Saturday, December 01, 2012

Livia iSofa Can Be Anywhere

Saya adelah perempuan jenis pensuka penkasut tinggi. HAHAHA penah jumpa ayat macam tu? Penkasut Tinggi. Dan saya juga adelah penjenis yang duduk atau berdiri suka pensilang-silang kaki. Saya pun tak tahu sejak bila saya suka membuat tabiat tu. Tapi itu lah dia saya. Itu lah dia kakjemah korang :p

Gigih pegi shopping pun pakai kasut tinggi
Pegi Genting Highland dengan anak-anak pun pakai kasut tinggi

Well. Nak buat macam mana. Dah itu suka ku.

Tapi korang tahu la apa kesan kalau pakai kasut tinggi lama-lama? Tahu ke idak?

Kaki sakit
Belakang sakit
Badan sakit

Yelah nak balancekan badan yang berat ni kan.

Kalau bekerja pulak dah tentu lebih 8 jam sehari berkasut tinggi. Ok boleh bayangkan macam mana.

Selalu bayangkan kalaulah ada insan yang sudi urutkan badan saya setiap hari setiap malam. Alangkah indahnya dunia ini. Em Ai rait? Urut sampai tertido.Wah heaven giler kan.

Tahukah korang yang Takasima dah launchekan Kerusi urut paling stailo abad ini Livia iSofa nama dia.

Nampak tak kakjem macam nak tertido diurut belai Takasima Livia iSofa ini. Me loike. Abaikan pipi saya itu ye. Pipi seperti dibajai dengan ibu roti hahaha.

Ok ini adelah keluarga pink kakjemah yang sangat ingin bawa pulang Takasima Livia iSofa . Bestnya kalau Takasima Livia iSofa warna merah ada kat ruang tengok tv. Balik kerja je terus boleh manja-manjakan diri. Udah la saya hari-hari berulang dari seremban ke jalan duta. Naik bas pulak tu. Badan memang sengal toksah cakap la. Oh! I want Takasima Livia iSofa. Pleaseeeeeeeeeeee... I want  Takasima Livia iSofa.

Kalau la Takasima Livia iSofa ada warna pink kan beshhhhhhhhhh. Mesti mecing dengan kitorang lalalala

Ini adelah saya masa mengetest Takasima Livia iSofa masa launching kat Sunway piramid 17 Nov yang lalu. Dan senang mendapat penerangan daripada staff Takasima Livia iSofa. Senang je pakai dia. Duduk dan tekan. Ada remote control kat tepi kerusi ni.

Nisa sampai taknak bangun. Lagi over uols.




 

Ada 4 warna yang boleh di pilih

1. Harmony purple
2. Opportunity Brown
3. Health Yellow
4. Wealth Red

Disebabkan takde pink. Harus la kalau saya nak warna merah hew hew hew


Reka bentuk dia cantik kan. Tak nampak macam kerusi urut la kan. Kalau orang datang rumah pun mesti tak tahu ini kerusi urut. Nampak macam kerusi biasa-biasa yang cantik dekat ruang tamu

Takasima Livia iSofa ni best sebab dia boleh lipat-lipat. Boleh ejas backrest dia. So space saving la kan.

Saiz dia kalau saya tak silap adelah 950mm tinggi dan 750mm lebar.

Ada 20 airbags buatkan kita selesa bila duduk. Ultra silent, ada energy saver lagi. Best :)

Lagi waranty dia setahun dan maintenance dia adelah free selama 18 tahun OMG!!!!!!



Kelebihan Takasima Livia iSofa

1. Pelvic Correction Exercise
2. Relaxation
3. Buttocks Firming &Waist Trimming
4. Body Sculping
5. Ergonomic
6. Stretching Exercises
7. Lifestyle Furniture

Kalau korang ada masalah sakit belakang ke, bloated body ke hehehe, stress kat  tempat kerja (mcm saya) ke, atauuuuuuuuuuuuuuuu memang nak cari kerusi baru hhehehe. Memang la sesuai sangat beli Takasima Livia iSofa ni.


