Friday, January 11, 2013

Biasa

Biasa 1

Yeay!

Saya baru dapat sebijik laptop baru dan sebijik pc high-end. Ko mampu dapat 2 sekaligus. Mampu! HAHAHAHA hanya orang2 kesayangan je dalam layanan mcm ni okehhhhhh. eksennya makjemah teww. Mencik I tau :p  Bukan saya beli sendiri. OK ini pejabat punya la ye.. hoyeah! lepas ni baru la semangat sikit nak buat keje yang belambak-lambak ni.

Ntah la jaman bila saya punya permohonan transfer nak diluluskan ni hekkkk. Tu la susah jadi "comel" sangat ni. Sukar dilepaskan HAHAHA. Dush!

Disebabkan laptop adelah baru, saya pun gigih membeli headfon hello kiti yang baru. Padahal yang lama ada je. Biasalah perempuan :p

Biasa 2

Saya tak tahu orang lain.
Tapi saya rasa sepatutnya sama je kita ni semua kan
Sebab tiap kali balik je mesti fikir nak makan apa kan
So tiap petang saya mesti diskas dengan badang nak makan apa.
Kalau nak makan tu nak masak ke beli
Kalau nak beli, nak tapau ke makan sana
Kalau nak masak, nak masak apa
Satu benda yang nampak remeh tapi leceh
Kadang boleh buat sentap hihihi

Kadang kalau kita tanya, dan dapat jawapan "apa-apa je" paling tak suka hihi. Tapi paling suka jawap "apa-apa je" :p

Kadang berebut nak tanya dulu, sebab taknak jawab
Korang faham tak?
Kalau badang tanya dulu, "ma nak makan apa?" maknanya saya la kena fikir HAHA
So selalu nak tanya dulu "abang nak makan apa?" so biar badang yang fikir
Dasar pemalas kan. Fikir nak makan apa pun boleh nak bertolak2 siapa kena fikir

Ini perbincangan biasa kitorang masa saya dalam bas hihihihi. Nasib saya tanya dulu "nk masak apa?"... Tapi bila badang jawab, cadangan dia taknak terima pulak tu. HAHA. Heiii la perempuan. Eh bukan tak terima cadangan. Tapi ini la nama dia perbincangan. Mencadang dan menerima cadangan.
"tp papa masak"
HAHAHAHa sengal punya bini :p

Panjang lagi la. Last2 nak masak ayam masak merah je. Sebab teringat mertua saya masak ayam masak merah kemain sedap lagi. Dah lama tak makan.

Last2 saya la yang masak, saje sakat badang je. Sebab badang hantar nisa pegi mengaji. Makan nasi sambil tengok runningman. Almaklumlah TV anoi dah tawan. Cite katun dia je. Omak eh tgk aje la netbuk hek. Haiyooo bila la nak ganti tv yang kena curi tu ek.
Kacang dimasak bersama oleh nisa dan anoi dan mama. Terima kasih anak-anak sebab selalu tolong mama.

Adakah korang jugak sama macam ni?

Biasa 3

Semalam, pagi macam biasa badang hantar saya ke terminal one. Biasalahkan nak naik bas.

So lepas salam salam kish kish semua ehem manjanya iaaaa. Terus la saya naik bas dan duduk
Kemudian. Saya pun mengecek beg saya sebab nak tgk fon
Tiba-tiba jantung saya berdegup kencang sebab saya tak jumpa cari fon saya
Saya pun panik :p

Sempat saya fikir, kalau tak bawak jadi apa?

Oh kenot one u know. Veri kenot tak bawak fon. Bahayassssss.

