Follow Viruspadu

Friday, August 17, 2012

Bersama, Sesuatu Yang Hebat Boleh Tercipta

Dah pernah tengok video youtube ni?

Saya sambil tengok sambil tersenyum-senyum.

Sebab suka betul tengok budak-budak tu. Bijak sangat. Terbayang nisa dengan anoi hehe. Lepas tengok video ni saya teringat plak hari tu, kitorang (saya, badang, nisa dan anoi) tengah tengok tv kat ruang makan. Sambil pasang aircond. Duduk kat sofa biru. Siap bentang tilam. Pastu Badang cakap:

"sejuk la badan papa ni"

Saya dah automatik nak bangun perlahankan aircond. Lepas tu nisa terus cakap

"Biar kakak peluk papa, jom anoi peluk papa, supaya papa tak sejuk"

Holloh holloh holloh so sweet. Papa bagi ayat tersirat ke mama yang lampi (lambat pickup) ni hehehe.

Ini yang di katakan sell-sell otak berhubung. Dia boleh kaitkan bila berpelukan badan akan jadi hangat. Sebab mama dan papa selalu peluk dia. Dan dia merasakan perasaan itu. #mataberkaca

Untunglah minum Anmum Essential hehe, sebab dia ada formula baru.


Kebanyakan kita as a ibu bapa sedar yang DHA adalah baik untuk perkembangan otak. Tapi DHA saje tak cukup. Maka kanak-kanak juga perlukan Gangliosides untuk sell otak berhubung. Korang tahu kan Anmum Essential ada formula baru yang ada lebih DHA dan Gangliosides. DHA ni fungsinya membantu membina sel dalam otak dan memerlukan Gangliosides untuk sell otak berhubung. Maknanya lebih banyak sell-sell otak berhubung, makin cepat kanak2 belajar. Klik www.anmum.com untuk keterangan lanjut.

Susu ini kiranya membantu anak-anak la. Yang penting ibu bapa jangan la kongkong anak, ini tak boleh, itu tak boleh. Atlis bagi kebebasan untuk anak mencuba sesuatu yang baru. Kadang-kadang kita kena biarkan dia jatuh dan terluka supaya dia tahu ini kehidupan.

Masa untuk Anmum Essential :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

3 komen[s]:

ummuhanis said... [Reply to Comments]

so switnye bdk bdk itu.

Irfa said... [Reply to Comments]

hai vp :)
saya yang tegur awak kat kedai Bata Seremban 2 semalam tu

selamat hari raya ye

Cho Zila said... [Reply to Comments]

memang anak2 tidak boleh dikongkong.. akakpun suka susuni masa mengandung.. anakpun minum susuni masa kecik.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^