Follow Viruspadu

Thursday, August 30, 2012

Comfort itu Selesa

Saya mementingkan keselesaan. Sangat! Hehehe. Sebab tu kalau ramai nau orang beratur kat cafe masa zaman unibesiti dulu. Saya rela tak makan sebab malas beratur. Eh itu kategori selesa ke malas sebenarnya ek? HAHAHA. Agak gegirl keliru di situ kan.

Korang suka tak benda yang gebu-gebu?
Saya suka sangat! Sebab tu kat bilik office saya ada kambing biri-biri yang comel ini. Dia lembut sangat. Kadang saya buat jadi pelapik tangan kat keyboard. Sebab korang tetahu je la bila keje pun bidang IT kan. Memang hadap komputer je la pagi petang siang malam. Makanya tangan selalu la jem hehe. Macam orangnya JEM sokmo. So bila ada kambing biri-biri yang gebus ini. Saya suka sangat. Saya suka kelembutan dia.



Sama jugak macam tuala or baju or apa-apa pakaian la. Suka kalau nak pakai bau dulu lepas tu sapu2 kat muka. Nak rasa lembut2 dia. HEHEHE. Macam kucing :p

Suka yang lembut-lembut la.

Pulak lagi kalau anak-anak kan. Kadang kulit sensitif.  

Saya pernah dulu tau. Kan hantar tuala budak setiap hari isnin kan kat rumah pengasuh. Petang masa nak jemput anak lepas tu penjaga cakap tuala ni keras sangat. Masa tu memang cuci tuala dengan sabun semata je. Lepas jemur, then kering. Memang mendapatkan tuala keras macam kayu kan hehe. Nak lap badan budak pun boleh bergaris la adoiyainyepunnnnnnnnnn. Sabo je la mokcik.


Korang tahu tak pasal Comfort Ultra Pure. Benda ni adalah pelembut fabric. Ke korang cuci baju pakai sabun pencuci baju semata? Kalau korang pakai sabun semata memang akan dapat pengalaman yang sama semacam saya jugak la. Kain keras pastu pakai macam robocop kekeke. Cea cea takde la sampai macam robocop. Over gambaran kau jeng. So ada kan kan kan. Jangan tipuuuu tauuu hehe.

Putih dan Suci :)

Kalau korang kulit sensitif memang sangat direkemen untuk gunakan pelembut Comfort Ultra Pure ni
Korang tahu tak acane nak pakai pelembut?. Lepas korang cuci baju tu. Lepas tu baru letak pelembut Comfort Ultra Pure. Ada orang suka bilas. Ada yang terus rendam dengan Comfort Ultra Pure je pastu terus spin. Pastu terus jemur. Bila dah kering. Wallaaaaaaaaaaaaaaaaa. Terbahekkk.

Bagusnya Comfort Ultra Pure elok untuk baby la. Kalau korang nak bersalin dah. Atau tengah mengandung atau ada baby kecik. Atau jugak memang kulit korang umpama kulit baby gitu awwww. Memang disarankan sesangat la korang pakai Comfort Ultra Pure ni. Sebab dia ala-ala merawat kulit dengan lembut gitewww. Ewah. Keselesaaan Comfort Ultra Pure memang dah diuji dan diiktiraf oleh British Skin Foundation. Kelasssssssss gituk nyah!

Korang ada pengalaman yang sama macam ni. Bila kita nak lipat kain anak-anak suka baring atas timbunan pakaian sebab best. Maunya tak best. Lembut dan wangi ok. Wangi dia tahan lama tau. Betul.

Comfort Ultra Pure ni adalah Pure Softness, makna kata dia ada formula khas untuk membantu menghalang fabric daripada menjadi kusut, kasar dan menggatalan kulit. Kalau keras semacam memang nak lap badan pun tak syiok kan. Kita yang dewasa ni pun boleh bercalar badan. Inikan pulak baby.

Memang saya rasa kalau mak mak ada baby kecik. Elok buat stok la Comfort Ultra Pure ni kat rumah. Siyes!!!

Bukan je tu, Comfort Ultra Pure jugak dah diuji pada kulit yang paling sensitif. Sangat Pure Touch :)


Salah satu kenapa saya suka pakai pelembut adalah dia buatkan baju jadi wangi kan. Korang perasan tak perangai supermak-supermak bila angkat kain di jemuran pastu nak lipat kain pastu suka cium baju hehehe. Saje nak test bau wangi kan. Macam dah jadi tabiat. So kalau pakai Comfort Ultra Pure memang la Pure Frangrance. Wangi memang terbaik pun diuji kat kulit2 yang sensitif. Adekah bau dia akan mengganggu hidung ke tak gitu


Salah satu contoh suka bau kain sendiri sebab wangi hehe
Tabiat
Tabiat
Tebiat
HEHEHEHE

“Wrap your precious one with the softness of Comfort Ultra Pure"


Takmo keras-keras lagi
Takmo pakai baju macam robocop lagi
Takmo mencederakan kulit dengan tuala keras lagi

HEHEHE.

Dah ada Comfort Ultra Pure kan... Lepas ni kulit pun dah macam kulit baby. Ehem

Untuk maklumat lanjut, check out https://www.facebook.com/ComfortMalaysia

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

Nurul Akmal said... [Reply to Comments]

Tengok pun macam selesa sangat.. Hehehe, Virus Padu pun penuh dengan kelembutan.. :)

Puteri Satu said... [Reply to Comments]

akak baca entry kat blog ceera.. balik tu akak terus beli... memang wangi n lembut baju budak2.. baju akak pun sekali akak letak....hik hik







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^