Follow Viruspadu

Thursday, November 08, 2012

Drypers Sungguh Ceria Adventures Comic


Phewwwwww.

Saya memang peminat comic.

Uols pun tahu kot saya masuk dalam rancangan Safiyya tv9 dulu pun dalam segment hobi mengumpul comic kan. Cuma sekarang je la masa nak menghobi tu tak berapa nak ada. Anak kecik kan banyak benda nak kena setel. Oh saya rindu comic-comic saya. Rindu nak santai2 macam dulu. Baca dengan tenang sekali. :) Sambil minum teh o panas.

Korang tahu ke idak yang Drypers ada buat  Drypers Sungguh Ceria Adventures Comic
 

Dah lepas dah. Siapa ada hantar gambar? TAHNIAH kalau korang dah hantar gambar.
 Konfem kiut giler anak korang :p

Kenapa? 
Korang terlepas ke?
Ala shiannya. Ada je banner Drypers Sungguh Ceria Adventures Comic ni pup pap pup pap kat belog ahkakjem ni tau ritu. Takpe takpe. Kalau tak sempat yang tu. Ada lagi yang lain :)

Rentetan daripada Drypers Sungguh Ceria Adventures Comic yang mana ibu bapa menghantar gambar anak-anaknya untuk Adventures Comic :) .  Maka Comic baru akan dilancarkan pada Senin 5 November ini fiwittttttttttttttttttt sampai la 30 November 2012 kat Drypers Malaysia Facebook page at www.facebook.com/drypersmy. Jangan malu-malu, pegi klik sekarang :) dan bacaaaaaaaa

Makaaaaaaaaaaaaaaa

Untuk menge-join Drypers Sungguh Ceria Adventures Comic ini, korang hendaklah menSubmit ending kepada cerita comic itu dengan cara menghantar komen dekat komen box gambar komek tersebut. 

Paham ke idok?

Saya ulang ek

Korang tengok gambar tu, pastu fikir nak endingkan cemana. Kakjem konfem nak join sebab bab2 mcm ni ahkak sukeeeeeeeeee. 

Komen ending korang tu tak boleh melebihi 300 patah perkataan dannnnn juga mesti diSubmit sebelum 8.00pm waktu Malaysia ye pada hari yang sama comic itu di released. Jangan nak feeling time California pulak ye HAHA.

Komen yang terpilih akan dipilih berdasarkan kreativiti dan bersesuaian dengan jalan cerita.

Yang paling best adelah, complimentary set Drypers akan diberi kepada peserta komen yang terpilih. Woottttttttttt wooottttttttttttttt. Untunglah 

Ok ini contoh comic yang publish pada 5 November 2012


Mempersembahkan Drypers Sungguh Ceria Adventures, komik buatan bayi pertama di Malaysia! Tahniah kepada Olivia Ong, Ammar Jazmi dan Isma Arsyad kerana dipilh sebagai bintang komik pertama kami! Saksikanlah aksi mereka dalam komik minggu ini, Supa Baby Style!

1) Bantu kami mencipta penghabisan komik ini! Jika anda mempunyai idea yang menarik, poskan di ruang "Comment" di bawah sebelum pukul 8 malam hari ini; kami akan menjadikan yang terbaik sebagai penghabisan komik minggu ini!

2) Kami masih mencari bintang komik, jadi teruskan menghantar foto si manja anda dengan Nama Penuh Anda, No. Tel dan Alamat serta Nama & Umur Bayi Anda ke facebook@drypersmalaysia.com dalam emel berjudul "Baby Photo Recruitment" sebelum 7 November, 11:55pm.

Teruskanlah berceria!


Dan contoh komen di facebook. Senangkan.


Oleh yang demikian, marilah menyeStanby mengarang komen terbaik supaya kita dapat set Drypers hehehe.


Siyes daku tak sabar. 




Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

Sharidawati Shahrudin said... [Reply to Comments]

nak masuk contest niiiiiii hihi







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^