Macam mana dengan korang punya daily lifestyle yang boleh mentidakbalancekan pelvic korang?
Tahukah apa punca yang boleh mentidakbalancekan pelvic?

1. bila korang pakai kasut tinggi
2. cara korang berdiri (standing posture)
3. cara korang duduk yang suka bersilang-silang kaki
4. mengangkut Heavy beg / handbag kat lengan tu hari-hari
5. Persekitaran tempat kerja
6. Sukan kegemaran

Takasima Livia iSofa  ada beberapa features yang boleh mengkaver semua masalah kat atas tu :p

1. Pelvic Corrective Exercise
pelvic kita memainkan peranan yang paling penting terhadap posture badan manusia kerana kedudukannya memberi kesan secara langsung terhadap pergerakan kaki dan spain serta fungsi keduanya. Dengan adanya Takasima Livia iSofa Pelvic Corrective Exercise kedua-kedua beg udara yang terletak di kiri dan kanan akan membetulkan keadaan pelvic.

2. Buttocks Firming & Waist Trimming
Duduk yang terlalu lama akan menyebabkan buttock aka pinggul kita menjadi kurang firmkan. Dengan adanya beg udara di kiri dan kanan akan menyebabkan buttock dan pinggang anda akan menjadikan firm dan ramping dalam masa yang sama. Yeay!

3. Stretching Exercises
Kalau korang rasa bosan dan stress kat tempat kerja ataupun kehidupan koranglah :(. So ini boleh merehatkan badan dan membolehkan kedua2 airbag menekan pelvic secara bergilir2 dengan beg udara di bahagian belakang. Ini dapat mengurangkan stress dan merehatkan tulang belakang.

Wah best best. Siyes saya nak :p

 Special invited guest Chui Ling dan Owen Yap to share their experience on having and using Livia iSofa.


Ini dia, Chui Ling Duta :)


Ini Duta lantik sendiri hehehe. Iza dan saya. Iza... bila masakah yang kamu tak comel iza? hehehe
 





Kalaulah saya ada satu Takasima Livia iSofa kat rumah :)

Kalau korang berminat boleh la ke www.takasimafitness.com atau LIKE facebook.com/takasimafitness atau nak call customer careline ke 1300884444 untuk soalan dan jawapan segera.

Kalau tak silap saya, harga promosi sekarang adalah RM1800, harga asal adelah RM3k. Korang boleh call or pergi terus ke Takasima untuk test Takasima Livia iSofa ni. Best tau. Memang betul2 rileks. Kalau korang nak kena tempah dulu tau. Benda bagus memang kena tunggu sbb ramai orang nak :p





Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

8 komen[s]:

Adams Ayens said... [Reply to Comments]

beshhkan sofa tuu...
cantik pun iyeee...
awak mai kongsi kite nk cadangkan awak 1 produk...sangat besh...bg no pon awak bole..nama saya safura

viruspadu said... [Reply to Comments]

Adams Ayens
awak emel saya ye kat viruspadu@yahoo.com

zino said... [Reply to Comments]

lawa nya krusi tu... dah beli ke? bawak balik hari2 boleh urut..

QasehnyaRania said... [Reply to Comments]

salam kenal..
golek2 sampai sini dari blog mekchu :D

jemput singgah sini kak jemah :D

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/risiko-kasut-tinggi-uols-suka-pakai-ke.html

Saifullizan Zainal Abidin said... [Reply to Comments]

Mmg best sofa ni. Saya pun dah beli satu. Hari2 setiap kali balik dr kerja mmg livia isofa la saya cari. Hilang lenguh2 seluruh bdn.

Saifullizan Zainal Abidin said... [Reply to Comments]

Mmg best sofa ni. Saya pun dah beli satu. Hari2 setiap kali balik dr kerja mmg livia isofa la saya cari. Hilang lenguh2 seluruh bdn.

chibi maruko said... [Reply to Comments]

Best sofa ni...bole hlangkn lenguh2 bdan..

Syazni Afiza said... [Reply to Comments]

Sape2 nk beli 2nd hand kerusi ni? Emel sy ye syazni_afiza@yahoo.com.
Hrga sgt murah

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^