Follow Viruspadu

Thursday, September 06, 2012

Restoran Dnyonya, Phnom Penh

Setelah beberapa hari ni makan hati berulamkan jantung kekeke
Makan sayur dan buah-buahan dan roti dan sushi dan... eh macam banyak je :p

Tapi lama-lama saya syak macam hotel saya ni halal kot.
Sebab tengok orang lain makan macam biasa je
Apsal kakjem je macam takut-takut je ni HAHAHAHA
Takpe, anggap aje ini diet di bulan syawal kan
Pemikiran kena la sentiasa positif.

Malam semalam kitorang diskas2 lepas meeting nak pegi makan sama-sama
Kitorang semua ada 9 orang. Dari DagangNet, MITI, MOF, Kastam dengan MAMPU.
Kitorang nak pegi kat Restoran DNyonya. Halal. :)
Kalau dengan Hotel Sunway ni dekat je. Kalau jalan kaki 5 minit je. Naik kereta pun  minit jugak. Sama :p

Berkumpul kat lobi kul 8 malam. Kitorang patutnya ada 10 orang. Tapi sorang MIA. Mana ntah beliau pegi. Tahu2 hilang je. Takkan beliau ada cawangan kat cambodia ni hahahaha.

Nak naik teksi. 

Cantik jugak restoran dnyonya ni :)


Kalau korang datang sini. Boleh call atuk ni (nama glamer beliau). Maybe boleh buat tempahan ke apa. Saya tak sembang dengan atuk ni. Saya cuma senyum2 je. Bos saya la sembang hehehe. Kakjem kan femalu uolssssss

Weolsssssssss. Tapi masa ni ada lagi yang belum sampai

Saya order teh tarik ok. Kemain lagi kan

Saya memang rekemen korang yang datang sini makan kat restoran ni. Sebabnya memang sedap meletop2 kari kepala ikan dia.

Kawan saya makan asik puji je

Dia geram betul sbb sedap, terus dia order roti canai sbb nak makan dengan kari ni hahahaha.

Ini atuk. kacak boleh tahan ehem ehem. 

Butter Prawn

Ayam masak mende ntah

Tu dia roti canai. Kawan saya cakap lembut roti dia. Saya takde la makan lagi. Perut dah penuh giler dah

licin

Kitorang order banyak giler sebenarnya
tapi dah tak sempat nak snap gambar dah
ada kangkung belacan
ada togeh
ada rojak buah
ada ayam masak telur masin ke apa ntah

mcm2 dorang order.

kat sini duit dia riel. 100 riel ke atas gitu
tapi kebanyakannya pakai USD.

Saya tanya sam onn kenapa pakai USD tak pakai riel. Dia kata senang nak kira hahaha
1usd = 4100 riel kalau tak silap saya.

ok tu je :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

Mia Kassim said... [Reply to Comments]

semua pun sedap.....

outbound malang outbounddimalang.com said... [Reply to Comments]

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^