Terus turun bas. Cari public fon. Call badang

Call - Voice Mail
Call - Voice Mail
Call - Voice Mail
saya ingat fon dia silent, so call fon saya pulak
Call no fon saya plak pun x angkat

Saya syak, badang x sampai rumah lagi

Call - Voice Mail
Call - Voice Mail
Call - Voice Mail
Call no fon saya plak pun x angkat
Call - Voice Mail
Call - Voice Mail
Call - Voice Mail
Call no fon saya plak pun x angkat

Call no fon saya
Call no fon saya
Call no fon saya

tiba-tiba saya rasa beg saya mcm bergegar.
Ahhhh shiiitooooooooooooooo
FON MEMANG ADA DALAM HENBEG!!!!!!!!!!!!!

AHHH bengangnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bas dah blah pulak tu

Waaaaaaaaaaa menangis ko tahu tak mcm ni.

Ini nak bengang ni nak marah siapa ni?

Dalam 15 minit macam tu, baru badang jawab fon sebab dia baru sampai rumah.

pastu ceritalah kisah tragis tadi kat badang.
"papa la salah kenapa papa x angkat fon tadi"
HAHAHAHA giler. nak jugak salahkan orang lain HAHAHA
Badang gelak je. tahu dah perangai bini dia mcm mana
Paling kesian badang la. Baru sampai rumah, kena keluar balik ke terminal one sebab kena jemput saya :p

"papa, jangan la lambat papa"
"iye ma, papa baru nak reverse kereta ni"
"papa, cepat2 la tau"
"iye mama, sabar ye"
"papa, jgn lambat tau, nanti ada orang culik ma macam mana?"

HAHAHA tak pasal2 ada orang nak culik... sengal!

"iye ma, mcm mana la papa nak cepat kalau tangan papa sebelah pegang fon ni"

hihihih... :p

Dan terpaksa la saya drive semalam. Dengan jalan jem giler mcm nak giler saya drive. Apsal sejak tahun baru ni jalan jem lain macam ek? Siapa tahu pesal?

Sampai je ofis dengan perasaan "giler" hehehe. Nasib la ofismate belikan sarapan :) ... Terima kasih awak :p . Pandai kawan-kawan saya jaga perut mak jemah kan. Tahu je kalau mak jemah lapar nanti dia amukan hihihi


Biasa 4

Kelmarin kawan saya yang saya gelarkan dia sebagai stoberi hihihi. Ajak saya makan kat meatwork. Kebetulan semorang tak bawak kereta tapi ada hati nak makan kat meatwork. Lalu dia cadangkan kita ramai-ramai joging ke solaris HAHAHA. Giler.

Kebetulan saya terbawak kereta sebab "iphone4ssssssss tertinggal kat rumah" pfttttttttttttt. 

So plan pun on ler. Kitorang pegi 4 orang, makjemah, abang zack, adib dan stoberi hihi. Amboi nama kemain, semua stok samaran je


 Adib dan makjemah mekar seperti ros itu hihi


Amacam sedap ke tak?
hihi


Ok dah tu je :)




Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

6 komen[s]:

Miss Moon said... [Reply to Comments]

Untung nko Mah sebab ada 2 anak dara yg rajin tlg mama dia kat dapo

Mah ....ai pun slalu tanya soklan tew ...nak makan apa ek . Kadang otak pun dah tepu tak tahu dah nak makan apa ...vleyyyyyyy

IndaMarya said... [Reply to Comments]

dah jadi mcm drama bersiri la pulak.But I like he he.

nisa_perasan_cun said... [Reply to Comments]

tang cri hp dlm beg tu kelakar..akk kne bli beg partion tu lah..b4 ni nisa mcm akk lah..skarang da ade beg partion yg byk sgt partion so time cri hp pg2 buta dlm bas xde lah gelabah.hikhik..

Love Razila said... [Reply to Comments]

ada kebiasaan kite yg tersama bab makan. hehehhe =)

aSmiDar said... [Reply to Comments]

Besla ade ank2 dara neh...huhu

Zakiyah Zainon said... [Reply to Comments]

adib tu macam saya kenal saja. Tak salah sama sekolah kot dulu dengan dia..SMJ. Cer tanya tengok.

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^