Follow Viruspadu

Wednesday, March 13, 2013

Aidijuma :)

Semalam saya ada plan macam nak amik cuti. Plan aje la. Sebab nak hantar mak, abang saya - ode, makcik intan dengan maklong kat KLIA. Dorang nak pergi umrah. Memula mak pegi, tapi kesihatan mak tak mengizinkan, makanya ode gantikan emak.

Berkumpul kat KLIA jam 7 pagi katanya. Flitenya kul 11 gitu kot.

Maka sesuai amik cuti je kan. Lagi pun kalau cuti, lepas tu kita boleh buat lawatan kat shopping compleks wkwkwkwkwkw. Lawatan sambil belajar takpe ahak ahak ahak.

Hari senin tu tak sempat saya nak apply cuti uols. Sekali kena panggil masuk meeting kan. Pastu kena masuk VC. Ah stressssssssss mokcik. Kesian Badang la sebab dah plan nak cuti sesama dah. Dah plan best2 dah. Maafkan isterimu yang bekerja dalam bidang internationallleeeeeeeeeee ini HAHHAHA ini semua phoyoooooooooo.

Memula Badang cakap, keluar rumah kul 6.30 pagi. So sedang2 elok la sampai KLIA kan. Dia kejut bangun, semua perempuan dalam rumah macam batu tak bangun-bangun hihihihi. "papa... lagi 5 minit ek" "papa... boleh tak ma bangun lambat macam papa jugak" HAHAHA... Ate... kul 6.30 baru bangun kesahnya. Kul 7 baru keluar rumah. Apa nak jadi dengan kakjeng ni :p Anak2 lagi la. Tak mandi2 tu terus dukung masuk dalam kereta. Lagi haru :p

Sesampai di KLIA. Sesi bergambar adelah sesangat la wajibnya

Kitorang :p Kakjeng over nampaknya

HAHAHAHA ode dari kecik2 suka amik gambar macam tu HAHAHA

Ini pestaim ode pergi jauh dan lama. Sedey. Ieda la paling sedih kot. Sebab tak pernah berenggang dengan ode. Uwaaaaaaaaaaa tangisan.

Adik beradik kena gedik dengan ode. Ini wajib



Akak dengan Kaklang ni memang besfren

Holloh holloh holloh sweetnya ieda ngan ode ni :p


Nak jugak interprem kakjeng tu

Adik beradik perempuan. Ieda, akak, kaklang saya dan kakcik. ceera, sepet ngan nini tak dapat join sekali

Dengan abang kesayangan ehem

#OOTD
Nisa yang snapkan
 Sut ni beli kat Bangkok. Beli satu set. Saya tak tempah tapi beli siap je.
Saiz universal macam saya ni takyah la tempah-tempah HAHAHA belagaknya ayat dia HAHAHA
Kalau model antarabangsa boleh pakai, saya pun boleh la. #pitam

Lagi murah kalau beli siap kan daripada tempah-tempah. Cea padahal nak jimat duit :p

Saya lepak tak lama la kat KLIA sebab lepas tu nak bekejaran ke office pulak. Meeting start kul 11 wei. Lepas Badang tapaukan mekdi sarapan dalam kereta. Kitorang pun chaloh la.

BABAI ODE...
Hati2 kat sana ye ode.
Selamat pegi Selamat balik
Selamat beribadat :)

Saya sampai office jam 10 gitu kot.
Terus macam peluru pepandu trut turuuuututututututttttt siapkan kerja.

Semua berjalan lancar. Alhamdulilah.
Terima kasih Allah sentiasa permudahkan jalan saya.
Sentiasa murahkan rezeki saya. Amin.

"petang ni papa jemput ma kan"
"a ah"
"kita gi ikia nak tak, makan meatball"
"kita makan bulgogi nak?"
"bulgogi kat ecurvekan, boleh la ma singgah the curve nak beli tudung aidijuma"

YEAYYYYYYYYYYYYY

Akhirnya uolssssssss. Kat Bandung hari tu saya ada jugak tercari-cari tudung roman gaya aidijuma ni. Tapi nan adooooooo. 4 hari berturut kat pasar baru tu. Bawal yang di cari tak jumpa. Mencik tau. Saya sengaja taknak beli online sbb nak rasa dengan tangan dulu. Best ke idok semua.
Tu dia aihhh... 6 heli mokcik beli semalam. Puas hati haku.
Semua cantik-cantik kan.
Saya beli mana yang juma tu pakai dalam gambar HAHA
Asal dia pakai je terus nampak cantik
Tu la dia, kalau orang cantik pakai apa pun cantikkan.

Oh saya dah tukar kasut masa ni :p

Harga bawal aidijuma semuanya bawah RM70. Kalau yang 3 tone tu dlm RM15 tak silap saya. Kalau jenis yang saya pegang dalam gambar tu tak silap saya harga dia RM47.

Lepas dapat aidijuma, terus gembira. Makan bulgogi pun hati yang gembira hehe

Ini pertama kali nisa dengan anoi makan beria-ria. Terkejut saya dorang makan banyak. Tekak dorang memang sesuai dengan makanan korea barangkali hehehe

OK tu je

 Si tembam dengan bawal aidijuma nya :p
#nofilter #nocamera360

Siyes best bawal ni
Senang giler nak pakai
Kain dia best
Corak dia cantik

Puas hati giler beli

Sayang
Nanti nak beli lagiiiiiiiiiiiiii :p
(kakjem dah start dah tu hehehe)




Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

Cik Puan Rara said... [Reply to Comments]

kikiki bodek bodek.hah ntah bila lah dpt beli ni.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^