... [Reply to Comments]

tgh minum anmum la ni..beli kotak kecik, tak abis2 lagi..aduyai, susah benar nk telan susu ni...paksa je..tutup idung, tahan napas...phewphew... -___-







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^